REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

PNL va sesiza Comisia Europeană în legătură cu OUG privind „taxa pe lăcomie”

PNL va sesiza Comisia Europeană în legătură cu OUG privind „taxa pe lăcomie”

Replica API 4 februarie 2019 | 02:21 426

PNL va sesiza Comisia Europeană, până la finalul săptămânii viitoare, cu privire la ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvern care prevede introducerea unor măsuri fiscale, printre care şi „taxa pe lăcomie” pentru bănci, au declarat surse politice, scrie MEDIAFAX.

Sursele citate au explicat că argumentele care vor fi prezentate Comisiei Europene se referă la faptul că OUG 114/2018 încalcă, în ansamblul ei, Tratatul european, libertatea economică, libera concurenţă, precum şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale, a CEDO şi a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene referitoare la principiile previzibilităţii şi accesibilităţii normei legale.

Subiectul va figura şi pe ordinea de zi, spre abrobare, în şedinţa Biroului Executiv al PNL, care va avea loc luni la Parlament, de la ora 11.00, au precizat sursele menţionate.

Pe 4 ianuarie, liberalii au solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională a României (CCR) referitor la ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvern care prevede introducerea unor măsuri fiscale, printre care şi „taxa pe lăcomie” pentru bănci.

Unul dintre argumentele oferite de PNL, în scrisoarea, este inexistenţa urgenţei unei asemenea măsuri, potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii. De asemenea, liberalii motivează că ordonanţa de urgenţă care instituie mai multe taxe, justificată de Guvern prin necesitatea implementării programului de guvernare, nu creează situaţia extraodinară care să impună o astfel de OUG. Totodată, PNL spune despre taxa pe activele instituţiilor bancare că este o măsură care nu sprijină cu nimic populaţia.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, pe 16 ianuarie, că partidul va solicita abrogarea OUG 114/2018 privind măsurile fiscale.

Guvernul a adoptat, pe 21 decembrie 2018, ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscale, numită şi OUG privind „taxa pe lăcomie”.

Principalele prevederi: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De unde stim ca o va sesiza ? Deocamdata sunt doar vorbe. Sa o sesizeze, sa produca efecte si abia apoi ii vom tranti la vot pe aparatorii de camatari.
1
3
Mai schimba si tu de pa Realitatea sau B1 ca te-au indobitocit aia rau, ai citit articolul sa vezi despre ce e vorba?
0
4
Cum drak sa mai votezi PSD cand astia ingrasa toti HOTII si penalii pe bune cu PENSII SPECIALE cat patru milioane de pensii de amarastean! La fraieri le creste pensia doar la televizor si le sar ochii din cap cand vad cat au crescut preturile. Niste borfasi sustinuti de televiziunile celor mai mari infractori si condamnati penali securistul turnator voiculescu latrina 3 si penalul Ghita cu guita tv. Replica si ea sustine la greu PSD.
6
2
mai boule , dam ordonanta , mai facem niste credite , si apoi va lasam pe voi sa sugeti pula , sa guvernati ! Jegurilor , PSD -ALDE-UDMR ,guverneaza pt tara , pt popor , voi sunteti tembeli , nu intelegeti .Asa cum ponta , firea isi vand partidul acum , asa ii vor vinde si pe altii . Asta care postezi , sa-ti traiasca nevasta cu buzele ei carnoase , maseaza pula ca la saloane de lux . Bravo ei , merita 100 euro , neimpozabili !
3
7
de ce ma sa reclamati? vi se taie sponsorizarea?
4
4
Mai PNL-istilor,voi aveti la C-ta,pe Infractorul Parlamentar Boroianu R.Aurel,cel mai mare specialist in ingineri finaciare si un mare Jonglor de manipulare si de pacaleala in balante,bilanturi adevart specialist,Cartu vostru e minciuna,pe langa acest Sarlatan,Escroc al Parlamentului Ro,PNL-ist.
3
5
Ce ma mai roade pe mine taxa asta pe lacomie de 3% ... da cand ucigal toaca a taiat veniturile romanilor cu 25% nu am sesizat nimic ma durea in mandolina.
6
6
1st rezolvati cu Taxa de LINISTE FURATA DE MAZARE in NUMELE STATULUI ROMAN!2nd vorbiti de altele cand defapt situatia e grava rau,va place sa disimulati realitatea
6
1
pana si tu dobotocul postacilor din opozitie iti dai seama cat de prost este orban si seful lui,cap de pluta .Cat despre alianta douzeci -douzeci un mare fas al hastagului .Deci s-ar uni doua partzuri si ar rezulta un mare fasss!
10
6
daca ii da prin capul ala prost lui orban sa se uneasca cu ciolos ati belit pula pesedei jegosi ! Nu orban e grija voastra futu-va-n gat de lingai ci partidul lui ciolos. Ala va da muia cu cacat pe care v-o dau eu de cand v-a cacat mama voastra ucigasul ilici !!! Muie dragnea, muie pesede !!!
6
12
Cu opozitia suntem clarificati, adica nu sunteti o alternativa viabila PNL v-a ramas sa va mai plangeti la Sf Petru, ca prin Europa nu mai aveti pe unde .Neputinta va toaca marunt ,sunteti galbeni de furie ,va sticlesc ochii de ciuda,sunteti neputinciosi ,nimic nu va iese !Perfect,cu voi s-a lamurit lumea pe deplin,ramane uniunea securistilor reciclati USR si a celor din partidul IN PLUS deocamdata se manaca intre ei ,oricum pe astia ii voteaza naiba sau se voteaza intre ei Seamanati cu perioada Conventiei Democrate !Apropo ei au infiintat Alianta douzeci -douzeci?
11
7
Aserviti jigodiilor... Bineinteles ca toti bancherii astia imputiti merita sa fie jupuiti... Nu am votat niciodata psd, dar pentru asta o sa ii votez.
10
7
Ne facem de cacat! Mai lipseste sa apara si Monica cu fata ei inteligenta si gata, nu mai trebuie nimeni sa ne faca rau din afara. Alte pargii administrative sau politice interne, nu ati gasit idiotilor? Electoratul trebuie sa sanctioneze toti idiotii astia si sa apara oameni politici noi, ca astia sunt depasiti total, PSD, PNL, USR, Ponta Romania, Cioclos Sunt o apa si un pamant.
7
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212