REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Planuri pentru extindere: un nou corp de clădire în Campusul Universității „Ovidius” Constanța

Planuri pentru extindere: un nou corp de clădire în Campusul Universității „Ovidius” Constanța

Replica API 8 martie 2019 | 00:00 240

Universitatea „Ovidius” Constanța își extinde baza materială, prin reabilitarea unei clădiri cumpărate, în urmă cu două decenii, de la SC Petromin SA și prin construirea unui nou imobil. Deciziile au fost luate, cu unanimitate de voturi în ședința Senatului Universității „Ovidius” Constanța de la sfârșitul lunii februarie a.c..

Conducerea Universității „Ovidius” Constanța are în plan extinderea bazei materiale de studiu, pentru a oferi studenților condiții dintre cele mai bune pentru desfășurarea actului de învățământ. În acest sens, intenția reprezentanților celei mai mari instituții superioare de învățământ din județul nostru este să readucă la viață un imobil – de fapt, un schelet de imobil – aflat pe malul lacului, ce a fost cumpărat în urmă cu două decenii de la SC Petromin SA. În spațiul respectiv ar urma să fie înființat Centrul de Studii Integrative în Sănătate. O hotărâre în acest sens a fost adoptată, cu unanimitate de voturi, în ședința Senatului UOC din data de 28.02.2019.

„Se aprobă, cu unanimitate de voturi „pentru”, astfel cum a fost aprobată prin HCA 165, alocarea structurii de rezistență nefinalizată, cumpărată de la SC Petromin SA în 1999 și a terenului aferent, pentru înființarea Centrului de Studii Integrative în Sănătaet.

În acest sens vor fi efectuate studiile, proiectele și intervențiile necesare pentru autorizarea reînceperii și finalizării lucrărilor în vederea satisfacerii necesarului de spații funcționării centrului.

În acest sens se va înainta Ministerului Educației Naționale spre aprobare nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea investiției, stabilirea sursei de finanțare și includerea obiectivului în planul de investiții. Noua clădire astfel realizată se va numi „CAMPUS CORP D””, se stipulează în Hotărârea 123 a Senatului UOC.

De altfel, într-un interviu acordat „Replica de Constanța”, la sfârșitul lui 2018, prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității „Ovidius” Constanța făcea referire la planurile de extindere a bazei materiale.

„Din punct de vedere al bazei materiale, avem în plan finalizarea construcţiei destinate spaţiilor de învăţământ de pe malul lacului. Aceasta este una dintre clădirile pe care universitatea le-a cumpărat de la Petromin în urmă cu câţiva ani şi care va fi un spaţiu foarte bine cotat. O altă realizare este finalizarea lucrărilor de amenajare a bibliotecii”, afirma rectorul Sorin Rugină.

De menționat că prin HG 968/1999 privind transmiterea cu plată a unor imobile din patrimoniul Companiei de Navigație Maritimă Petromin SA în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului Educației Naționale, Universitatea „Ovidius” Constanța a intrat în posesia a două clădiri, pe malul lacului.

Valoarea construcțiilor și a terenului aferent era, la data respectivă, 3.023.603,7 lei. Era vorba despre o clădire S+P+2E, suprafața construită = 696 m2, suprafața desfășurată = 2.980 m2 și un imobil S+P+I, suprafața construită 1.190 m2, suprafața desfășurată = 2.380 m2. Suprafața totală preluată la data respectivă era de 8.000 m2. Una dintre clădiri a fost reabilitată și dată în folosintă în octombrie 2018, fiind noul sediu al Facultății de Farmacie.

Un alt plan al conducerii Universității „Ovidius” Constanța vizează construirea, în apropierea clădirii preluate de la Petromin, a unui nou imobil unde va funcționa Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic – Ovidius Innovation Hub. Și în acest sens a fost adoptată o hotărâre la nivelul Senatului.

„Se aprobă, cu unanimitate cu voturi „pentru”, astfel cum a fost aprobată prin HCA 167, în vederea depunerii Proiectului POR pe axa 1.1 operațiunea A, pentru finanțarea înființării Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic – Ovidius Innovation Hub, alocarea unei parcele edificabile conform planului urbanistic zonal aprobat de Primăria Constanța, pe terenul de la Campus, conform planului de situație prezentat în plenul ședinței (Anexa 6). Se renunță astfel la demolarea conform HCA 681/3.07.2018 a structurii de clădire rămasă fără finanțare cumpărată de la SN Petromin SA în 1999”, se stipulează în hotărâre.

După deciziile luate de reprezentanții universității, urmează găsirea surselor de finanțare și realizarea documentației necesare.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272