REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Premieră în SUA: Interdicţie pentru entităţi publice şi private la utilizarea tehnologiei de recunoaştere facială în Portland

Premieră în SUA: Interdicţie pentru entităţi publice şi private la utilizarea tehnologiei de recunoaştere facială în Portland

Replica API 11 septembrie 2020 | 00:00 979

Legiuitorii din Portland au votat miercuri în favoarea interzicerii tehnologiei de recunoaştere facială, acesta devenind astfel primul oraş din SUA care interzice entităţilor private, cum ar fi restaurantele şi unităţile comerciale cu amănuntul, utilizarea software-ului controversat în locurile publice din oraş, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Consiliul municipal din Portland a votat de asemenea într-o ordonanţă distinctă interdicţia pentru ca administraţiile guvernului local să achiziţioneze sau să utilizeze controversata tehnologie de supraveghere.

Mai multe oraşe americane, inclusiv San Francisco şi Oakland, au interzis anterior utilizarea recunoaşterii faciale de către instituţiile guvernamentale.

Software-ul de recunoaştere facială poate identifica persoane în fotografii şi înregistrări video în virtutea unei baze de date cu subiecţi cunoscuţi. Această tehnologie a câştigat în ultimii ani de partea sa companii şi poliţia în pofida obiecţiilor celor care susţin că aceasta invadează intimitatea oamenilor şi exacerbează prejudecăţile rasiale şi de gen.

Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile (ACLU) şi-a exprimat speranţa ca adoptarea respectivei interdicţii de către legiuitorii din Portland să impulsioneze eforturile de a interzice utilizarea unei astfel de tehnologii de supraveghere în întregul stat Oregon

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272