REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.5° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
25.5° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Preţul biletelor RATC se va modifica! Iată de când

Preţul biletelor RATC se va modifica! Iată de când

Replica API 29 martie 2017 | 07:38 457

Discuţii

Discuţii

Se preconizează schimbări la nivelul tarifelor RATC! Ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local cuprinde printre altele şi aprobarea bugetului pe anul 2017 a Regiei Autonome de transport în Comun. În cadrul proiectului este menţionat faptul că se propune revenirea la preţul de 1,75 pe bilet. Lucru însă ca va putea fi aplica doar de la sfârşitul anului. „S-a propus. Nu se va majora. Tariful în Constanţa a fost de 1,75 lei până acum 4 ani când s-a modificat la 1,5 lei.

Avem cel mai mic tarif din ţară după Bucureşti. În oraşele echivalente cu Constanţa, tariful este de la 2 lei în sus. Dar nu se va creşte. Probabil de la sfârşitul anului dacă vor veni alte autobuze vor fi alte creşteri. Deocamdată, am reuşit să acoperim diferenţa de tarif prin celelalte măsuri care s-au luat”, a precizat, pentru „Replica”, Ovidiu Tănase, directorul RATC.

Amintim că Primăria Constanța a contractat o finanțare rambursabilă externă în valoare de până la 25 milioane de euro pentru realizarea unor investiții publice de interes local, mai exact pentru “reîmprospătarea” parcului auto al RATC. Deși de-a lungul timpului au existat multiple sesizări privind nesiguranța și lipsurile cu care se confruntă transportul public din Constanța, abia acum există o șansă ca lucrurile să se schimbe. Sistemul E-ticketing va exclude, în primul rând, șansa ca cei care nu achită biletul de călătorie să mai circule. Ipostază des întâlnită în orașul de la malul mării! Cum funcționează mai exact acest sistem?

Potrivit site-ului fomcogps.ro, la pornire conducătorul auto identifică și selectează pe tabletă ruta care va fi parcursă, astfel la urcare pasagerii se vor identifica cu un card în cazul abonamentelor sau vor achiziționa un bilet până la stația dorită. Biletele sunt imprimate automat prin simpla apăsare a unui buton din casa de marcat aflată la bord. Dispozitivul de la bord este conectat permanent la serverul principal prin GPRS, astfel operatorii din cadrul conducerii pot avea o vizualizare online a situației curente a fiecărui vehicul: locație, numărul pasagerilor zilnic, numărul de pasageri actuali, numărul de bilete emise și dacă orarul traseului este respectat. Cât de repede va fi implementată metoda și cât de eficientă va fi rămâne de văzut!

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai sunt bani sa plimbe tiganetul pe gratis.
5
1
SA DESFIINTAM RATC-ul !
3
3
vai si nu mai iau soferii leutul ..nu pot sa cred ....pai astia acum iau cu controlul in masina ...
2
0
Fara gratuitati... Imi pare rau de pensionari, dar mai rau imi pare de sistemul de transport. Scoase maxi-taxi-urile ori stabilite trasee care sa nu faca concurenta RATC-ului, achitarea ori prezentarea biletului sau abonamentului la urcare... Toate aceste masuri, coroborate cu cu "vestita" mult-asteptata noua flota de autobuze vor transforma RATC-ul intr- regie competititva si scoasa din rahat. Dupa vreo 2-3 ani de "civilizare" si redresare, se vor putea reintroduce masuri de gratuitate, intre anumite ore si anumite trasee pentru pensionari, elevi, studenti
11
0
Pe bune?se face si la noi chestia asta cu toata lumea urca pe la sofer si plateste bilet sau arata abonamentul?asa nici soferul nu mai ia 1 leu,nici regia nu da faliment ptr ca plimba tiganii moca toata ziua.Poate puneti si butoane pe care sa le apesi si sa anunte soferul ca vrei sa cobori sa statia urmatoare.Daca nu apasa nimeni,stie ca nu tb.sa opreasca,daca nu e nimeni in statia respectiva care vrea sa urce in autobuz,bineinteles.A,camere in autobuz sunt bune si pensionarii sa aiba gratuit dupa ora 9,cand e toata lumea la munca
11
0
123 - sper ca te referi la soferii de la microbuze
3
1
Si ce fac cu banii? ii platesc mai bine pe soferii care omoara oamenii si ei isi continua drumul nestingheriti? cand ii controleaza si pe ei politia? un test de alcool nu ar strica, merg pe sosele de parca ar fi la raliu.
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369