REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

'POVESTEA' tâlharilor italieni de la Sunwaves: lanţ în valoare de 14.500 de lei ASCUNS ÎN CHILOŢI

'POVESTEA' tâlharilor italieni de la Sunwaves: lanţ în valoare de 14.500 de lei ASCUNS ÎN CHILOŢI

Replica API 14 septembrie 2018 | 00:00 281

Antonio Guerra și Pasquale Di Vilio au fost trimiși în judecată pentru tâlhărie calificată și condamnați la câte 2 ani de închisoare cu executare. Cum decizia nu a fost definitivă, a fost înregistrat apelul, termenul fiind fixat pe 22.11.2018. Magistrații le-au aplicate pedepse în regim de detenție întrucât inculpații au încercat să compromită ancheta, nerecunoscându-și vina și dând declarații false, având în vedere că probele, după cum susțin ei, erau foarte concludente. Ulterior, cei doi și-au recunoscut vina, dar în faza de judecată.

Potrivit oamenilor legii, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 28 aprilie a.c., în jurul orei 5,00, cei doi italieni, unul de 23 de ani, iar celălalt de 24 de ani, au smuls un lanţ de aur de la gâtul unui tânăr de 29 de ani, din Galaţi. Persoana vătămată a reuşit să-l prindă pe unul dintre suspecţi şi să-l imobilizeze, până la sosirea oamenilor legii. La faţa locului a ajuns un echipaj format dintr-un dispozitiv de menţinere a ordinii publice din cadrul Poliţiei Mamaia şi trei jandarmi de la Gruparea Mobilă „Tomis”.

Mai exact, potrivit declarațiilor persoanei vătămate, venise cu prietena pe litoral pentru festivalul Sunwaves, cazându-se la un hotel. Tânărul a precizat că purta la gât un lanț din aur în greutate de aproximativ 60 gr, prejudiciul stabilindu-se la 14.500 de lei.

”În jurul orelor 03.30, în timp ce se aflau într-unul dintre corturile unde se desfășura festivalul, numitul V.A.V. a observat un grup de cetățeni italieni, care stăteau lângă el și prietena sa. În momentul în care au vrut să părăsească incinta, persoana vătămată a observat că din grupul de cetățeni italieni s-a desprins un individ care s-a apropiat de el și i-a smuls lanțul de la gât.

Deși persoana vătămată l-a prins de mână și l-a imobilizat, individul a reușit să înmâneze bunul unui alt bărbat, care stătea în spatele său, acest din urmă bărbat fugind în mulțime. Împreună cu cel care care-l deposedase de bun, persoana vătămată s-a deplasat în afara incintei unde l-a predat pe acesta unui echipaj de jandarmi ce se afla staționat în fața clubului.

Cu această ocazie, V.A.V. a aflat că autorul faptei se numește G.A. și este din Napoli, Italia”, potrivit rolii.ro. În continuare, el a plecat și în căutarea complicelui, iar când a dat ochii cu el, a fugit, fiind prins ulterior în recepția hotelului în care era cazat. A fost percheziționat corporal, dar asupra sa nu a fost găsit lanțul.

Însă, la secția de Poliție a fost pus să se dezbrace, atunci fiind momentul în care italianul a scos bunul sustras din chiloți. A urmat o anchetă, iar pe tot parcursul ei, cei doi au precizat că nu au luat nimic, că a fost vorba de un conflict spontan, că așa-zisa persoană vătămată vrea să le facă rău. Abia după ce au fost trimiși în judecată au decis să-și recunoască vina, alegând să fie judecați doar pe baza probelor din rechizitoriu. Acum urmează a se judeca apelul, decizia care urmează a se lua fiind definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O bijuterie nu are doar valoare gramajului respectivului material din care este confectionat, cum masina ta nu valoreaza 50bani pe kg fiind din metal...
1
0
mai scump decat Banca Nationala: 241 de lei gramul de la gatul lui, 154.8242 gramul de 24k la Banca Nationala
3
1
daca i taia gatu ramaneau cu lantul !!!!!
0
0
Erau italieni de etnie roma??
5
0
Ce a vrut sa spuna poetul? Mai cititi textul articolului.Mai recititi. Concluzia : daca ala nu prindea singur hotul mai vedea lantul recuperat cand alergau politistii burtosi 100 de metri in 8,9 secunde.
8
3
Mai bine ii furau ghiulul de la mana melteanului de ruxanda din medgidia
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218