REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

PreÅŸedintele parlamentului kuweitian a aruncat la gunoi o copie a planului de pace al preÅŸedintelui Trump pentru Orientul Mijlociu

PreÅŸedintele parlamentului kuweitian a aruncat la gunoi o copie a planului de pace al preÅŸedintelui Trump pentru Orientul Mijlociu

Replica API 10 februarie 2020 | 00:00 457

Marzouk al-Ghanem

Preşedintele Adunării Naţionale din Kuweit a aruncat la gunoi sâmbătă o copie a planului american de soluţionare a conflictului israeliano-palestinian, în cursul unei reuniuni de urgenţă a şefilor de parlamente arabe la Amman, relatează AFP, citată de Agerpres.

„«Acordul secolului» s-a născut mort şi orice alte discursuri (pe această temă) sunt respinse“, a afirmat Marzouk al-Ghanem în cadrul acestei reuniuni convocate la cererea Iordaniei, cu privire la planul pe care preşedintele american Donald Trump l-a prezentat la 28 ianuarie.

''În numele tuturor popoarelor arabe şi islamice (...), spun că locul real al acestor documente ale aşa-numitului acord al secolului este coşul istoriei'', a spus el înainte de a arunca foile pe care le avea în mână într-un coş de gunoi, în aplauzele publicului.

Palestinienii, Liga Arabă şi Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) au respins deja planul care prevede în special anexarea de către Israel a peste 130 de colonii evreieşti şi a Văii Iordaniei, în Cisiordania.

Washingtonul consideră că Ierusalimul este capitala ''indivizibilă'' a statului evreu, în timp ce palestinienii vor să facă din partea de est a Oraşului Sfânt capitala statului la care ei aspiră.

Preşedintele Parlamentului iordanian, Atef Tarawneh, a declarat de asemenea că planul american ''a distrus bazele rezoluţiilor legitimităţii internaţionale şi a confiscat drepturile palestinienilor''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Harapule, bai corditor de capre si camile, mars in mortii tai la animalele tale de companie: lei, tigri si alte feline si la masinile tale fara numar, fir-ati ai dracului sa fiti cu petrolul vostru cu tot! Vezi ca nu am uitat de sharia ta, care la 60 ani iti da voie sa te casatoresti si sa consumi casatoria cu fete de 6-sase-ani!!! MOARTE ISLAM!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212