REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Preşedintele SUA intenţionează să aibă o întrevedere cu omologul său turc, cu prilejul COP26

Preşedintele SUA intenţionează să aibă o întrevedere cu omologul său turc, cu prilejul COP26

Replica API 30 octombrie 2021 | 00:00 644

Preşedintele american Joe Biden, care va participa la summituri internaţionale la Roma şi apoi la Glasgow, intenţionează să se întâlnească cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan şi să se consulte cu aliaţii cu privire la reluarea negocierilor cu Iranul, două dosare fierbinţi în acest moment, potrivit Casei Albe, relatează AFP, citată de Agerpres.

Joe Biden

''Joe Biden se va întâlni cu preşedintele Turciei la Glasgow'', unde săptămâna viitoare are loc un summit privind clima, ''nu am nicio confirmare, dar aceasta plănuim în acest moment'', a declarat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan.

El s-a adresat de la bordul avionului prezidenţial american Air Force One, în timp ce Joe Biden se află în drum spre Roma, unde va participa înainte de Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26) la summitul G20, sâmbătă şi duminică.

''Se pare că ne vom întâlni mai degrabă la Glasgow decât la Roma'', a declarat anterior preşedintele Erdogan presei turce.

Preşedintele turc tocmai a renunţat la expulzarea a zece ambasadori occidentali, între care cel al Statelor Unite.

Relaţiile dintre cei doi şefi de stat sunt tensionate, în special din cauza achiziţionării de către Ankara a unui sistem de apărare rus, în pofida apartenenţei sale la NATO.

Joe Biden participă la două reuniuni internaţionale majore în acest weekend, summitul G20 care se deschide sâmbătă la Roma, apoi la COP26, începând de duminică la Glasgow, în Scoţia (Regatul Unit).

Preşedintele american va profita de ocazie pentru a discuta cu aliaţii cu privire la reluarea negocierilor privind programul nuclear iranian.

Sâmbătă, în marja G20, Joe Biden ''va avea ocazia să se întâlnească cu şefii de stat şi de guvern ai Germaniei, Franţei şi Regatului Unit pentru a discuta cu privire la Iran şi pentru a face bilanţul încercărilor de reluare a negocierilor pentru o revenire'' la acord nuclear internaţional, a adăugat Jake Sullivan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Let's Go Brandon!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272