REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Plângere penală la DIICOT pe numele unui afacerist controversat din Constanţa

Plângere penală la DIICOT pe numele unui afacerist controversat din Constanţa

Replica API 15 mai 2020 | 00:00 7200

Un afacerist din Constanţa este acuzat de o firmă din Olt că i-a dat ţeapă cu 40.000 lei, după ce i-a prestat servicii de curăţenie la Târgul de Crăciun din Bucureşti. Marius Dragoş Ionescu Ilie spune despre Claudiu Gheorghe Bija, din Constanţa, fost absolvent al Academiei de Poliţie, că este cel mai mare ţepar şi că i-a creat numai probleme. Afaceristul din Olt a formulat joi, 13 mai, plângere la DIICOT şi la Parchetul General pentru înşelăciune.

Claudiu Gheorghe Bija, ce deţine firma Alpinpolaris SRL l-a contactat pe Marius Dragoş Ionescu Ilie, de la societatea Triodel Delmar din Olt, pe internet, după ce acesta din urmă şi-a anunţat serviciile de curăţenie. Curios este de ce a ajuns Bija până în Olt să contracteze o firmă pentru servicii de salubrizare! În ianuarie, cele două societăţi au semnat două documente: unul, pentru suma de 40.000 de lei, iar al doilea, tot pentru 40.000 de lei, cea din urmă sumă reprezentând plata a 2000 de lei pe fiecare muncitor, pentru un total de 20 de angajaţi. „Trebuia să ne plătească în 30 de zile, adică la sfârşitul lui februarie. Ne-a plătit în jur de 40.000 lei, în mai multe tranşe, în decembrie, ianuarie şi februarie, iar cealaltă sumă de 40.000 nu o putem recupera. Am făcut datorii să pot plăti angajaţii”, a spus Marius Dragoş Ionescu Ilie. „Fiind la început, m-a păcălit. Primul contractul nu l-am semnat, am zis să merg pe încredere. El a spus că este serios, că el cunoaşte toţi miniştrii, că are relaţii. Şi am mers pe încredere. Dar e cel mai mare ţepar”, a mai spus Ionescu Ilie.

Contract nesemnat

Plângere penală la DIICOT şi la Parchetul general pe numele lui Bija

Afaceristul in Olt şi-a angajat un avocat şi a demarat procedurile legale în vederea recuperării sumei de bani. Îşi va căuta dreptatea în instanţă, dar i-a formulat lui Bija şi plângeri penale. „Avocatul a mers azi la DIICOT şi la Parchetul General şi a depus plângere pentru înşelăciune. Este cel mai mare ţepar”, a mai spus Ionescu Ilie.

contract semnat

Bija: Primul contract a fost un draft!

Contactat pentru un punct de vedere, Claudiu Bija s-a arătat deranjat, în primă fază. Ulterior, s-a răzgândit şi a oferit un punct de vedere. „Unul dintre contracte este un draft. De la draft, s-a făcut contractul iniţial de 40.000 lei. Nu am de ce să plătesc. Conform celuilalt contract, trebuia să-i achit 2000 de lei pe fiecare muncitor. A avut 20. Eu i-am plătit 43.000. Ba chiar el ar trebui să-mi dea mie 3000 de lei, dar nu-i vreau, vreau doar să facem un act adiţional să fie totul în regulă. El poate să spună orice, dar nu am să-i dau bani”, a explicat Bija. „El poate să facă câte plângeri vrea, să dovedească că am să-i dau bani. Eu am postat anunţ pe OLX şi m-a contactat pentru a-şi oferi serviciile”, a conchis Bija. Acesta a mai precizat că-i va face plângere la poliţie pentru „cămătărie”. „El este un fel de cămătar. Asta a încercat să facă, să scoată nişte bani de la mine”, a conchis Bija.

contract nesemnat 2

În 2019, Bija a fost condamnat pentru... înşelăciune

În octombrie, anul trecut, a fost condamnat de Judecătoria Constanţa la 3 ani cu suspendare pentru două infracţiuni de instigare la înşelăciune şi 2 infracţiunid e instigare la uz de fals. Potrivit rechizitorului, Bija ar fi demenit mai mulţi indivizi, unul dintre ei barman în clubul pe care afaceristul l-a deţinut, să încheie, fiecare, câte un contract de credit cu o bancă, aceștia din urmă utilizând la dosarul de creditare adeverințe de venit false. Faptele s-au săvârşit în 2011. „Recunosc, a fost o greşeală din trecut, am fost condamnat. Am terminat Academia de poliţie, ştiu că am greşit”, s-a scuzat Bija.

Bija a deţinut, în trecut, clubul Vansses din Mamaia, unul dintre localurile preferate ale lui Radu Mazăre. De altfel, a fost locul în care fiul său, Răducu, şi-a sărbătorit împlinirea celor 17 ani. Localul a fost închis de Garda Financiară în urmă cu 10 ani. De-a lungul anilor, Bija a mai intrat în atenţia opiniei publice, tot prin prisma unor scandaluri în care a fost implicat.

Citeşte şi: DEBANDADĂ pe litoral. Afaceri LA LIMITA LEGII cu plajele concesionate de la Apele Române!

Clubul Vansses, pasat de la unul la altul

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu suport pensatii!!! La dracul cu ei! Astia nu sunt barbati.
0
0
asa en tenis. firmele din constanta primesc contracte in olt si cele din olt primesc la iasi
0
0
Greu cu patronii de firme in ziua de azi. Unul mai excroc decat celalalt.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108