REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Poliţia Locală, în acţiune: De circa 4 ori mai multe amenzi în iulie, comparativ cu acceaşi lună din anul trecut

Poliţia Locală, în acţiune: De circa 4 ori mai multe amenzi în iulie, comparativ cu acceaşi lună din anul trecut

Replica API 3 august 2018 | 00:00 297

Pe parcursul lunii iulie 2018, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locala Constanța au acționat în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța, dar și pentru asigurarea unui mediu curat și sănătos.

În urma verificărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției au fost aplicate 7.033 ( față de cele 1.476 constatate în iulie 2017, înregistrându-se diferențe procentuale de +376,49%) amenzi contravenționale în valoare totală de 1.497.951 lei.

Faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege, pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenţionale cu amendă privesc, printre altele, ordinea şi liniştea publică, circulaţia pe drumurile publice, protecţia mediului, călătoria cu transportul public în comun, comerţul ambulant şi cerşetoria. În aceste cazuri au fost întocmite actele prevăzute de lege în vederea sesizării instituției abilitate competente în continuarea cercetărilor.

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a subliniat, marți, 31 iulie a.c., că apreciază activitatea desfășurată de Direcția Generală a Poliției Locale Constanța și că pentru anul viitor intenționează să crească la „maximum” organigrama acestei instituții.

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

"Pentru prevenirea săvârșirii unor fapte antisociale solicităm cetățenilor, care întâlnesc cazuri, care intră în competența noastră instituțională, în special încălcări ale normelor de curățenie și de conviețuire socială, să ne acorde sprijinul pentru identificarea făptuitorilor prin apelarea numărului Dispeceratului Poliției Locale Constanța 0241484205, iar echipajele noastre vor interveni în regim de urgentă. Pentru utilizatorii aplicației whatsapp numărul de contact este 0799606142 cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul, direcția de deplasare și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a acestora. Numai împreună putem asigura un mediu curat, sănătos și în siguranță în municipiul Constanța!", au precizat reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa.

Menţionăm că mandatul comisarului șef Tudorel Dogaru, fost inspector șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, a fost prelungit cu încă șase luni, a arătat primarul Făgădău.

Citeşte şi: Poliţia Locală, lăudată de Făgădău: ‘Ştiu că nu sunt popular că dau amenzi, dar indiferent de înjurături, voi susţine normalitatea!’

https://www.replicaonline.ro/politia-locala-laudata-de-fagadau-stiu-ca-nu-sunt-popular-ca-dau-amenzi-dar-indiferent-de-injuraturi-voi-sustine-normalitatea-363026/

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti un dobitoc maxim! Felicitari politiei locale!
1
1
de ce a facut mazare blocuri pe toate spatiile verzi pentru ca acolo va duceati cainii sa se cace
2
4
in weekend-uri nu conteaza orasul ci doar mamaia ? cei ce nu respecta orarul de functionare,ordinea si linistea publica,tot ce-i pe domeniul public sau protejarea mediului abia asteapta vineri orele 14..cine stie cine respecta trama stradala ptr. marirea fluentei traficului greu rutier ?
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367