REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Pregătiri pentru sezonul estival! Operatorii din Turism s-au întrunit în Mamaia. Video

Pregătiri pentru sezonul estival! Operatorii din Turism s-au întrunit în Mamaia. Video

A.V. V.R., M.P. 19 aprilie 2024 | 10:30 2369

Vineri, 19 aprilie, la terasa Mandala Ballroom Mamaia, a avut loc o conferință de presă ce a avut ca temă deschiderea noului sezon estival. La eveniment au participat reprezentanți ai Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), reprezentată de Corina Martin, Secretar General, RESTO Constanța, Lucian Tudose, Președinte executiv, Asociația Patronală Eforia Turistică, George Lică, președinte, Asociația Patronală a Operatorilor de Plajă  Mamaia Nord, Asociația Patronală Tulcea- Delta Dunării, Daniel Iluscă.

Pregatiri pentru sezonul estival! Operatorii din Turism s-au intrunit in Mamaia. Video

De asemenea, mai sunt prezenți OMD Mamaia Nord, Mirela Matichescu, Manager Destinație SUNWAVES / SUN FEST Mamaia, Ioan Borzea, membri ai RESTO.

 

Pregatiri pentru sezonul estival! Operatorii din Turism s-au intrunit in Mamaia. VideoMirela Matichescu

Totodată, la conferința de presă au fost invitați și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, reprezentat de George Fulina - Director Agenția Teritoriala IMM și Turism Constanța, Directorul General al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel, Ionuț Stancovici, Fondator Asociația Caiac SMile, și Agenția Națională Anti-drog, Daniel Gheorghe, Comisar Șef Centrul Regional Constanța.

Pregatiri pentru sezonul estival! Operatorii din Turism s-au intrunit in Mamaia. VideoCorina Martin

 ”Suntem cu mult timp înainte de 1 Mai. Dar motivul întâlnirii este de a trimite un mesaj turiștilor. Ne dorim să transmitem ca litoralul romanesc și Delta Dunării se pregătesc. Facem eforturi foarte mari”, a spus Corina Martin.

Pregatiri pentru sezonul estival! Operatorii din Turism s-au intrunit in Mamaia. Video

Prețuri...bune în Deltă?!

Noi, cei din Delta Dunării, am început pregătirile de mai bine de o lună. Putem spune că serviciile turistice în Delta sunt din ce în ce mai bune. Numărul de controale, comparabil cu cel din occident, ei au în medie un control la 15-20 de ani, noi avem 20 de controale într-un sezon. Serviciile din România sunt de bună calitate. Se spune că nu avem drumuri bune. Avem. Avem autostrăzi, avem drumuri județene, avem ce vizita, mănăstiri, cetăți, delta. Anul acesta, în ciuda temerilor legate de campania electorală, credem că o să fie mai bun. Avem rezervări., avem avansuri, avem pachete turistice avantajoase, avem evenimente. S-au rezolvat și multe probleme de infrastructură. Tarifele de cazare sunt de la 200 la 1500 de lei, depinde de serviciile pe care ți le dorești. Pachetele în Deltă sunt, de obicei, all-inclusive, mai ales in perioada Paștelui.” a spus Daniel Ilușcă.

Video 1:

Eforie, stațiunea căutată de familii cu copii

La rândul său, George Lică, preşedintele Asociaţiei Patronale Eforia Turistică a declarat: ”Eforie este o stațiune căutată de familiile cu copii. Există o gama larga de pachete. Restaurantele sunt pentru toate preferințele. Au apărut multe cu specific pescăresc. Se caută ridicarea standardelor prin toate metodele de înlocuire a acelor melodii de tip manele. De 1 Mai sunt rezervări. Ne așteptăm la mai multe, însă se pare că sărbătorile pascale rețin turiștii să călătorească. Pentru vară, vedem o creștere de 20-30%. Mai avem de lucru pe partea de plajă. Avem mulți operatori de plajă cărora le-au expirat contractul și se află in imposibilitatea de a oferi turiștilor un beach bar, un șezlong.”

Mai multe sectoare de plajă, în Mamaia Nord

Costel Avram, de la Asociatia Patronală Operatorilor de Plaja Mamaia Nord: ”Avem ocazia să ne spunem doleantele. Statiunea noastră, inclusiv pentru copii este bună. Este o plajă cu nisip foarte fin. Am avut un număr mare de turiști. Anul acesta ne pregătim mai mult decât în anii trecuți. Așteptăm turiști în număr cat mai mare, pentru că, față de anii trecuți, vor fi deschise mai multe sectoare de plajă cu activități. Avem așteptări mari pentru acest sezon estival.

Video 2:

Nu vreau să fiu în competiție cu celelalte stațiuni. Consider că toți suntem o stațiune. Ne dorim să dezvoltăm destinația aceasta turistică într-un concept pe termenul lung. Și pe timpul iernii sunt turiști care vin să se plimbe pe malul marii. Pe partea de Horeca suntem cu mult peste indicatorii pe care îi avem de împlinit, fata de agenții din afara țării„, a declarat, la rândul ei, Mirela Matichescu, manager OMD Mamaia Nord.

