REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Poveste fără sfârşit în zona Peninsulară! Ţiganii continuă să ocupe în mod abuziv clădirile

Poveste fără sfârşit în zona Peninsulară! Ţiganii continuă să ocupe în mod abuziv clădirile

Replica API 21 octombrie 2015 | 00:00 327

Poliţia păzeşte turiştii să nu fie tâlhăriţi

Poliţia păzeşte turiştii să nu fie tâlhăriţi

Situaţia din zona Peninsulară, în momentul de faţă, poate fi catalogată ca fiind fără sfârşit. Persoanele de etnie romă continuă să ocupe în mod abuziv clădirile şi, mai mult decât atât, au început să mai înveţe şi anumite „chichiţe”, ajungând să le râdă în nas poliţiştilor. O altă acţiune de evacuare a avut loc săptămâna trecută, însă indivizii s-au reîntors. Oamenii legii au ajuns să „păzească” turiştii sosiţi cu navele de croazieră, pentru a nu fi tâlhăriţi.

O acţiune care s-a dorit a fi eficientă şi care a vizat o aşa-zisă „igienizare” a zonei Peninsulare nu prea a dat roade. Poliţiştii Secţiei 3 au evacuat mai multe familii care ocupau clădirile în mod abuziv, după ce au dat de proprietarii de drept. Însă, multe dintre construcţii nu au un proprietar, fiind în administraţia RAEDPP, motiv pentru care „chiriaşii nepoftiţi” susţin că nu pot fi acuzaţi de violare de domiciliu. Aşa s-a întâmplat şi săptămâna trecută, când poliţiştii au acţionat pe strada Arhiepiscopiei, de unde au dat afară vreo 5 familii, care se stabiliseră într-o clădire dezafectată.

Însă, la scurt timp, acestea s-au întors, precizând că ştiu că nu există un proprietar şi că nu au ce să păţească. Li s-a adus la cunoştinţă şi faptul că riscă ca bucăţi din construcţie să cadă peste ei, dar au răspuns că nu le pasă. Prin urmare, traseul este unul anevoios de aici încolo, în sensul că RAEDPP îi va acţiona în instanţă, procesul se va întinde, cheltuieli, timp pierdut. Apoi vor fi evacuaţi, dar ei se vor întoarce, aşa cum s-a mai întâmplat, iar lucrurile vor fi luate de la capăt: acţiune în instanţă, proces, evacuare etc.

Situaţia fiind una fără ieşire, oamenii legii au ajuns să păzească turiştii sosiţi cu navele de croazieră pentru a nu deveni victimele furturilor sau tâlhăriilor. Acest lucru s-a întâmplat chiar sâmbătă, 17 octombrie, când poliţiştii au stat cu ochii în patru cât a fost ziua de lungă. În continuare, locuitorii zonei se arată nemulţumiţi de prezenţa persoanelor de etnie romă şi cer remedierea problemei, însă acest lucru nu se va întâmpla până când indivizilor nu li se vor oferi locuinţe, soluţie pe care Primăria Constanţa o analizează.

Rugaţi de autorităţi să plece pentru a da voie să se filmeze!

Situaţia a ajuns atât de departe încât persoanele de etnie romă şi nu numai, care, atenţie!, locuiesc în mod abuziv în acele clădiri, au fost chiar rugate să părăsească zona pentru a da voie să se filmeze. Vorbim despre filmul „What Happened to Monday?”, un thriller SF, care a reunit actori celebri, precum Glenn Close, Noomi Rapace şi Willem Dafoe, alături de actorul român Mircea Cazan jr., iar filmările au început de marţi, 15 septembrie.

Acţiunea principală s-a desfăşurat pe strada Nicolae Titulescu, unde filmările au fost programate până pe 23 septembrie. Însă, aici a intervenit marea problemă, în sensul că pe acea stradă, mai multe clădiri erau ocupate în mod abuziv de indivizii străzilor, care nu voiau să plece sub nici o formă. Potrivit informaţiilor noastre, s-a dus multă muncă de lămurire cu ei, fiind chiar rugaţi să părăsească zona. În cele din urmă se pare că au înţeles, dar nu pentru mult timp, întrucât s-au întors.

Amintim şi faptul că, pe 4 iunie anul curent, mai multe familii erau evacuate dintr-o clădire de pe strada Aristide Karatzali, oamenii legii reuşind să dea de proprietar, o femeie din Tulcea. Numai că ţiganii s-au mutat câteva sute de metri mai încolo, într-o clădire de pe strada Ecaterina Varga numărul 6. Întrucât alt temei legal nu există pentru ca indivizii să fie daţi afară, oamenii legii au declanşat o nouă anchetă şi au pornit în căutarea proprietarului.

Acţiunea a fost una dificilă întrucât sunt peste 10, unii locuiesc prin străinătate, iar alţii au decedat. În cele din urmă au reuşit să dea de un nepot al unui moştenitor, care s-a prezentat în zona Peninsulară şi a zidit accesul în imobil. Însă, cele trei familii de ţigani şi-au mutat catrafusele în stradă, stând chiar în faţa imobilului cu şifoniere, paturi, haine şi resturi menajere, după care au luat cu asalt o altă clădire.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218