REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Preot ortodox, împuşcat la Lyon

Preot ortodox, împuşcat la Lyon

Replica API 2 noiembrie 2020 | 18:01 1164

Şeful Bisericii Ortodoxe greceşti, arhiepiscopul Ieronymos, a denunţat sâmbătă atacul asupra unui preot ortodox grec care a fost grav rănit la Lyon, în Franţa, numind acest act drept o ''oroare care depăşeşte logica umană'', relatează AFP, citată de Agerpres.

''Această oroare depăşeşte logica umană, faptul că o religie poate înarma mâinile teroriştilor orbiţi de ură'', a afirmat monseniorul Ieronymos citat de agenţia presă din Grecia, Ana.

Foto: (c) ANA-MPA news/twitter

Părintele Nikolaos Kakavelakis, în vârstă de 52 de ani, a fost împuşcat de două ori, în jurul orei locale 17:00, în timp ce închidea biserica, a declarat o sursă de poliţie. Într-o declaraţie publicată sâmbătă, Ministerul grec de Externe a condamnat atacul şi a declarat că va rămâne în contact cu autorităţile franceze.

Autorul atacului a fugit de la faţa locului după ce a tras în prelat care se afla în afara bisericii, a informat poliţia anterior. Autorităţile locale şi procurorii au spus că nu sunt clare încă motivele acestui act şi nu au indicat dacă este legat de terorism. Parchetul din oraş a deschis o anchetă pentru tentativă de crimă. La Paris, ministrul de interne Gerald Darmanin a creat o celulă de criză la minister.

Potrivit FranceInfo, un individ a tras două focuri cu o puşcă de vânătoare nimerindu-l pe preot în abdomen.

Potrivit Reuters, un oficial guvernamental grec l-a identificat pe preot ca fiind Nikolaos Kakavelakis.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a condamnat atacul într-un tweet, subliniind că libertatea conştiinţei este un drept pentru toată lumea din Europa şi trebuie respectat, în timp ce violenţa este intolerabilă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot mai spera unii ascunzand sub pres motivul terorist. Musafirii primiti cu covoare rosii in Europa au inceput sa puna stapanire pe Europa. Visul musulman de a cuceri Europa a inceput sa se indeplineasca. Dar europenii tot cauta sa se ascunda ca strutii. Somn usor. De veci.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272