REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Presa internaţională, despre violenţele din Piaţa Victoriei: cum relatează protestul

Presa internaţională, despre violenţele din Piaţa Victoriei: cum relatează protestul

Replica API 11 august 2018 | 02:40 281

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre protestele antiguvernamentale din România, notează Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

"Poliția a tras cu gaze lacrimogene în timp ce românii se mobilizează împotriva Guvernului", titrează agenţia Reuters.

Zeci de mii de protestatari au protestat vineri împotriva Guvernului Social Democrat (PSD) în orașe din întreaga României și în capitală, București, unde forțele de ordine s-au luptat cu unii și au tras cu gaze lacrimogene, potrivit Reuters.

Agenția mai menționează și protestele precedente care au avut loc începând din momentul în care "social-democrații au preluat puterea la începutul lui 2017 și au încercat să decriminalizeze unele infracțiuni de corupție".

"Expatriați români au organizat un protest antiguvernamental masiv la București", a scris agenţia Associated Press.

Jurnaliștii americani relatează că zeci de mii de români s-au strâns la un protest antiguvernamental organizat de expatriați, cerând demisia guvernului de stânga și alegeri anticipate.

The Associated Press menționează și că aproximativ trei milioane de români locuiesc în străinătate, iar unii spun că au emigrat din cauza corupției, salariilor mici și lipsei oportunităților.

"Revoltă în România: Haos pe străzile din București unde poliția a folosit gaze lacrimogene și un tun cu apă", titrează Daily Express.

"Un protest la București, România, împotriva corupției, salariilor mici și intervenției în justiție, a devenit violent astăzi (vineri, n.red.) când demonstranții s-au ciocnit cu forțele de ordine care au folosite gaze lacrimogene și un tun cu apă pentru a dispera protestatarii", scriu jurnaliștii britanici.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vad in poza un copil la proteste . Daca erati afara si mergeati cu copii la astfel de manifestatii a doua zi statul Norvegian , German , Englez etc vi l luau fara sa va intrebe ceva nu aveti nici un drept sa ziceti ceva . Aici in Romania tipati si injuarti pe cine vreti . Cititi presa din diaspora ca sunt pline de articole de copii luati de autoritati de la scoala fara sa le fie anuntata familia numai pe mici suspiciuni ca acel copil nu are o educatie adegvata in aceea familie , iar voi vreti o tara ca afara da va bagati copii in fata la manifestatii . Halal democratie
2
2
@europeanu esti incult,ingalat, necivilizat ,fara bun simt tipic alegatorului peneleprist,userist sustinator infocat al unor tradarori de neam ca ciolanis sase case, bubosu,sica, esti din acelasi aluat cu jigodiile care au nenorocit femeia jandarm ,un excrement ,un avorton al societatii romanesti produs de baza al programului Romania educata a iubitului tau conducator ciolanis ,dormi cu icoana lui sub perna si crucea inarligata pe perete
2
1
Nu imi place de Dragnea. Dar va intreb, credeti ca cei din diaspora se vor intoarce? Credeti ca vor contribui pentru pensiile dumneavoastra? Sa vina sa munceaaca in conditiile din tara sa vada cat este de greu! Noi nu am fost lasi sa ne lasam parintii , familiile sa plecam la mai bine! Contribuim zi de zi prin munca noastra la plata asigurarilor sociale si a pensiilor noastre au mai ales la buna -stare a parlamentarilor!
3
1
Ai aparut iar, a scapat idolul tau hotul dragnea ? Sa-mi sugi epoletul dintre picioare mey mishu. Si mai ia si niste muie cu cacat. Muie postacilor pesede cu cacatul mamicii prostului mishu ! Muie pesede !
2
3
mizeriile penelepre si useriste in frunte cu ciolanis ,sica , bubosu vreau guvernul meu, na ca ati luat mult dorita muie ,cat despre cacaciosii de pidosnici care tot ii ling in cur pe toate siteurile , mai rasfirati baieti ca se vad epoletii
10
2
Vorbesti tampenii comunistule imputit!
4
4
Gunoaiele de la PNL au trimis oameni in piata sa faca dezastru la ordinul lui Iohanis, USR impartea prin piata verzisori. Ce cautau senatorii usr si pnl acolo daca mitingul era apolitic... dadeau banu asta faceau
8
7
Ne pare rau, livitura de stat a esuat .Guvernul meu2 nu s-instalat Halal presedunte
13
11
Astazi toata lumea sa vina cu drone. Pana deseara invatati sa pilotati.
3
4
Revin cu un anunt important! Vreau sa le zic tuturor ca sunt poponar imi place mult sa mi o indes in fund si ador baietii care au Panamera mi se scoala fundul cand vad o Panamera si ma ud instant la fundulet, sunt un baiat cu fusta imi place mult sa ma joc cu p lile sa le pup sa le ling hai ca ma.duc sa mi l bag in dosulet putin pacat ca nu o sa vad in viata mea o Panamera la interior dar asta e ma multumesc cu iubitii mei care ma fwt in cur seara de seara , va pup bajeti!
2
10
vorba cu oamenii,nu te mai ascunde ca o pizda sub fusta jandarmilor,ce nu cumva ti-e frica de''cei 3 milioane de romani buni''care te-au votat?Pizda cacacioasa ce esti acum se vede caracterul tau.Maine o sa vedeti voi,ca se aduna tara!!
14
10
De la nicu rosu cu dedicatie
11
7

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102