5000 de străini, în Mamaia, de 1 Mai?!

Manager Destinație SUNWAVES / SUN FEST Mamaia, a  declarat: ”Am reușit să facem un brand: 1 Mai în Mamaia. Multă lume vine din afară, 5000-6000 de străini. Față de anul trecut, avem cu 2000 mai puțin. Este primul an în care ne-au scăzut numărul de turiști. Nu știm de ce. Avem activități pentru toată lumea, pentru ortodocși, catolici, pentru Paște. Avem 7 zile, 4 scene, muzica non stop. Vom avea 80% străini si 20% români

Video 3:

Substanțele psihoactive afectează percepția, judecată, gândirea, simțurile

Daniel Gheorghe, comisarul șef Centrul Regional Constanța-Agentia Natională Antidrog: ”Ne dorim ca în acest an turiștii care vin să își petreacă vacanță pe litoral să petreacă în mod conștient. O să ne asigurăm că cetățenii vor fi în siguranță. Substanțele psihoactive afectează percepția, judecată, gândirea, simțurile. Consumul de droguri ne afectează pe toți. Mesajul pentru tinerii care vin pe litoral: cele mai frumoase amintiri sunt cele pe care ni le vom aminti a doua zi”.

Video 4:

Paul Anghel, directorul ANPC: Suntem apărătorii drepturilor consumatorilor

A luat cuvântul și Paul Anghel, directorul ANPC: ”Aș vrea să spun că, în continuare, nu exisă posibilitatea unei autorizații reale a construcțiilor pe plajă. Ne izbim de fiecare dată de refuzul anumitor operatori economici, care dau imaginea a ce se întâmplă pe litoralul românesc. Suntem apărătorii drepturilor consumatorilor, care-i vizează pe cei care nu țin cont de drepturile turiștilor. Trebuie să ne îndreptăm atenția asupra forței de muncă, care a plecat în alte zone. Dacă am fi măarit salariile și angajații nu ar fi fost nevoiți să trăiască din tips, poate încă am fi avut barmani, ospătari

Pregatiri pentru sezonul estival! Operatorii din Turism s-au intrunit in Mamaia. VideoPaul Anghel

Video 5:

Beneficii pentru persoanele cu dizabilități

Ionuț Stancovici, Fondator Asociația Caiac SMile, a spus și el câteva cuvinte: ”Asociatia mea se bazează pe accesibilitatea sporturilor extreme a persoanelor cu nevoi speciale. Avem copii cu sindromul Down, nevăzători, cu probleme locomotorii care reușesc să folosească caiacul. Dorim să producem un turism adaptat pentru persoanele cu nevoi speciale. Dorim să găsim persoane care vor sa se implice, la care să lăsam un scaun special pentru persoanele cu probleme, la hoteluri, la pensiuni

Video 6:

Târgul Industriei Horeca, la sfârșitul lunii mai

George Fulină, director Agenția Teritoriala IMM și Turism Constanța: ”Toată lumea este optimistă. Anul acesta dorim să facem a doua ediție a Târgului Industriei Horeca, la sfârșitul lunii mai, eveniment ce va avea loc la centrul Expozitional

Video 7:

.

VIDEO INTEGRAL:

 

 

 

 

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai intai faceti curatenie in statiune dupa dezvoltatorii de ca**t care au lasat in urma lor dezastru, moloz, mormane de paleti rupti, maldare de gunoaie pe care cresc deja buruienile! Vedeti in centul statiunii, zona Cazino, vis a vis de hotel Condor. Si asa vin turisti putini in Maimaia, vreti sa vada gunoaiele pe care Garda de mediu le ignora? Apoi va mirati ca isi face lumea concediile in alte tari...
0
0
Prețurile sunt făcute de guvern ( taxe) + ANAF ( șpăgi) + ANPC ( șpăgi ) + cea mai mare inflație din Europa => tarfe mari
2
1
10 lei
1
0
Groparii litoralului ROMANESC !!!!
6
0
de tot rasul cine reprezinta interesele , hotii hotilor in frunte cu nelipsita BALENA
6
0
Adicatelea: so` adunat carcumarii si hangii sa faca o vorba cum sa jecmaneasca drumetii.
7
0
Vacanta in Cipru, 167 euro! (zbor + cazare 5 nopti)
5
0
Mazare, d-aia s-au adunat cioklii astia ca la priveghi! Toti bosketarii bashitzi si expiratele de la malul marii!
9
0
bai nene, anulati voucherele si implicit subventionarea din bani publici a afacerilor acestor specimene.
7
1
Să vină pinguini săi puteați jumuli
7
0
Dar sunteti saraci cu duhul fau, daca tot pe obositele astea de matikeasca si martinika le ati ales la conducere !!!
14
0
Veniti sa vedeti ce misto am facut Mangalia si statiunile din sud.Maiami!
7
0
Ne-am pregatit temeinic, am marit preturile!
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272