REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliţistul Carapcea a primit un teren în Limanu, pentru "fidelizare"

Poliţistul Carapcea a primit un teren în Limanu, pentru "fidelizare"

Replica API 19 ianuarie 2012 | 00:00 1027

500 metri pătraţi, pe malul lacului

500 metri pătraţi, pe malul lacului

Şeful împuternicit al Secţiei 3 Rurală Mangalia, comisarul Adrian Carapcea, este proprietarul unui frumos teren intravilan, de 500 de metri pătraţi, exact pe malul lacului, pe raza localităţii Limanu. Însă poliţistului nu îi place să discute despre acest aspect. Potrivit declaraţiei de avere din 2009, în anul 2007, pe vremea când era şeful Formaţiunii Poliţie Rurală Mangalia, Adrian Carapcea a primit de la Primăria Limanu, printr-o hotărâre a Cconsiliului local, acel teren, pe care nu s-a construit nimic până în prezent. Coincidenţă sau nu, dar terenul dobândit are aceeaşi suprafaţă cu terenurile care se obţin, tot prin HCL, de persoanele care primesc titlul de "cetăţean de onoare".

Primarul comunei Limanu nu a putut fi contactat, fiind, probabil, prea "ocupat" cu problemele comunităţii. Însă poliţistul, proprietarul terenului situat chiar pe malul lacului, s-a arătat iritat de întrebarea noastră: "Care a fost temeiul în baza căruia aţi dobândit terenul intravilan prin HCL?". Răspunsul a fost: "Întrebaţi-i pe alţii dacă vreţi să aflaţi. Dacă vreţi să aflaţi mai multe, interesaţi-vă. Oricum aţi scris numai minciuni despre mine", ne-a declarat poliţistul. De remarcat că, într-adevăr, s-a scris despre comisarul Carapcea, dar asta în contextul în care s-a înscris în concurs pentru ocuparea funcţiei de şef al Secţiei 3 Rurală Mangalia. După puţin timp, poliţistul a vrut să vorbească din proprie iniţiativă şi ne-a contactat. "Dacă vreţi într-adevăr să aflaţi cum am dobândit terenul, consultaţi Legea 646 din 2002. Veţi vedea acolo cum l-am dobândit", ne-a precizat Adrian Carapcea.

Ce spune legea

Consultând legea indicată, 646 din 2002, privind sprijinul acordat de stat tinerilor din mediul rural, la art. 2 sunt prezentate condiţiile privind acordarea acestui sprijin din partea statului, iar acestea se referă, în mare parte, la tinerii de până în 40 de ani care doresc să locuiască în mediul rural şi care au o activitate agricolă, dar şi pentru cadrele didactice şi funcţionarii publici. În ceea ce-l priveşte pe Adrian Carapcea, nici el, nici fosta şi nici actuala soţie nu s-au ocupat de agricultură, dat fiind că este vorba, totuşi, de un poliţist, un magistrat care se ocupa de acte cadastrale şi o asistentă medicală, potrivit unor surse. Chiar dacă poliţistul a fost secretos în privinţa terenului, nu se ştie din ce motiv, surse din cadrul Consiliului Local ne-au confirmat că, într-adevăr, comisarul Adrian Carapcea a primit acel teren pentru a fi motivat să rămână în mediul rural, în baza Legii 646 din 2002.

Cum s-a remarcat

Adrian Carapcea s-a făcut remarcat în perioada 2004 - 2005, când, în calitate de poliţist judiciarist, s-a ocupat de dosarul lui Shity Blenis, albanezul acuzat că a măcelărit o familie întreagă din Mangalia. Ultima oară când numele său a fost pomenit în presa locală a fost în luna decembrie, la examenul privind ocuparea funcţiei de şef al Secţiei 3 Poliţie Locală Mangalia, când nu a reuşit să acumuleze mai mult de 5 puncte, nici el şi nici contracandidatul său, Daniel Pană, asta după ce le-au fost schimbate întrebările. Examenul a fost amânat pentru luna aceasta, iar Carapcea a rămas şef împuternicit al Secţiei 3 Rurală.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218