REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Poluare cu îngrășăminte chimice, la Ciocârlia

Poluare cu îngrășăminte chimice, la Ciocârlia

Replica API 21 iunie 2022 | 20:42 2675

Pericol de poluare la marginea comunei Ciocârlia. Astfel, un fermier, și anume Giurcă Nicolae, a depozitat pe un câmp semănat cu grâu, mai precis sola A22, îngrășăminte chimice dar și deșeuri, toate acestea putând compromite solul. Mai mult decât atât, printre sacii de îngrășăminte există și azot astfel că, oricând acestea ar putea lua foc, lucru care ar duce la o tragedie. În acest caz a fost sesizată și Garda de Mediu, a cărei decizie este asteptată de toată lumea. „Proprietarul este un om arogant căruia nu îi pasă de ce a lăsat acolo și nu răspunde nimănui” a declarat pentru Replica, un sătean, sub protecția anonimatului.

A adus îngrășaminte chimice pentru pământul lui, deținând aproape 350 de hectare, iar ce a rămas a lăsat aici pe câmp, fără să se sinchisească că poluează sau că ar putea lua foc oricând. Pe aici mai trec și animale, vaci, oi, care oricând se pot îmbolnăvi doar pentru că Giurcă Nicolae nu vrea să își curețe pământul. Este un om foarte arogant, zice că are pile sus și nu îi face nimeni nimic.” a declarat un locuitor din Ciocârlia, pentru Replica.

După cum se poate vedea și în poze, este o cantitate foarte mare de resturi de îngrășăminte chimice care ar putea reprezenta un adevărat dezastru ecologic. Mai mult decât atât, având în vedere perioada de vreme caniculară care se anunță, deșeurile reprezintă și un pericol de incendiu, oricând putându-se aprinde.

Pe fir a intrat și Garda de Mediu

La sesizarea locuitorilor la fața locului s-au prezentat și reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța care au constatat prezența deșeurilor și vor lua o decizie în privința celui care le-a depozitat pe câmp. Potrivit informațiilor noastre, cu toate că situația trenează de ceva timp, proprietarul nu face nimic pentru a curăța terenul de deșeurile toxice.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272