REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PMP îl dă în judecată pe Cristian Diaconescu și îi cere un milion de euro

PMP îl dă în judecată pe Cristian Diaconescu și îi cere un milion de euro

Replica API 25 iunie 2022 | 00:00 2344

Prim-vicepreședintele PMP, Marius Pașcan, a anunțat că partidul din care face parte o să depună o plângere penală împotriva lui Cristian Diaconescu, fostul lider al PMP. Cei din PMP îi cer lui Diaconescu un milion de euro daune morale și civile.

Cristian Diaconescu

Decizia vine după ce Tribunalul București a decis faptul că Eugen Tomac este oficial președinte al Partidului Mișcarea Populară, iar Congresul în cadrul căruia acesta a fost ales s-a desfășurat statutar. Învins politic, dar și în instanță, Cristian Diaconescu anunță că va ataca această decizie a Tribunalului București (mai multe aici).

„Cazul domnului Diaconescu...

Un domn cu chip oropsit, pare veșnic obosit de copleșitoarele obligații care-i covârșesc și împovărează aproape demiurgic umerii firavi, pleoștiți. Transmite imaginea sacrificatului din prometeica-i misiune absconsă și neînțeleasă. Te ia cu milă imaginea sa ,,donquijotească” de mare diplomat și expert în politica externă, campion în lupta cu morile de vânt ale politicii mapamondului. Însă, din elucubrațiile sale fantasmagorice de prin studiourile de televiziune, nu prea rămâi cu nimic rezumativ. Probabil își zice fiecare, în mod rezonabil în sinea sa, că nu e suficient de deștept să-i priceapă zicerile elaborate, analizele filosofale excepționale, care bat de regulă fără noimă și cât se poate de anapoda apa în piuă.

Vă amintiți însă de vreo frază de-a sa memorabilă, ați reținut vreo analiză a sa excepțională, vreo predicție magnifică de prin politica externă, ați rămas cu ceva din explicațiile sale savante de expert diplomat, din retorica sa ternă, inexpresivă, lipsită de vreo substanță concretă?! Este specialist în tactica speculativă a teoretizării și disimulării pe lângă subiect. Lasă mereu tactic impresia că știe mai mult decât poate spune, asumă portretul inițiaților secretomani, securistoizi ai catacombelor conspiraționiste deținute la purtător. Pare că omul știe dar nu ne poate poate zice, compune mereu un fel de refren tacit: ,,știu dar nu vă spun”, că v-aș pune existența în pericol. Se sacrifică mnealui demiurgic pentru noi nevolnicii, prăpădiții păcătoși ai cunoașterii superficiale.

Avem însă o realitate palpabilă care-l plasează de vreo trei decenii încoace în postura de veșnică speranță, analistul insipid al politicii României, un aspirant specializat în funcții publice care a perindat PSD și alte partide, absolut degeaba, fără prea mare succes. De ce oare? Fiindcă, pe cât l-am cunoscut în mod direct, este lipsit de onoare și cuvânt. Nu înțelegeți? Omul este prea valoros, e incomensurabil, o somitate, un geniu pustiu și a rămas de o viață la fel de neînțeles și incapabil să compună cu cineva vreo echipă pe termen lung. Ajuns la PMP din greșeală, insuficientă cunoaștere și nebăgare se seamă (a noastră), asistăm perplecși la narcisismul debusolant al comportamentului său ca om. A compus consecvent intrigi și conflicte interne aiurea iar când a simțit apropiindu-se fatidic fărașul politic, a vrut să înregimenteze PMP, ba la PNL, ba la AUR, iar prins cu mâța în sac a dat vina pe alții, în stilu-i caracteristic, cameleonic.

Dacă nu știați, a postat pe Facebook recent că, fără geniul său adacadabrant, incomensurabil și autosuficient, România nu intra în Uniunea Europeană. Iată excepționala sa rostire: ,, Acest diplomat, în cadrul negocierilor pentru aderarea României la Uniunea Europeană, a negociat și închis capitolul 24 JAI pentru justiția română. Dacă acest capitol nu ar fi fost închis, România nu ar fi fost membră a Uniunii Europene cu toate consecințele pe care le cunoașteți.”

Fantastic, copleșitor, îmi dau lacrimile, față cu acest Rambo al orânduirii justiției care ne-a deschis de unul singur, precum mascații, ușa Europei. Și ne prezintă cu atâta bun simț și modestie propriile-i merite...

Domnul acesta susține din lumea sa paralelă că a rezolvat problema justiției României care, în realitate, e la fel de nerezolvată până azi. Mă rog, fiecare cu lumea sa, zburdalnic imaginativ, tino-nino, oricine poate rătăci cu muzicuța cerebrală pe câmpiile patriei.

