REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Polonia: Sute de manifestanţi la Varşovia pro şi contra drepturilor comunităţii LGBT

Polonia: Sute de manifestanţi la Varşovia pro şi contra drepturilor comunităţii LGBT

Replica API 18 august 2020 | 00:00 839

Două mitinguri la care au participat câteva sute de persoane, unul favorabil şi celălalt opunându-se drepturilor homosexualilor, separate de forţele de ordine, s-au confruntat duminică în apropierea Universităţii din Varşovia, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Jos cu devierile" a fost unul din sloganurile repetate de manifestanţii anti-LGBT, care se declară victime ale unor "agresiuni".

Unul dintre vorbitori, activista anti-avort Kaja Godek, a anunţat lansarea unei iniţiative populare care urmăreşte adoptarea unei legi menite să interzică paradele homosexualilor şi să pună capăt "propagandei homosexuale".

În faţa acestui grup, susţinătorii drepturilor LGBT, fluturând steaguri curcubeu sau anarhiste, afişau pancarte pe care se putea citi "Noi suntem poporul", sloganul protestelor din timpul căderii comunismului la sfârşitul anilor 1980, sau "Orientarea (sexuală n.r.) nu este o alegere, homofobia este o alegere".

În perioada campaniei electorale a scrutinului prezidenţial din iulie, conservatorii aflaţi la guvernare în Polonia, o ţară profund catolică, au folosit pe larg retorica anti-LGBT, ceea ce a provocat proteste din partea instituţiilor internaţionale. Cu acest prilej, preşedintele conservator Andrzej Duda, reales pentru un nou mandat, a comparat "ideologia LGBT" cu "neo-bolşevismul".

Începând cu luna august, în Polonia s-au înmulţit manifestaţiile de solidaritate cu comunitatea LGBT şi de protest faţă de brutalitatea poliţiei, după arestarea unei activiste la Varşovia şi a aproximativ cincizeci de protestatari care au încercat să se opune acestei arestări.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272