REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Prefectura, încă un bobârnac în instanță! De data asta, pentru un spațiu de pe bulevardul Tomis

Prefectura, încă un bobârnac în instanță! De data asta, pentru un spațiu de pe bulevardul Tomis

Replica API 24 ianuarie 2019 | 00:00 292

Pe parcursul anului 2018, la Constanța au fost declanșate în instanță acțiuni cât pentru 10 ani la un loc, în privința unor PUZ-uri, construcții în derulare sau în stadiul de documentație și așa mai departe. Se poate comenta că a spiritul civic a înviat în orașul de la malul mării; de cealaltă parte, persoanele vizate de contestații susțin că este “un război de gherilă a celor care nu au nimic de spus, iar atunci inventează procese, pentru a demonstra că sunt vocali, că fac ceva, dar în realitate pun bețe în roate dezvoltării și afacerilor”. Probabil că adevărul este undeva la mijloc. Cert este că nu toate acțiunile depuse în instanță au și sorți de izbândă, magistrații constatând, în anumite spețe, că cei care se împotrivesc anumitor planuri nu au dreptate, iar solicitările lor sunt bazate pe date eronate. Un exemplu: spațiul situat lângă Rovere Mobili, pe bulevardul Tomis.

În cazul acestui teren, SC Seaview Media SRL a solicitat schimbarea destinației – din spații pentru birouri, în destinație rezidențială. Documentul solicitat de firma controlată de Ionuț Barbu a suscitat interesul consilierului local Andrei Popescu, care a depus o sesizare în atenția Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) Constanța. Documentul, aflat în analiza șefului ISC, Harry Boiagian, a fost ulterior transmis Prefecturii Constanța, care a atacat în contencios actele eliberate de administrația locală pentru societatea anterior menționată. Ce s-a întâmplat mai departe? Seaiew Media, care a cerut să intervină ca parte în process, a arătat în instanță că Prefectura a atacat în contencios tardiv, ba mai mult, în sesizarea depusă la ISC și preluată de prefect apar date greșite în legătură cu coeficientul de ocupare a terenului, respectiv coeficientul de utilizare a terenului. Odată clarificate aceste aspecte (interesant cum ISC nu a sesizat despre ce este vorba, având în vedere că în trecut a afectuat un control de conformitate fix în acest caz), magistrații au decis: “Admite exceptia prescripţiei formulării acţiunii. Admite cerere de intervenţie formulată de intervenienta accesorie SC SEAVIEW MEDIA SRL. Respinge acţiunea formulată de catre reclamantul PREFECTUL JUDEŢULUI CONSTANŢAîn contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CONSTANŢA şi cu intervenienta accesorie SC SEAVIEW MEDIA SRL, ca prescrisă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Tribunalul Constanţa, sub sancţiunea anulării Pronunţată în data de 04.12.2018, prin punerea soluţiei la dispozitia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei” – se arată în minuta Tribunalului Constanța.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Opa..a aparut andrei popescu...am tot intrebat de el..Cand pune cortul la City..nu cumva vrea europulifrici..?
2
0
E veche reteta,primaria la fel...ei se fac ca se apara.... si castiga cine trebuie !
3
1
Mircea, fa-te ca lucrezi.
5
0
Si la recurs vii cu intarziere ????
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920