Omul a fost înlocuit din funcția de președinte al PMP printr-un congres iar, mai apoi, a fost exclus și din partid. Aproape aceeași majoritate care l-a instalat, l-a înlocuit și exclus. ,,Diplomatul” s-a prins cu dinții de scaun, probabil aștepta ca și Ceaușescu elicopterul să-l ridice salvator de pe Comitetul Central al PCR, respectiv sediul PMP. A încercat să blocheze organizarea Congresului PMP prin Ordonanță Președințială dar instanța de judecată i-a respins demersul și l-a obligat la plata cheltuielilor de judecată către Eugen Tomac, Ionuț Simionca și alți colegi din PMP.

De asemenea, Tribunalul București s-a pronunțat prin sentință respingând ca inadmisibile toate cererile de intervenție, respectiv contestările, împotriva Congresului Partidului Mișcarea Populară, desfășurat la Sinaia, în data de 19 februarie 2022. Totodată, instanța de judecată a dispus transmiterea cererii către Prim-Grefierul Tribunalului București, în vederea înregistrării în Registrul partidelor politice a documentelor atestând desfășurarea Congresului, respectiv structura de conducere avându-l în frunte pe președintele Eugen Tomac.

Pentru fostul excepțional, extraordinar și incomensurabil ministru al Justiției, aceste pronunțări ale instanței nu prea contează, nu-i spun nimic. De capul său, a destituit din pix, încordând mușchiul său neuronal flasc, scurtcircuitat de meteorice reflexe autoritaristo-comunistoide, fără nicio legătură cu realitatea sau statutul PMP, vreo 40 de președinți de organizații județene ale PMP. În oglinda propriei infatuări nevrotice țopăinde, se autodeclară președinte în continuare, caută să provoace intrigi, dezinformează în spațiul public și provoacă mult rău PMP.

Câtă vreme unii (adică majoritatea) chiar am muncit pe bune și ținem la acest partid, nu putem rămâne indiferenți, nici inerți la aceste infamii. Așa că, PMP va înainta plângere penală împotriva acestui om perfid și a celor răuvoitori care-i țin isonul. De asemenea, pe cale civilă le pretindem daune morale pentru prejudiciile aduse PMP. Personal, le-am propus colegilor să începem judecata în instanță pretinzându-le un milion de euro daune morale și civile.

Cristi Diaconescu, fiindcă tot ne ameninți cu mari dezvăluiri și nu știu ce secrete de stat explozive, breaking-news-uri de pe după blocurile tale, de la înălțimea acestei cutezătoare personalități, copleșitoare pentru noi, plebea, nu ne explici cum e cu studiile tale postuniversitare, cu doctoratul și teza de doctorat?! Apoi cu ce statut predai prin universități și cam pe unde, așa la zi, uluiește-ne! Nu aduc acum vorba despre budoarul (i)moral sau can-can-urile de alcov, despre care presa națională a comentat pe larg (ajunge un simplu search pe Google), ar fi însă prea jenant să cobor la acest nivel. Totuși, pentru configurarea profilului moral al unei persoane publice, poate fi și aceasta o cale a limpezirii, edificatoare. Americanii și occidentalii o utilizează documentar frecvent, implicit în campaniile electorale...

Oameni buni, știu că vă scârbesc astfel de dispute politice și conflictualități neavenite, mai ales în astfel de vremuri triste, cu grele încercări pentru noi toți. V-am prezentat însă cu onestitate cum stau lucrurile, întrucât trebuie fiecare să ne apărăm munca și să ne facem rânduială în propria ogradă. Altminteri, nu vom reuși să scăpăm de demagogi, farsori și impostori care ne parazitează existențele, uneori chiar pe nebăgare de seamă.

Vă cer scuze pentru lungimea acestui material.

P.S. Fanilor distinsului domn le deschid aici lista concursului pentru înjurături! Succes!”, a spus Marius Pașcan, pe pagina sa de Facebook, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E prea plangaret si nu e autoritar
0
0
Pascan un grohaitor al PMP...nici la glezna nu ii ajungi lui Diaconescu daca ne gandim la activitate politica.O sluga a lui Tomac!
0
0
Tolomac si Pascalau sunt locotenentii lui Base si vor sa se razbune pe Cristian Diaconescu fost presedinte PMP si fost ministru de externe. Totusi este un om ponderat si inteligent nu asa cum zic tolomacii de Tolomac si Pascalau care sunt nulitati in politica, dar il au pe Base marinelul la carma lor. Succes Diaconescu si sa le ceri 2 milioane de euro, ca are Mircea Base bani la punga, de la Basica, sclava Isaura si Bercea Mondialu.
1
0
Crede-ma ca nu m-am gandit la posibilitatea asta, dar e posibil ca suvita sa puna laba pe bani?Dar siDiaconescu merita saracit de un milion!
0
0
Pentru ce, Jeane, ca sa-si plateasca Base apartamentul?
0
0
Daca are de unde da luatii bani !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920