REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

POT FI 30 de LOVITURI de TOPOR LEGITIMĂ APĂRARE?

POT FI 30 de LOVITURI de TOPOR LEGITIMĂ APĂRARE?

Replica API 22 iulie 2020 | 10:31 1772

Crimă înfiorătoare între doi vecini, în judeţul Tulcea, în noaptea de Revelion. Fănel Alexandrescu şi-a ucis vecinul cu 30 de lovituri de toporişcă, după ce acesta a pătruns fără drept în casa inculpatului, atacându-l fizic și verbal. Între cei doi existau tensiuni de mai mult timp, din cauza atitudinii victimei care îl jignea pe inculpat pentru că el era mai bogat decât acesta. Apelul urmează a se judeca la Constanța.

Cum s-au petrecut faptele

În ziua de 31 decembrie 2019, familia victimei s-a deplasat din localitatea de domiciliu (satul Turda), pentru a sărbători trecerea în noul an. Au petrecut în Tulcea până în jurul orelor 01:00 când au plecat spre casă, spre Turda. În fața porții, victima a coborât din mașină, a cerut soției să îi dea telefonul pe care îl depozitase în poșeta ei și s-a îndreptat apoi către casa inculpatului, aflată peste drum de casa lui. A aprins 3 petarde pe care le-a aruncat sub geamul inculpatului și, pentru că acesta din urmă nu a reacționat în nici un fel, a intrat în curtea și apoi în camera unde cunoștea că inculpatul stă de obicei. Având becul de la lanternă aprins și observând că inculpatul era în cameră, pe pat, a aruncat în el cu portofelul și a început să țipe, imputându-i inculpatului lipsa de reacție la explozia celor 3 petarde. Inculpatul a recunoscut victima atât după voce dar și din datorită luminii produsă de lanternă și a celei de la becurile de pe stradă.

Victima a încercat să îl strângă de gât pe inculpat

În același timp în care victima arunca cu portofelul spre inculpat, s-a apropiat de inculpat spunându-i că îl va strânge de gât și s-a aplecat asupra acestuia. Inculpatul l-a apucat de mâini și cu picioarele a împins victima, aceasta din urmă dezechilibrându-se și căzând pe spate, lovindu-se de o măsuță de lemn. Victima s-a ridicat de jos și a venit din nou spre inculpat cu intenția de a lovi fiind contrariat că i s-a opus rezistență: „Ce faci mă, dai ?” . În acel moment inculpatul a pus mâna pe o toporișcă ce o avea lângă pat și a aplicat o lovitură asupra capului victimei cu tăișul toporiștii, lovind în față. Urmare loviturii primite, victima a căzut în genunchi. După ce a aplicat prima dintre lovituri, inculpatul a mai aplicat încă 30 de lovituri cu toporișca asupra corpului victimei, în special în zona capului.

Motivarea instanţei

Raportând starea de fapt la dispozițiile legale se reține că victima a pătruns, fără drept, în încăperea unde se afla inculpatul, în timpul nopții. ”Astfel, apare că suntem în prezența unei legitime apărări a inculpatului. Această stare, de legitimă apărare, a încetat însă în momentul în care inculpatul a continuat să lovească victima. A arătat inculpatul că a acționat de frică și a lovit de mai multe ori pentru a avea siguranța că cel care îl atacase pe el nu o va mai face”, potrivit instanței.

Instanţa a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 4 ani 5 luni și 10 zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu trebuia sa intre cu OPEL-ul in casa vecinului.
0
0
Deci un om amarat trebuie sa stea capra sa intre toti meltenii peste el in casa si sa-l batjocoreasca dupa cum vor, in viziunea onoratelor instante. Ala il mascarea de o viata, bietul om a tacut pana intr-o zi. S-a umplut paharul si-a dat pe-afara. Cu suspendare era sufficient, daca n-avea antecedente. Remember Adrian Iovan.
1
0
era legitima aparare.venea turcu il macelareai sau mureai.La cateva sute de ani distanta vedem ca toporul e tot arma de nadejde.sa respectam traditiile.
6
0
Legitima aparare era daca il mangaia cu un pamatuf de barberit pe sub nas. Cu ce sa ma apar daca intra un talhar peste mine. Daca as avea un pistol cu trei gloante de sus pana jos l-as termina.
7
0
Nu trbuia sa-i nici o zi ,ce cauta noaptea in casa omului asa incurajam talharii
9
0
A avut o toporisca automata. Cum a luat-o de coada,s-a golit incarcatorul de treizeci de lovituri,toporisca neavand si dotarea cu optiunea lovitura cu lovitura.
5
0
ani si va face o noua crima, dreptul de criminal se intareste in puscarie!
1
7
Bravo!!! Dreptul de proprietate este garantat de Constitutie
12
1
Super condamnare. Halal justitie...
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272