REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA când lua mită peste 1,2 milioane de lei! Video

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA când lua mită peste 1,2 milioane de lei! Video

A.F. 23 septembrie 2023 | 00:00 5537

Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant de DNA. Se pare că, în aceste momente, președintele Consiliului Județean Vaslui se află în custodia ofițerilor și procurorilor anticorupție după ce a fost prins primind bani, peste 1,2 milioane de lei.

Presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins in flagrant de DNA cand lua mita peste 1,2 milioane de lei! Video

Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant, vineri seară, de procurorii anticorupţie, când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract.

Presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins in flagrant de DNA cand lua mita peste 1,2 milioane de lei! Video

Președintele CJ Vaslui ar fi cerut 1.250.000 de lei, bani pe care îi primea în momentul în care a fost prins de ofițerii și procurorii de la Direcția Națională Anticorupție din Iași, pentru acordarea unui contract a cărui valoare era de 10 ori mai mare, un contract evaluat la cel puțin 12 milioane de lei, finanțat cel mai probabil din bugetul Consiliului Județean Vaslui, pe care liderul social-democrat, președinte al organizației locale din Vaslui îl conduce de foarte mulți ani.

Video:

.

Presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins in flagrant de DNA cand lua mita peste 1,2 milioane de lei! Video

De altfel, Buzatu este unul dintre cei mai vechi lideri din PSD, care se află de ani buni la cârma Consiliului Județean și care anterior a fost timp de mai multe mandate parlamentar din partea fostului PDSR, ulterior PSD.

Presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins in flagrant de DNA cand lua mita peste 1,2 milioane de lei! VideoDumitru Buzatu

Banii ar fi fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant. Buzatu urmează să fie dus la sediul DNA Iaşi pentru a fi audiat, au mai precizat sursele menționate.

Presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins in flagrant de DNA cand lua mita peste 1,2 milioane de lei! Video

Ciocalu: Voi propune excluderea din partid

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că va convoca sâmbătă, de urgenţă, BPN în format online şi va propune excluderea lui Buzatu din partid. „Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Acum am văzut știrile. Îmi pare rău de veste, este un coleg de-al nostru vechi. Având în vedere situația, mâine se va convoca BPN și se va cere excluderea din partid, prin vot”, a declarat la rândul său, Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvând al PSD. În ceea ce privește situații similare ale unor lideri PSD, indiferent de importanța lor, Romașcanu a precizat că „așa s-a întâmplat până acum, din păcate, cu domnul Arsene, cu Buzatu, nu cred că domnul Ciolacu va proceda în alt fel”. Întrebat dacă va afecta PSD acest scandal, purtătorul de cuvânt al social-democraților a mai spus că „bine nu ne va face, asta este evident, dar atâta timp cât organele de control își fac datoria, domnul Buzatu a făcut o prostie și o infracțiune pe care organele de anchetă au dovedit-o, lucrurile nu mai pot fi comentate. Sigur, în planul imaginii, vom avea de suferit. În planul acțiunii, domnul Ciolacu este constant în decizii, coerent”,  scrie digi24.ro.

Ce avere are Dumitru Buzatu

Conform declarației de avere, Dumitru Buzatu, cel care a fost prins în flagrant de DNA că lua o șpagă de peste un milion de lei, este proprietarul a nouă terenuri, patru dobândite prin contract de vânzare cumpărare, iar cinci prin ”altele”. Două terenuri sunt deținute în cotă parte, restul exclusiv de Dumitru Buzatu. Cel mai mic teren are 500 de mp, iar cel mai mare 46.000 de mp. Patru terenuri sunt agricole, două forestiere, două intravilane, iar unul se află în  "altă categorie”. Două terenuri au fost obținute în 2006, două în 2008 și restul de 5 în 2018.

El deține două autoturisme, o șalupă și o rulotă. În 2022, a înstrăinat către fiul său o casă de locuit, un teren intravilan și un teren agricol. Dumitru Buzatu are trei conturi în bănci și un credit în bancă pe cinci ani, scadent în 2026 în valoare de 205.202 lei. Din funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui a câștigat 164.268 lei, mai arată declarația de avere. A mai primit pensie pentru limită de vârstă în valoare de 95.820 lei, dar și indemnizație de 73.372 lei, potrivit declarației de avere.

