REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

PRETENŢII de revoluţionar! A dat Primăria în judecată: vrea un teren mai bun, în zona Tăbăcărie sau Faleză

PRETENŢII de revoluţionar! A dat Primăria în judecată: vrea un teren mai bun, în zona Tăbăcărie sau Faleză

Replica API 6 februarie 2019 | 17:59 395

A primit un teren de 500 de metri pătraţi, dar nu-i place!

A primit un teren de 500 de metri pătraţi, dar nu-i place!

De mai bine de 13 ani, un revoluționar din Constanța a început demersurile pentru obtinerea unui drept legal de la Primăria municipiului Constanța. Deși i-a fost atribuit un teren în suprafață de 500 mp, prin HCLM/2013, fostul luptător l-a refuzat pentru că nu-i place zona. Vrea în centrul Constanței. În trecut, el a mai cerut un teren și un spațiu comercial să-și deschidă o afacere, un alt teren de 10.000 mp., dar și daune de... 10 milioane de euro.

Din anul 2007 Ion Ofițeru a început să emită pretenții de la Primăria Constanța. Unele dintre aceste preteții, ce-i drept, sunt susținute de legea recunoștinței față de eroii-martiri și luptătorii în Revoluţie. Inițial, s-a judecat la instanțele din București, prima acțiune fiind depusă în anul 2011.

El a solicitat obligarea primăriei și a Consiliului Local să îi atribuie prin cumpărare sau închiriere din fondul locativ de stat un spațiu comercial sau de prestări servicii corespunzător cu o suprafață de până la 100 mp, fără licitatie, o suprafață de teren de până la 100 mp. din domeniul public pentru a pune bazele unei afaceri.

A mai solicitat atribuirea unei suprafate de teren de 500 mp intravilan cu destinația de locuință, dar și a unui teren de 10.000 mp extravilan. Și, nu în ultimul rând, a solicitat despăgubiri, la vremea aceea, de 10 milioane de euro, pentru că, până la acea dată, administrația locală nu s-a conformat cerințelor, după ce revoluționul a formulat cereri în acest sens.

De asemenea, a mai solicitat obligarea pârâților la atribuirea catre reclamant a unei locuinte sociale din fondul disponibil de locuinte sociale, pana la realizarea drepturilor solicitate. De precizat faptul că, în vederea obținerii acestor drepturi a depus mai multe cereri, anterior acțiunii în instanță din 2011, instituțiilor pârâte, fără însă ca acestea să fie soluționate.

Nu au fost soluționate, deși primăria i-a solicitat, în septembrie 2007, să depună o declarație notarială din care să rezulte că nu a avut în proprietate o locuință, el nu a dovedit că ar fi depus o astfel de declaratie până la introducerea acțiunii. Tribunalul București i-a admis, în parte cererea, în 2012, în sensul că a obligat primăria și CL să-i dea un teren de 500 mp.

În ceea ce priveste daunele morale, instanța a constatat că prejudiciul suferit de reclamant este provocat atât de amânarea pe o perioadă de mai multi ani a soluționării cererilor sale, cât și de lipsa unei protecții în privinta unei necesități esentiale, aceea de adapost. Însă, nu i-a admis cererea de 10 milioane de euro, ci doar suma de 5000 de euro.

Nici ternenul de 10.000 metri pătrați, extravilan, nu i-a fost acceptat. Curtea de Apel Bucureşti, la recurs, a reţinut doar terenul, respingând daunele morale de 10 milioane de euro. În 2013, printr-o hotărâre de consiliu, i-a fost atribuit terenul de 500 metri pătrați, strada pe strada General Mr. Toma Zotter, lotul nr.1. Ofiţeru a înștiințat administrația locală că nu este de acord cu amplasamentul care i-a fost propus și l-a refuzat.

Întrucât, în hotărârea judecătorească, nu era specificată o zonă anume privind amplasamanetul terenului, administrația locală nu i-a dat curs solicitării. Acum, revoluționarul a deschis o nouă acțiune în instanță, de data aceasta la Constanța, prin intermediul căreia cere să i se dea terenul impus de judecătorii din București, dar într-o zonă mai bună a Constanței, precum Faleză ori Tăbăcărie.

