REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

PMP şi PNL n-au votat împotriva lui Cuşu! Toţi aleşii locali au decis că e oportun să-i fie vândut chioşcul din zona Poarta 1

PMP şi PNL n-au votat împotriva lui Cuşu! Toţi aleşii locali au decis că e oportun să-i fie vândut chioşcul din zona Poarta 1

Replica API 1 august 2019 | 00:33 294

Consilierii locali municipali s-au întrunit miercuri, 31 iulie, în şedinţă, pe ordinea de zi figurând multe proiecte. Au fost momente de amuzament, dar şi de tensiune, în debut existând şi cetăţeni dornici să ia cuvântul. Încă din startul şedinţei, primarul Decebal Făgădău i-a făcut semn consilierului Răzvan Florea să se apropie, i-a şoptit ceva, după care alesul local a plecat spre scaunul său parcă năuc. Pe ordinea de zi se afla, din nou, un proiect care interesa familia sa (detalii aici: https://www.replicaonline.ro/dupa-ce-consilierul-florea-a-votat-vanzarea-unui-teren-catre-sotie-fagadau-revoca-hotararea-388324/), iar misterul vorbelor schimbate cu primar avea să se lămurească în scurt timp: iniţiativa a fost retrasă! Mai departe, aleşii locali au votat modificarea preţului pentru gigacalorie (preţul este acum mai mic, însă nu pentru că a dorit municipalitatea acest lucru, ci pentru că există o ordonanţă de urgenţă care a obligat la această ajustare a preţului din partea CET, respectiv RADET).

Un alt proiect pe ordinea de zi s-a referit la deplasarea unui consilier în străinătate, „pentru îndeplinirea unei misiuni cu caracter temporar”. Consilierul propus de către reprezentanţii PSD să plece peste hotare, cu cheltuielile aferente decontate cu tot, este independentul Andrei Popescu, cel care de regulă se abţine sau votează împotriva iniţativelor lui Decebal Făgădău. De ce a dorit PSD să îl propună? Pentru că... un PSD-ist care ar fi putut face faţă „provocării”, Teodor Patrichi, este ocupat în perioada cu pricina – a motivat primarul.

Tot ieri, aleşii locali au aprobat “oportunitatea vânzării directe a terenului situat în municipiul Constanța, zona Poarta 1, aferent chioşc 401, în suprafață de 110 mp, către Cușu Iancu”. Este vorba despre chioşcul din zona fostei Vraja Mării. Consilierii locali au votat în unanimitate proiectul, indiferent că erau de la PSD, PNL sau PMP!

Un alt subiect pe ordinea de zi a fost legat de completarea Consiliului de administraţie al SC ECOSAL SRL Constanţa cu membri provizorii. La acest punct, aleşii locali ai PNL au propus ca membrii provizorii să nu fie remuneraţi, însă amendamentul liberalilor a fost respins de votul PSD şi PMP.

Nu în ultimul rând, s-a decis organizarea Consiliului de administraţie al Regiei Autonome de Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa. Persoanele care au fost deja selectate să facă parte din C.A. au trecut şi de votul aleşilor locali. Unul dintre ei, Sorin Lucian Ionescu, cu emoţii, primind 13 voturi “pentru”, semn că există cineva de la PSD care nu-l iubeşte… şi pace! Restul membrilor au primit câte 14, respective 15 voturi “pentru”.

Interesant de remarcat că primarul Decebal Făgădău a ţinut să menţioneze la un moment dat că îi mulţumeşte vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz, pentru colaborarea pe care o au, în condiţiile în care primăria ar urma să îşi mute un birou la Pavilionul Expoziţional, acolo unde, la initiativa vicelui PMP se află şi “Permisele Auto”.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108