REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Planuri pentru un PORT DE AGREMENT la Hârșova

Planuri pentru un PORT DE AGREMENT la Hârșova

Replica API 4 iunie 2019 | 00:54 487

Administrația locală a orașului Hârșova și-a arătat intenția de a prelua portul din localitate. O hotărâre în acest sens a fost votată de Consiliul Local în luna aprilie a.c., iar în prezent se fac demersuri pentru inițierea unei hotărâri de Guvern. Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a subliniat pentru „Replica de Constanța” faptul că intenția este de a reabilita și moderniza cheul și faleza, și, foarte important, de a dezvolta un port de agrement.

Hârșova este un oraș în dezvoltare. O localitate cu o vechime de șapte milenii, cu o istorie zbuciumată, aflată într-o zonă de o frumusețe rară și cu un potențial considerabil. În acest context, primarul Viorel Ionescu spune că reabilitarea și modernizarea portului – una din „porțile” de intrare în localitate – sunt esențiale. Mai ales că la Hârșova ajung anual în jur de 3500 de turiști străini.

În consecință, în ședința din aprilie a.c. Consiliul Locală Hârșova a votat o hotărâre prin care solicită trecerea din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Transporturilor (CN APDM Galați) în domeniul public al orașului Hârșova și în administrarea Consiliului Local Hârșova a unui teren în suprafață de 14.401 mp și cheiului în lungime de 250 ml, situate în localitatea Hârșova, aflat pe malul drept al Dunării, care formează portul din localitate. Acesta se află în domeniul statului, fiind în administrarea Ministerului Transporturilor, prin Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime (CN APDM SA Galați).

În prezent, se fac demersuri pentru inițierea unei hotărâri de Guvern

„Vrem să reabilităm cheiul prin proiecte europene, să reabilităm faleza, să dezvoltăm insfrastructura portuară. Și, foarte important, să dăm drumul la un port de agremet. Avem foarte multe șalupe, ambarcațiuni în zonă. Dar pentru a realiza aceste proiecte, este nevoie să preluăm portul”, a arătat primarul Viorel Ionescu.

Dunărea poate fi, pentru toată România, dar și pentru Hârșova, o sursă de dezvoltare. Mai ales că, așa cum a precizat primarul, an de an ajung la Hârșova pasagere cu turiști străini. În jur de 3.500 de turiști străini, se arată în evidențele ținute la Căpitănia Hârșova.

„Portul a fost destul de activ în anii dinainte de Revoluție și chiar până în 1992 – 1993. După care, fiind administrat de o entitate aflată la distanță, nu s-a mai dezvoltat”, a explicat edilul local. Iar odată cu reabilitarea și modernizarea portului, se va pune un accent mai mare pe promovarea obiectivelor turistice din zonă. Totul, în cadrul unei strategii de dezvoltare a orașului Hârșova.

F.B.

Demersuri pentru MODERNIZAREA şi CONSOLIDAREA PORTULUI HÂRŞOVA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212