REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Preşedintele Comunităţii Albaneze din Constanţa susţine că este ameninţat cu moartea de neamurile bişniţarilor din Tomis III

Preşedintele Comunităţii Albaneze din Constanţa susţine că este ameninţat cu moartea de neamurile bişniţarilor din Tomis III

Replica API 1 martie 2014 | 00:00 503

După ce a luat bătaie acum doi ani de la o gaşcă de ţigani care îi fura lucrurile din curtea casei,

După ce a luat bătaie acum doi ani de la o gaşcă de ţigani care îi fura lucrurile din curtea casei,

Preşedintele Comunităţii Albaneze din Constanţa, Hristu Buzu, susţine că este târât, în continuare, într-un coşmar. În urmă cu doi ani a fost bătut de o gaşcă de ţigani, ce venise la furat, în propria curte, după care a stat internat prin spitale, iar acum primeşte ameninţări de la rudele agresorilor. "Te omor, bag cuţitul în tine. În pământ cu tine, chiar lângă bunicul!", ar fi cuvintele lansate de rudele bătăuşilor, care vând ţigări în Piaţa Tomis III.

În urmă cu doi ani a trecut prin clipe de coşmar, fiind bătut de o gaşcă de ţigani în propria curte, după care a umblat prin spitale, însă nici acum nu a scăpat de calvar. Preşedintele Comunităţii Albaneze din Constanţa, Hristu Buzu, susţine că primeşte ameninţări de la rudele agresorilor. "Rudele lor vând ţigări în Tomis III. Este cea mai apropiată piaţă de locuinţa mea şi de câte ori merg acolo, ei mă cunosc şi mă ameninţă. Că mă omoară, bagă cuţitul în mine şi mă bagă în pământ lângă bunicul. Că îmi fac, îmi dreg", a declarat, pentru "Replica", Hristu Buzu. Bărbatul a menţionat şi faptul că a sunat la Secţia de Poliţie în nenumărate rânduri şi că i s-a spus că se vor face verificări. De asemenea, el este nemulţumit de lucrurile ce se petrec în Piaţa Tomis III, şi anume că bişniţarii îşi desfăşoară activitatea în voie, fără să se întâmple ceva. "Este ceva de speriat. Am ajuns la concluzia că ţiganii au statut special. În autobuz circulă fără bilet şi nu primesc amenzi, în piaţă vând ţigări şi nu păţesc nimic. Am văzut bătrâni cu lacrimi în ochi, care vindeau şi ei pe marginea bordurii câte ceva, dar s-au ales cu amenzi. Ăştia vând în permanenţă şi nu se mai întâmplă nimic. Chiar mi-a zis un ţigan la un moment dat că lui nu i se va întâmpla nimic. Că trăieşte în România şi nu are motive să-i fie frică de ceva", a adăugat Hristu Buzu.

Poliţia aşteaptă o plângere în scris

Poliţiştii Secţiei II Constanţa au menţionat că este nevoie de o plângere scrisă cu privire la ameninţările ce i se aduc, motiv pentru care Hristu Buzu trebuie să se prezinte la Secţie. Reamintim că în iunie 2012, Hristu Buzu a fost agresat în propria curte din cartierul Coiciu de mai multe persoane de etnie romă, venite la furat. Totul s-a petrecut într-o noapte, în jurul orei 02:30, când bărbatul a ieşit în curte, pentru că auzise ceva zgomote, moment în care a primit mai multe lovituri în cap şi pe corp. Se pare că după ce l-au bătut bine, ţiganii i-au furat câteva kilograme de fier-beton din curte şi 4 kilograme de brânză din frigider. Iniţial, bărbatul nu ştia cine sunt agresorii, însă, în urma investigaţiilor, aceştia au fost identificaţi ca fiind Emer Bechir, Memet Iusein, Aiduan Osman şi Silver Sachier. Aceştia au fost arestaţi la scurt timp după incident.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367