Update:

Presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins in flagrant de DNA cand lua mita peste 1,2 milioane de lei! Video

Percheziţii la locuinţa lui Dumitru Buzatu 

Procurorii DNA efectuează percheziţii, vineri seara, la locuinţa preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Acesta a fost adus la domiciliul său din localitatea Mărăşeni, comuna Ştefan cel Mare. La faţa locului este prezent şi fiul acestuia, Tudor Buzatu, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Video:

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PeSeDe se bazeaza pe spaga, furt, nepotism si chiar filiatiune evidenta. Sunt bazati, dar mai este cate un Iuda care strica socotelile.
4
0
se dau cu capul de pereti, se agita, se cumintesc dar istoria nu iarta. nimeni nu mai are cum scoate eticheta de hotz de pe pesedei. Esti pesedel, esti hotz. Complicat cu schimbarea realitatii.
4
0
bani de pateu
3
0
Foamea de bani a covrigarului ciolacu a zis ca e prea putin 10% comision pentru partid
5
2
Confiscate toate, și pîrnaie fără număr .
5
0
Animalele astea de la PSD își imaginează că excluderea din partid este așa, o pedeapsă nemaipomenită. Pușcăria bre, pe ani mulți, nu dat afară din partid!
10
0
Talhar psdist, asa fura toti psdistii. Daca vrei sa faci vreo afacere trebuie sa dsi spaga ca la Mafie. Asa se fura banii din taxe si impozite. Duce-tii pa camp, 7 bastoane in cap si e gata
6
0
Si pe chitac??? Pe gunoiul ala uman cand ??? 10 la suta de la fiecare contract cu primaria! Nici nu se mai ascunde, primeste banii in primarie direct! A trimis trei sute de mii de euro intr-un cont offshore si dna se face ca ploua, a trimis dosarul la buc si dus a fost!
2
4
E ceva normal în țară asta de 30 de ani așa se face politica, dai și luptă și luptă și dai. Și prosteala continua taxe, taxe ca să fie banii de furat
7
0
Sa vedem cum se termina si cazul Buzatu prins de procurori cu mita de peste un milon de euro caci pana acum speciali din justitzie au fost de partea infractorilor de tot felul,ma refer la infractori dastia de milioane care au facut ceva pentru distrugerea Romaniei nu la gainari caci in cazul alora si-au facut treaba pentru care sunt platizi cu bani grei de la bugetul de stat.
8
1
Ole ole lupta lupta psd.
7
0
La mangalia cand veniti sa l luati pe jumi juma de Radu cristian.cere spaga pentru orice.o autorizatie de functionare pentru un rrstaurant a ajuns sa ceara 15mii de euro.daca faci un bloc se stie din start ca spaga este un etaj.
11
2
Si cand te gandesti ca nu e prima data cand ia mita. Nu mai scapam de astia. Daca eram in Coreea, era executat in public, la noi, peste doua luni e liber si curat. Face plata!
15
0
cade cate unul dar sunt multi ,au pensii ,indemnizatii,averi peste averi, ...saltele de bani si amarastenii asteapta imprumutul la banci si c a r sa si cumpere mancae si doctorii care sau scumpit si nu se gasesc!asta i tar , astia sunt oamenii ei!din urma vin copii si rudele, prietenii si colaboratorii primilor si tot asa, nu se termina niciodata ,cioli are doua... dreptate dar e pe ...departe!
9
1
Dar pe mine, de la Navodari, cand ma umflati ? Ca nu mai am loc unde sa pun banii luati pe cele 270 autorizatii de construire date illegal.....
12
2
Constanta nu se fura, acilea este constiti toti! Hi, hi! Hai cu 200 miliarde imprumutateee!
12
1
Inca unul care o sa ne scrie din Italia
15
1
