REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Planuri de extindere a complexului hotelier Phoenicia din Năvodari

Planuri de extindere a complexului hotelier Phoenicia din Năvodari

Replica API 6 noiembrie 2018 | 13:53 330

Societatea care deţine Phoenicia Resort din Năvodari are în plan extinderea complexului hotelier. În acest sens a fost depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu de prezentare, pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal în vederea modificării reglementărilor urbanistice.

Phoenicia Express SRL explică, în memoriu, că zona este în plină dezvoltare, făcând referire în acest sens şi la bulevardul Mamaia (lărgit la patru benzi, respectiv sensuri giratorii care facilitează accesul către aleile stânga-dreapta).

“Zona studiată prezintă funcţiuni de interes general şi turistic, fiind situată la mai mult de 125 m de limita ţărmului Mării Negre. Se propun pe terenul nou reglementat funcţiunile de: locuinţe colective sezoniere şi/sau permanente, funcţiuni turistice, servicii, birouri, recepţie, parcare la subsol/sol/parter/demisol şi parcare supraetajată, spaţii plantate, alei pietonale, spaţii de depozitare complementare locuirii, spaţii pentru alimentaţie publică, bar/terasă, piscine.

Zona reglementată ZR se compune din următoarele subzone:

ZR1 – Zona cu regim de construire continuu/discontinuu cu regimul de înălţime maxim D+P+8E+Terasa circulabilă, cu înălţimea maximă de 34,00 m;

ZR2 – Zona cu regim de construire continuu/discontinuu cu regimul de înălţime maxim D+P+3E, cu înălţimea maximă de 16,00m;

ZR3 – Zona cu regim de construire continuu/discontinuu cu regimul de înălţime maxim D+P+4E, cu înălţimea maximă de 20,00m;

ZR4 – Zona cu regim de construire continuu/discontinuu cu regimul de înălţime maxim D+P+8E+Terasă circulabilă, cu înălţimea maximă de 30,00m”, se menţionează în documentul depus la Agenţia de Mediu.

R.C.

MEMORIU DE PREZENTARE

ELABORARE PLAN URBANISTIC ZONAL IN VEDEREA MODIFICARII REGLEMENTARILOR URBANISTICE

Navodari, Judetul Constanta,

Bulevardul Mamaia Nord, nr.99

BENEFICIAR:

SOCIETATEA PHOENICIA EXPRESS SRL

Date fiind condiţiile geotehnice ale amplasamentului detaliate in prezentul studiu geotehnic se recomanda următoarele: Imobilele D+P...P+8 Etaje pot fi fundate direct începând cu adâncimea de 1,00 m de la suprafaţa terenului prin intermediul unei perne de piatra sparta in grosime de 1,00 m, compactat in strate elementare de 0,20 – 0,50 m, dimensionata conf. Caietului de sarcini.

Perna va fi constituita din piatra sparta cu granulometrie continua 0...63 mm, va fi evazata lateral radierului pe o latime egala cu grosimea pernei (acolo unde spatiul permite), va fi proiectata si executata conf. unui Caietului de sarcini.

Pe materialul pus in opera se vor efectua incercari de laborator pentru determinarea granulometriei, limitelor de plasticitate si Proctor normal.

Primul strat va fi constituit din blocaj de piatra cu diametrul de 100 – 150 mm, peste care se asterne un strat criblura (piatra cu diametru mai mic cu rol de impanare). Dupa compactarea acestuia cu un cilindru compresor de 15 – 17 to, se va asterne o geogrila ce va avea rol si de marire a capacitatii portante a terenului in special la seism, aceasta geogrila va fi asezata intre stratul de blocaj si perna de piatra sparta.

Perna va fi verificata de catre un laborator specializat si se vor face minimum doua teste de incarcare pe placa de tip LUKASS cu diametrul de 600 mm, care va scoate in evidenta tasarea sub sarcina a radierului (se obtine inclusiv capacitatea portanta sub o sarcina data), cat si valoarea coeficientului de pat.

Dupa executarea sapaturilor generale pana la cota de fundare se va incerca executarea unor lucrari de epuisment usor cu sorbul pompelor introdus in jompuri in care este introdus filtrul invers, incercandu-se o coborare a nivelului apei pe o adancime de 0,30 – 0,50 m. In cazul in care nu se obtine o denivelare suficienta, blocajul de piatra va fi asternut direct pe fundul sapaturii, ca prin compactarea acestuia sa se obtina o indesare in terenul afanat.

Modernizarea circulatiei

Bulevardul Mamaia Nord este recent sistematizat, iar accesurile existente se pastreaza.

Circulatia se va realiza conform solutiilor propuse prin P.U.Z. si anume:

Accesul in imobil - se pastreaza accesurile existente din Bulevardul Mamaia Nord (2 accesuri); Accesul auto pe proprietate se va realiza fara afectarea totuarului aferent Bulevardului Mamaia Nord.

In incinta terenurilor circulatiile auto si pietonale se vor realiza conform plansei de reglementari propuse;

Se va respecta HCL Navodari nr. 157/28.04.2017 cu privirea la asigurarea numarului minim de locuri de parcare;

Parcajele necesare au fost calculate conf. HGR nr. 525/27.06.1996 si Normativului pentru proiectarea parcajelor de autoturisme in localitati urbane, indicativ P132-93, astfel:

Pentru locuinte: 1 loc de parcare la 1 unitate locativa

Pentru spatii comerciale si – 1 loc de parcare/50mp de suprafata utila

Pentru birouri si alimentatie publica - 1 loc de parcare/50mp

Pentru pensiuni, hoteluri , restaurante 1 loc de parcare la 1 unitate de cazare

Parcarea autovehicolelor se va realiza in cadrul proprietatii exclusive, fiind o zona cu un grad ridicat de trafic in sezonul estival este interzisa stationarea acestora pe carosabil sau trotuar.

Zonificarea functionala – reglementari, bilant teritorial, indici urbanistici

Amplasamentul este favorabil, fiind situat intr-o zona de interes, aflata in continua dezvoltare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte frumos , arabul chiar stiie sa faca turism , sta de vorba cu turisti pregateste si serveste turisti cu preparate . In schimb machedonii tot increzuti si plini de tupeu au ramas .
1
0
machidonii si arabii construiesc si fac bani pe cand romanii comenteaza pe net, rupti in cur.
1
2
daca am ajuns sa-i lingem in kur pe machidoni, rau am ajuns... macar arapu isi plateste angajatii
3
1
Tu sigur ai mult mai mult creier, de-aia tu esti un salahor iar arabul este cel mare hotelier din tara si unul din cei mai bogati oameni din tara... voi aveti impresia ca stiti lucruri dar nu stiti nimic si nu sunteti buni de nimic decat de carca si sapa... asa ca ciocul mic, opinia voastra nu conteaza si nu intereseaza pe nimeni, si valea la lopata
1
3
Cum dreaku sa faci piscine deschise chiar langa mare cu 3 luni max sezon pe an? Doar o minte creatza si minuscula intre 2 urechi putea sa ajunga la concluzia ca e o idee buna.
3
1
Arabimea se extinde ca sa faca o enclava musulmana.De ce bu construiesc la iei in tara si sa plece?
3
1
kich-uri pt taranii romanesti care vin la mare .cica e "lucs", e pe dracu zici ca esti la rapirea din serai hehe
3
1
Poate face arabul si niste spatii verzi, ca la ora actuala nu are nimic
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614