Însă, Tribunalul Constanța i-a respins acțiunea, în noiembrie anul trecut, pe motiv că ”nimeni nu poate fi chemat în judecată de două ori în aceeași calitate, în temeiul aceleiași cauze și pentru același obiect ”. Pe 17 ianuarie, revoluționarul a formulat recurs.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Soldatii de la MI care nu au tras in populatie si au fraternizat cu poporul ,ei trebuiau sa fie facuti revolutionari .Toti infractorii de drept comun au ajuns cu pretentii de revolutionari .
0
1
La lovilutie au fost pe strada, asa: bisnitarii, care erau pe strada by default, cei iesit la furat, gura casca, soldatii si cei din ministerul de interne , in misiune, sinemernicii care stiau ce fac pt ca erau deja platiti. Visatorii iesiti sa protesteze impotriva lui Ceausescu erau fffffffff putini. Asa ca mai taceti dreaq cu revolitionarii din constanta. Singurii care merita drepturi sunt urmasii celor care au murit in misiuni, ucisi de proprii colegi indusi in eroare de ordine date de tampiti. Stam ca oile si ne uitam cum ni se fura orasul de sub picioare.
0
0
Cat de iubiti sunt revolutionari de populatie de fapt care revolutie a fost defapt o lovitura de stat dupa 21 12 1989 asa a luat nea Nelu et co dupa neaNicu doi criminali.
3
0
Sa-mi bag juma de plua intreaga in revolutionarul vostru!
11
0
Ce revolutie a fost in Constanta? Au intrat in primarie si au furat tot ce au putut
22
0
Ce nenorocit da cu cine s-a luptat la revolutie in constanta cu bisnitarii de tigari ..ROG primaria sa-i dea un loc de veci in regim de urgenta ptr . ca lacomia duce la cimitir ..amin !
18
0
Stiu eu niste ,,revolutionari" prin Constanta care n-au nici o treaba cu Revolutia.Unul nici macar nu era in tara,dupa aceea si-a deschis o firma si avea o gramada de scutiri si facilitati,iar altul mare lider sindical dupa '89 n-a iesit din casa atunci,dar dupa aia era mare luptator!
13
0
se poate ? ma - ta are certificat , sugea pula pe bani mai multi inainte , acum au aparut multe curve . Odata s-a spart prezervativul si a fatat un pitic cu ochi oblici . Du-te in pula mea de hoit ! sa sugi pula psd-ului !
4
10
Si eu am fost rev.dar dupa ce au picat comunisti nu mia trebuit nimic ca nu de asta am iesit in strada pe principiu date tu sa ma asez eu Jigodiilor.
19
1
Sa vrea pe mortii masii de pomanagiu nenorocit . Dute la Iliescu sa iti dea
13
0
Revolutionarii pulii din Constanta ,cu sef ciora de Cercel,toti turnatorii la securitate au fost primii care au ajuns acolo ca stiau locul si dupa aia le aduceau portocale din poirt
19
1
Revolutionarii astia niste gunoaie nu stiu decat sa stea in parc la barfa majoritatea au acte false...la cei din Timisoara ma refer nici n am stiut ca aveti revolutionari la Constanta voi sunteti asa inapoiati ca ati aflat de revolutie la 2 luni dupa oricum voi furati din port si inainte si dupa pe voi nu v a afectat
23
0
sa ii dea un teren la Poarta Alba cu gardian la intrare.
23
1
De vina sunt ucigasii ilici, pedros si gelutzu care,ce s-au gandit ei ? Ia sa ne tragem si noi pe spinarea fraierilor niste avantaje ! Daca-i cauti ce au facut de revolutie ramai mut ! Futu-va-n gat de hoti ! Muie dragnea maledivu vitamina d, muie pesede !!!
17
2
Pe mata nu o vrei ? Ce ai facut la revolutie ? A fost jaf, ca la o spargete, nu revolutie
25
0
Da pe masa n-o vrea ?
15
1
Da ce kkt au facut revolutionarii la Constanta. Primi sarlatani de dupa 1989
29
0
muuiieee la revolutionari
21
1
distrugerea tarii, pentru saracirea ei , pentru sclavia poporului!
16
2
In Decembrie 1989 tot poporul aiesit in strada. A fost o revolta populara spontana. Profitand de prostia romaneasca, anumiti indivizi s-au intititulat revolutionari solicitand o multime de drepturi financiare si imobiliare ! Rusine sa le fie !
32
5
daca solicitantul in cauza pretinde ca are anumite drepturi facta de restul populatiei, propun ca in semn de recunostinta sa fie consultat si internat gratuit lintr-un spital de psihiatrie!
30
1
Anulati toate beneficiile sugacilor astora si sa dea si banii inapoi.Au furat din sediile statului si mai sunt si platiti pentru asta.Nu mai sugeti tara de resurse la munca parazitilor!
44
2
Futu ti revolutionarul ma tii
32
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212