REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Premierul Cîțu a cerut DEMISIA Stelei Halichidis de la Spitalul de Boli Infecțioase

Premierul Cîțu a cerut DEMISIA Stelei Halichidis de la Spitalul de Boli Infecțioase

Replica API 1 octombrie 2021 | 19:31 5995

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Acesta a confirmat neregulile, precizând că bani au fost alocați, dar nu au fost folosiți cum trebuie. Mai mult decât atât, Florin Cîțu a cerut demisia Stelei Halichidis, managerul spitalului.

"Transmit condoleanţe familiilor îndoliate după tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

Am ţinut în permanenţă legătura cu Ministerul Afacerilor Interne cu Ministerul Sănătăţii, cu autorităţile locale pentru a ne asigura că pacienţii sunt transferaţi la spitalele din zonă. Este de neacceptat că se întâmplă astfel de tragedii în spitalele din România şi este o realitate pe care începând din acest an încercăm să o modificăm după 30 de ani în care nu s-a făcut aproape nimic pentru sistemul de sănătate din România.

În ceea ce priveşte cauza incendiului nu mă voi pronunţa în acest moment, aşteptăm informaţiile şi vom vedea exact ce s-a întâmplat. Aşa cum am cerut Ministerului Sănătăţii de câteva săptămâni să pregătească valul 4, de fapt acum câteva luni, a început acea anchetă, în acest moment este important ca Ministerul Sănătăţii să se uite exact care sunt soluţiile pe termen scurt, imediat, ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Ştiţi foarte bine că este o presiune pe sistemul de sănătate, aşteptăm măsurile ca această presiune să fie redusă. Pe termen e foarte important ca tot ce avem în PNRR să fie implementat pentru a avea o infrastructură spitalicească modernă care să facă faţă tuturor situaţiilor. Am cerut acea anchetă la Ministerul Sănătăţii, am vrut să văd cum s-a pregătit valul 4 mai ales mai ales când e vorba de paturile ATI. Voi avea rezultatele în acest weekend sau luni şi le voi prezenta. Deja ştim că am intrat în valul 4 fără paturi suficiente, vedem că nici secţiile nu au fost pregătite.

L-am sunat pe primarul Vergil Chițac și...

Am luat două decizii, l-am sunat pe primarul Constanței, Vergil Chiţac şi am cerut să o demită pe managerul spitalul, am semnat ordinul prin care l-am demis pe şeful ANMCS care de când a intrat în funcţie nu a mai făcut nicio evaluare. La spital avem mai multe nereguli", a declarat premierul Florin Cîţu.

Bani au fost, dar nu au fost folosiți cum trebuie

”Au fost alocate 22,6 milioane de lei, din fonduri europene, din care 5 milioane au fost folosiți anul acesta. Bani au fost, dar nu au fost folosiți cum trebuie. În 2017 a existat, și am documentul în față, că s-a modificat legislație, iar Spitalul de Boli Infecțioase trebuia să solicite avizul de securitate la incendiu. După cum vedem, nici până astăzi nu s-a făcut o astfel de solicitare. Așteptăm și rezultatele anchetei, dar demisia managerului de aici este necesară”, a declarat Florin Cîțu.

Citește și: Stela HALICHIDIS, șefa SPITALULUI de BOLI INFECȚIOASE, DEPĂȘITĂ de SITUAȚIE: Mi-e RĂU, vreți să MOR aici? VIDEO

Update:

Stela Halichidis a fost demisă.

STELA HALICHIDIS, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, DEMISĂ după TRAGEDIA de la Constanța

L.I., D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu cumva Catu a facut trafic de influienta sunandu-l pe Chitac cerandu-i sa-l demita pe manager.
0
0
Cum putea un manager sa faca treaba daca nu avea sprijinul de la primarie? De vina sunt cei care nu au dat bani cand au fost cerutinpt renovare, nu managerul care nu i a primit. RUSINE PRIMARIEI CONSTANTA!!
6
1
chitac trebuie demis pentru incompetenta !!! El a taiat banii pentru spital !!!!
10
0
Cutu trebuia sa-si dea demisia de onoare, sa nu aibe neobrazarea s-o ceara pe-a altora.
8
0
sa-ti dai si tu demisia puscariasule
15
0
Luatil din america sau unde se duc3 el
8
0
In mod normal trebuia arestata preventiv
10
14
Primul care trebuie demis e dl.Chitac fiindca a declarat ca stia de problemele spitalului!!Asa ca dle PM, fa ce trebuie facut!!
32
2
Demisia Werner, pirtu, wc si luati-l si pe arahat cu voi. DEMISIA!!!
31
5
Poate avem noroc si nu te prinde paltonul
16
2
tot managementu demis, spagagii,plus sapte elena ,dotore, spaga la cipanii, fata mare
8
4
bani au mers la plaja lu'edi din cluj s-a perpelit primarele sa le faca post trafo si sa aiba apa sa faca zgomot asurzitor toata noaptea
12
1
Demisia administratorei de hotel. Inca ai branza la bot albanezo
7
9
DEMISIA PARTULE TU SI CACAT CEL MARE HOLERA GALBENA !!!! SUNTETI VINOVATI DE MOARTEA MULTOR OAMENI VETI PLATI JEGURILOR !!! ACUM MERGETI LA SCHI MAINE O SA AVETI SOARTA LUI CEAUSESCU VA JUCATI CU FOCUL !!!!
25
3
Cand s-a facut inspectia nu era acel prelungitor in priza. Directoarea si subordonatii nu se pricep la electrice dar nici nu sunt instruite ce au si ce nu au voie sa faca. Primarul doarme cu gandurile lui.
25
2
O zi trista! Omul sfinteste locul, dar cand omul este nehalit locul ramane neafintit.....cand se va alege natural un sef ....
14
1
Alooo, bai Catu idiotu dreku gata ati gasit vinovatul tu n-ai nici o vina . Pai mengera zice ca tu, voi a-ti spus sa se cheltuie cu atentie, iar ea este pusa cu dedicatie acolo , asa ca inclusiv tu, voi ministru si Arahat trebuie sa va duce-ti dreku ptr, bieti oameni morti nevinovati! chiar n-aveti pic de resentiment stiind ca au murit oameni pe capete de cand sante-ti la guvernare .
35
0
Nu mai bine iti dai tu demisia?
44
1
Stelutza si a facut Vila 8 de pe Cuza Voda
17
6
Nu managerul trebuia demis ,gunoiul asta de priiimar si preeefectul rebuie demis ,a-ti reusit vreodata sa o cunoaste-ti pe doamna manager,un profesionist cu adevarat
53
9
Eu cer demisia lui Cutu, ca au avut loc 12 incendii la spitale intr-un an si nu s-a luat nicio masura serioasa, numai gargara.
50
2
Stelutza nu si a facut casutza cu firmele care au renovat ?
19
8
Despre care comitet de situatii de urgenta vorbesti tu ma,adica dupa parerea ta directori de spitale au cerut sa cer aprobarea cuiva in privinta cheltuieli banilor?,directori sunt patroni ma cu toate ca spitalele sunt de stat.
22
7
Demisia guvernului si primarului. Asa ceva nu este posibil. Sunt responsabili pentru moartea oamenilor.
49
4
prefectul este seful comitetului judetean de situatii de urgenta. sa ne zica ce a facut in acest sens in inspectia spitalelor inafara de postat pe facebook si functii politice. Bine ca au gasit o pe amarata de stela vinovata. El nici nu stia cati au decedat.
47
2
DEMISIA PRIMARUL WC!!!
51
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272