REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Preşedintele iranian Rouhani a refuzat o convorbire cu Trump, aranjată de Macron la New York

Preşedintele iranian Rouhani a refuzat o convorbire cu Trump, aranjată de Macron la New York

Replica API 2 octombrie 2019 | 00:00 350

Hassan Rouhani

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a refuzat invitaţia omologului său francez Emmanuel Macron de a participa la o convorbire telefonică în trei cu Donald Trump, în timpul Adunării Generale a ONU de la New York, scrie luni revista New Yorker, citată de DPA.

Potrivit articolului, Macron i-a făcut lui Rouhani o vizită neanunţată la hotelul Millenium Hilton din apropierea sediului ONU, marţea trecută, după ce le ceruse tehnicienilor să deschidă o linie telefonică securizată cu Trump, într-o sală de şedinţe de la etajul unde era cazat preşedintele Iranului.

Rouhani a refuzat însă să iasă din cameră şi i-a lăsat pe ceilalţi doi preşedinţi să aştepte degeaba, susţine revista americană.

Eforturile fără succes ale lui Macron au urmat discursului la ONU al preşedintelui Statelor Unite, în care acesta a acuzat Teheranul că este "însetat de sânge" şi a acuzat direct Iranul de atacul recent asupra unei instalaţii petroliere saudite.

Preşedintele iranian s-a adresat ONU miercuri, fără a menţiona convorbirea telefonică pe care o refuzase în seara precedentă. El a exclus orice dialog cu Trump câtă vreme Statele Unite nu renunţă la sancţiunile împotriva Iranului.

După câteva ore, Trump a refuzat să permită accesul în SUA unor înalţi oficiali guvernamentali iranieni şi familiilor lor.

Evenimentele au avut loc după câteva luni de creştere a tensiunilor în regiunea Golfului Persic, în timp ce Iranul este afectat de presiunile americane la care este supus după retragerea unilaterală a SUA din acordul nuclear din 2015, menit să restrângă programul nuclear iranian. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108