cele mai sarace judete din tara au fost sau sunt conduse de infractori notorii din psd vezi dragnea la teleorman , arsene , buzatu in moldova , mischie in oltenia si mai sunt multi pradatori de calibru . iar oamenii ii voteaza pentru un litru de ulei si un kg de zahar de p*****a calitate . din pacate nu se va schimba nimic , copii lor sunt instruiti si educati sa faca ce au vazut la parinti fiind propulsati prin parlament , guvern tot prin spagi si influenta politica .
20
0
Vai! Ce surpriza! Pentru cine mariti taxele, domnule Ciolacu? De unde provine gaura bugetara? Oare faptul ca PSD, cel mai corupt partid din Romania, fura haotic, are legatura cu bugetul? Sa platim mai mult pentru jegurile astea? Sa platim mai mult ca sa fure toti borfasii Romaniei? Suntem un popor de p****i pentru ca toleram toate mizeriile astea! PSD = CORUPTIE GENERALIZATA. Dar lasa ca il exclude Ciolacu din partid si lucrurile se rezolva. FMM de HOTI!
20
1
De al nostru Bariera s-a mai auzit ceva? O sa se lase linistea si peste cazul asta!
11
1
Se prescrie
16
1
vreau sa vad cata parnaie ia animalul si cati bani i se confisca. Dar dupa modelul cunoscut fapta nu exista. Mwie judecatorilor cu kkt !!!
23
1
Acest personaj sinistru,dacă va uitați ce avere are va trec fiorii. Hotul asta este de prin 1992 la putere și va dați seama cât a furat. Și acum este jupan de aproape 12 ani peste cel mai sărac județ din tara și fura cu nerușinare. Sa vedem ce se întâmplă cu toleranta zero a lui Ciolacu?
32
0
Ba ce trb are un Iepure cu articolu…doamne multi p****i in tara asta…zi mai boule de asta cu milionul prins in porbagaj ce parare ai?…sau esti PSD -ist si vrei sa schimbi subiectu cu unu care si a facut si puscaria si a fost si reabilitat de justitie intre timp?
13
5
Sorina Pintea este bine,sanatoasa?
15
1
Pestele de cap se impute,peste tot! Follow the money ! Toti fura daca nu voturi,bani,daca nu bani,inocenta altora si uite asa suntem doar NOI si Ei si Antarctica
21
0
adica este un mafiot deal vostru vechi roadevar cancerul sa va roada de kkti ce santeti nu e bani ai? uite unde sant banii kktilor
18
1
îl știți pe E P U R E? la fel căra și ăla banii din șpăgi. numai ca a apucat sa facă construcția pe strada C Ă L Ă R A Ș I din șpăgile de la studenți. a făcut cu boltă și pe DNA și pe ANAF. omu' se piše pe toți. pe C E R B U la și violat în biroul din sediul DNA. s-a pišat cu boltă E P U R E pe fraierii din DNA.
17
7
De noi nu scăpați niciodată. Jefuim tot ce mișcă în țară. Pe urmă ne transferam la aur.
23
3
are peste 5.500 euro pe luna nevasta senator si tot nu ii ajung banii
20
0
Lupulicaaaa, urmezi lupulicaaa, ce vor face lachetii tai dupa ce vei fi exlus. Nulitatiilor, ce spuneti, vor venii vremuri grele pentu voi.
18
2
Lupulicaaaa, urmezi lupulicaaa, ce vor face lachetii tai dupa ce vei fi exlus. Nulitatiilor, ce spuneti, vor venii vremuri grele pentu voi.
11
3
Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, HA HA HA
13
2
Ne arunca domnul Ciolacu cu convocarea BPN,de parca nu știa ce hram poarta acest personaj corupt.Nu ne mai păcăliți cu astfel de explicații penibile!! Sa vedem ce masuri luați acum când a fost prins la furat!?
28
2
O scursura de om pus sa jefuiască un județ. Și el și fisuu sa plătească,sa li se confiște totul.Daca acum a furat un sfert de milion de euro,oare cât a furat pana acum? Sa va fie rușine,talharilor!
34
0
unul atat de mare in ritmul asta scapam de marii corupti din politica in cateva mii de ani; probabil s-a intamplat ceva in vesnica lupta psd stat paralel s-o fi terminat amnistia; deputat din 1992, fiul in secretariatul general al guvernului numit de dancila si apoi de ciuca, sotia in senat
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468