REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Premierul britanic şi secretarul general al ONU au condamnat ferm atacul asupra premierului irakian

Premierul britanic şi secretarul general al ONU au condamnat ferm atacul asupra premierului irakian

Replica API 9 noiembrie 2021 | 00:00 467

Premierul britanic Boris Johnson a condamnat ferm atacul împotriva omologului său irakian Mustafa al-Kazimi, care a scăpat nevătămat dintr-o tentativă de asasinat cu dronă-capcană înainte de răsăritul soarelui la reşedinţa sa din Bagdad, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Boris Johnson

Boris Johnson "a condamnat ferm atacul asupra locuinţei premierului din Bagdad şi a comunicat simpatia sa persoanelor rănite", se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al premierului britanic.

Într-o conversaţie telefonică cu Mustafa al-Kazimi, Boris Johnson a arătat într-un mod clar că Regatul Unit îi susţine "eforturile de a forma un guvern în urma alegerilor", un demers "vital pentru stabilitatea Irakului pe termen lung", se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al premierului britanic.

Mai devreme în cursul zilei de duminică, şefa diplomaţiei britanice Liz Truss a declarat că Marea Britanie sprijină apelul lui Kadhimi la calm şi reţinere.

La rândul său, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat cu fermitate duminică tentativa de asasinat a premierului irakian.

Guterres a cerut, de asemenea, irakienilor să dea dovadă de reţinerea şi să nu cedeze în faţa violenţei sau a încercărilor de destabilizare a statului, se arată într-un comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212