REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

POLITICA DE PARCARE: peste 85% din locurile de parcare din Constanța vor fi CU PLATĂ!

POLITICA DE PARCARE: peste 85% din locurile de parcare din Constanța vor fi CU PLATĂ!

Replica API 13 martie 2019 | 00:43 418

„Politica de parcare a municipiului Constanța”, document adoptat prin Hotărârea de Consiliu Local 78 din cea mai recentă ședință a fost făcut public de Primăria Constanța. Documentul a fost realizat pentru municipiul Constanța și prevede intențiile municipalității pentru perioada 2018 – 2030, pentru a rezolva problema parcărilor în municipiul reședință de județ. Printre planurile municipalității se impune atrasă atenția asupra intenției de implementare a unui sistem de tarifare care treptat să acopere aproximativ 85% din totalul spațiilor de parcare ocupate la ore de vârf „în vederea diminuării traficului generat de căutarea unui loc de parcare”.

Consilierii locali au votat în ultima ședință a Consiliului Local Constanța, din luna februarie, „Politica de Parcare”, strategie pusă pe hârtie în scopul de a soluționa problema locurilor de parcare în municipiu, urmând să fie implementată în perioada 2018 – 2030.

În municipiul Constanța erau înmatriculate, în 2017, 108.661 autoturisme, la care se adaugă aproximativ 4.000 de mașini ale navetiștilor, iar în timpul sezonului estival, cele ale turiștilor.

În momentul de față, potrivit „Politicii de Parcare”, în Constanța sunt 31233 locuri de parcare, respectiv: 18.222 locuri parcări de reședință, 6976 locuri de parcare în Mamaia, 3618 locuri de parcare pe arterele de circulație, 2417 locuri de parcare a căror rezervare se face de sc Confort urban SRL. Acestora li se adaugă și cele 9.132 de locuri de parcare din centrele comerciale.

„Trebuie precizat că în prezent nu există un inventar cert al locurilor de parcare existente la nivelul municipiului Constanța. Și în special al locurilor de parcare de reședință aflate pe proprietate privată. Astfel nu poate fi stabilit exact deficitul între cererea și oferta de locuri de parcare pe componenta rezidențială. În contextul datelor prezentate rezultă un raport de 1 loc de parcre la circa 3 autoturisme înmatriculate”, se mai precizează în document.

Cât privește obiectivele autorității locale ce se doresc a fi puse în practică prin această „Politică de Parcare”, se impune precizat că se dorește implementarea unui sistem de tarifare pentru aproximativ 85% din totalul locurilor de parcare ocupate la orele de vârf, împărțirea Constanței în trei zone, în funcție de numărul de cereri, și diversificarea modalității de plată. Vă prezentăm, în imaginile atașate articolului, propunerile votate de consilierii locali. De asemenea, „Politica de parcare a Constanței” poate fi citită AICI.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca tot sau implementat parcarile cu plata, ideal ar fi sa instaleze si tonomate ce functioneaza pe baza de bani cash, cum am mai vazut si in alte orase. Unii suntem pe cartela si daca se intampla sa nu avem credit, ce se intampla, trebuie sa stam sa reincarcam si apoi sa efectuam plata parcarii prin sms.
1
0
Se liniaza cu vopsea carosabilul si gata parcarile ! Platesti taxa de drum si pe acelasi drum ai si parcare platita de tine. Modelul e luat de la tov. Cocos,fostul sot al Udrei,initial criticat pentru faptul ca incasa bani pe acelasi fel de locuri de parcare. Cum romanii sunt in majoritate blegi lasi si usor de manipulate,veti vedea ca or sa mai fie si alte metode de stors bani ,ca apoi sa fie folositi prinbuget sa se plateasca salarii cat mai mari pentru securisti si alte rahaturi se scursuri ale societatii care fac numai rau romanilor,cu multa pasiune .
0
0
De comentat suntem toti buni la ultimul miting cati au iesit si de fiecare data la mitinguri cati ies 200,300 persoane . Daca la un miting nu iese nimeni in strada la o votare cati ies, doar pensionarii si uite asa iese iar Fagadau.
3
0
Unde mai vreti sa construiti parcari multietajate? Toate terenurile dintre blocuri le-ati dat.
3
0
Ia spuneti baieti, unde se duc si ce faceti cu banii de la parcari ????
5
0
Cu asta a piedut PSD alegerile pe mana lui Fagadau
7
0
Prima oara construiti parcari supraetajate ptr constanteni. Apoi creati abonamente ptr riverani. Si apoi incepeti cu plata ptr parcare. Sau macar,macar sa folositi banii aia care ii faceti din chirii,plata prin sms,abonamente,amenzi si mai nou si ridicatu masinii la construirea de parcari. Si uite asa,toata constanta se va elibera de mii de masini parcate alandala.
12
0
O muie ptr fiecare ...pulea sta sa dea mesaj...ciochie pe fata il pui pe fraierica sa dea mesaj cand el este rupt de foame.muie in gura non stop
4
0
sa-ti iau familia in pula
12
0
Asemenea masuri sunt un adevarat antentat contra machedonasilor urbei. Vreti sa le provocati vreun infarct, ca de comotii cerebrale nu poate fi vorba.
5
2
Nu mai are primarul bani de aruncat in stanga si in dreapta ... a pierdut primaria cu buna stiinta procesul cu polaris??? Sa te mai voteze pulea gogule, primarul POPIC!!!
14
0
Sa vedem acum saraciile de care nu ai loc in centrul constantei ce vor face..
6
7
Trebuie inca revolutie... Sa punem mana pe arme si sa incepem sa ii rezolvam...
13
5
Pretul orei de parcare trebuie specificat in ron nu in euro Care este cursul de schimb Veti regasi diferente in facturi
20
1
Tarii cat mai multa sare!
3
0
Locuitorii din Altin Tepe mor de rusine ca au generat Constantei un astfel de primar. Solutia ? Sa si-l ia inapoi, dar cit mai repede!
14
0
Constanteanule deja incet,incet o sa iti parchezi masina in afara orasului Constanta.
17
0
Va e foame ma asa rau, iti ai dreak.
13
0
sper sa fac cancer
9
1
eu stiu ca banii sau cardul bancar sunt modalitatile de plata la nivel global , la constanta e telefonul mobil , fagadau pot sa-mi platesc impozitul la casa tot prin sms ?
14
0
Normal ar fi sa ai si alta posibilitate de plata, daca am telefon cu cartela sau nu am deloc sau nu am telefonul la mine asta inseamna ca nu pot parca. O justitie normala ar anula aberatia asta! Mai mult ar trebui parcarile sa fie construite si amenajate special nu trasate cu vopsea pe carosabilul pentru care oricum platim taxe la primarie!
16
2
Primaria sa raspunda penal pentru acest abuz si sa restituie toate taxele de.parcare eu ca sofer nu sunt obligat sa detin un telefon mobil asa ca sa implementeze plata cash
25
4
Primaria Constanta e formata din makidoni 90%. Ne obliga sa dam bani la multinationalele din telefonie ca sa platim locurile de parcare
27
4
pentru angajatii primariei nu se taxeaza
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108