REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

POLIȚIȘTI AMENINŢAŢI cu MOARTEA de o GAŞCĂ de BARBUGII

POLIȚIȘTI AMENINŢAŢI cu MOARTEA de o GAŞCĂ de BARBUGII

Replica API 24 octombrie 2021 | 20:02 1842

Baieram Sali, Gelal Şaban şi Emurah Omer au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Mai exact, Gelal Şaban şi Baieram Sali au provocat scandal în centrul comunei Cobadin, agresându-l pe Emurah Omer şi adresând injurii organelor de poliţie. Apoi, au spart geamurile a două autoturisme aparţinând lui Emurah Omer, iar în urma sosirii organelor de poliţie le-au ameninţat cu moartea. Emurah Omer la rândul lui i-a ameninţat cu moartea pe poliţiştii veniţi să aplaneze conflictul.

Cum s-a petrecut conflictul

Conflictul a degenerat de la un joc de barbut, Emurah Omer fiind agresat de ceilalţi doi. Deplasându-se la fața locului, poliţiştii au constatat prezența mai multor persoane care se manifestau agresiv (adresând injurii și lovindu-se reciproc), printre care și cei trei inculpați. Întrucât persoanele în cauză nu s-au conformat solicitărilor polițiștilor de a înceta, s-a făcut uz de spray lacrimogen. Între timp, Gelal Şaban a lovit cu o piatră autospeciala (inscripționată) cu care polițiștii se deplasaseră la fața locului. După utilizarea sprayului lacrimogen, persoanele s-au dispersat iar inculpatul Gelal Şaban fost imobilizat și condus la Postul de Poliție Cobadin, iar apoi trimis acasă. Ulterior, Emurah Omer le-a adus la cunoștință polițiștilor că inculpații Sali Baieram și Gelal Şaban s-ar îndrepta către locuința sa pentru a-i agresa familia, astfel că s-au îndreptat spre casa acestuia.

Cei trei poliţişti au fost ameninţaţi cu moartea

La vederea autospecialei dar şi a lui Emurah Omer, Baieram Sali şi Gelal Şaban au început să se manifeste agresiv. Au scos fiecare câte un cuțit și amenințând (cu moartea) lucrătorii de poliție, s-au apropiat de autospecială, au zgâriat geamul de la portiera stângă față, pe care au deschis-o, și încercând să îl lovească pe Emurah Omer (aflat pe bancheta din spate), l-au zgâriat pe talpa piciorului stâng cu lama cuțitului. Organele de intervenție au folosit spray-ul iritant lacrimogen asupra inculpaților, care au fugit de la fața locului. În continuare, a fost solicitat un echipaj de ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale inculpatului Emurah Omer. Refuzând transportul la spital, acesta a devenit agresiv, adresându-le polițiștilor amenințări cu moartea, fapt pentru care a fost imobilizat și condus la sediul Postului de Poliție Cobadin, unde s-a procedat la întocmirea actelor prealabile de constatare și demarare a cercetărilor.

Ce a spus instanţa

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Medgidia au reţinut că inculpații au acționat cu intenție directă, întrucât aceștia au prevăzut și urmărit producerea rezultatelor socialmente periculoase al faptelor lor. Instanţa a decis condamnarea lui Şaban Gelal la 1an şi 2 luni de închisoare, Baieram Sali a primit un an de închisoare iar Emurah Omer va executa un an şi 2 luni de închisoare. Decizia a fost comunicată pe 20 octombrie şi nu este definitivă, urmând a se judeca apelul.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa joci barbut pe strada in 2021 e ca si cum ti-ai lasa unghia de la de degetul mic de la mana sa iti creasca,apoi sa o pilesti ascutit,in V
2
0
Ce mai spune instanta? Cand va mai da ponturi?
2
0
la canal cu ei , la roaba si tirnacop !
9
0
arbeit macht frei!
9
0
la gadilat in talpa sa l omoare de ras, circaraeeee!
1
0
Si politistii cati ani au primit pentru neglijenta si incompetenta?
2
12

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614