REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

POLIȚIA supraveghează o TÂNĂRĂ din LUMINA, pentru PROXENETISM

POLIȚIA supraveghează o TÂNĂRĂ din LUMINA, pentru PROXENETISM

Replica API 31 octombrie 2020 | 00:02 4567

Maria Cătălina Stoian, din Lumina, a fost pusă sub control judiciar, după ce autoritățile din Franța au emis pe numele ei un mandat european de arestare. Potrivit informațiilor noastre, aceasta s-ar fi prostituat în respectiva țară, speța având legătură cu perchezițiile pe care le-au efectuat polițiștii constănțeni în urmă cu puțin timp. În cauză, există și alte suspiciuni, precum proxenetism.

foto: playtech.o

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, la data de 29 octombrie a.c., au identificat o femeie, de 22 de ani, cercetată de autoritățile judiciare din Franța pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. Femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a dispus reținerea acesteia pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. Ulterior a fost prezentată Curții de Apel Constanța, fiind pusă sub control judiciar. ”Respinge propunerea procurorului de luare a măsurii arestării provizorii. În temeiul art.102 alin.(5) lit.b) teza ultimă din Legea nr.302/2004 rep., aplică faţă de persoana solicitată Stoian Maria-Cătălina, măsura controlului judiciar prev. de art.214 şi art.211 cod procedură penală, pe o perioadă de 30 zile, de la 30.10.20 până la 29.11.2020. Desemnează Poliţia Comunei Lumina, jud.Constan?a ca autoritate de verificare periodică a măsurilor şi obligaţiilor impuse persoanei solicitate.”, potrivit minutei judecătorești.

Totul are legătură cu perchezițiile din 12 octombrie

Amintim că, în urma a patru percheziții efectuate luni, 12 octombrie, în județul Constanța, au fost depistate cinci persoane bănuite de proxenetism. În cauză, s-a colaborat cu autoritățile franceze, cu sprijinul Eurojust. Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu anul 2015 și până în prezent, persoanele în cauză ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției mai multor tinere, pe teritoriul mai multor țări din spațiul Uniunii Europene, obținând astfel foloase patrimoniale. Mai exact, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu sprijinul I.J.J. Constanța, au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Lumina, într-un dosar penal de proxenetism.

La percheziții, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, mai multe bunuri, printre care 2 autoturisme, un pistol air-soft, telefoane mobile, dispozitive electronice, precum și alte înscrisuri de interes pentru cauză. În urma probatoriului administrat, 5 persoane (4 bărbați și o femeie) au fost reținute pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, după care au fost arestate preventiv. Alte două persoane au fost arestate în lipsă. În cauză, s-a colaborat cu autoritățile franceze, cu sprijinul Eurojust. Este vorba de Adi Florin Toma, Marcel Vasile Petre, Constantin Cosmin Petre, Anișoara Petre, Aurel Petre, Dumitru Claudiu Petre și Ionuț Cristi Petre.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Petre, Petre, Petre, niste vagabonzi.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218