REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° ConstanÈ›a Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° ConstanÈ›a Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Prețurile benzinei și ale motorinei au început, din nou, să crească! Care este explicația?!

Prețurile benzinei și ale motorinei au început, din nou, să crească! Care este explicația?!

Andreea CONDURACHE 11 august 2023 | 00:00 2974

Începutul lunii august a adus preÈ›uri reduse la alimentele de bază È™i scumpiri la pompele de carburanÈ›i. Spre exemplu, joi, 10 august a.c., motorina depășea pragul de 7 lei pe litru, iar preÈ›ul unui litru de benzină era cuprins între 6.91 È™i 7.14 lei. Cu toate că preÈ›urile au crescut, din nou, în această perioadă, România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria È™i Malta, ca È™i în cazul motorinei.

Preturile benzinei si ale motorinei au inceput, din nou, sa creasca! Care este explicatia?!

După câteva luni în care ne-am bucurat de mici reduceri la benzinării, iată că preÈ›urile benzinei È™i ale motorinei au început, din nou, să crească. Spre exemplu, în cursul zilei de joi, 10 august a.c., în staÈ›iile Lukoil din ConstanÈ›a, un litru de benzină standard se vindea cu preÈ›uri cuprinse între 6.91 È™i 6.93. În staÈ›iile Petrom, preÈ›ul unui litru de benzină standard era de 6.94 lei.

Preturile benzinei si ale motorinei au inceput, din nou, sa creasca! Care este explicatia?!

În ceea ce priveÈ™te staÈ›iile Rompetrol, preÈ›ul unui litru de benzină se situa între 7 È™i 7.02, ca È™i în cazul staÈ›iilor OMV. Cea mai scumpă benzină se vindea în staÈ›iile MOL.  În ceea ce priveÈ™te preÈ›ul unui litru de benzină superioară, acesta se situa între 7.40 È™i 7.71 lei.

Preturile benzinei si ale motorinei au inceput, din nou, sa creasca! Care este explicatia?!

Motorina standard, joi, 10 august a.c., se situa între 6.95 È™i 7.21 lei, preÈ›ul cel mai ridicat înregistrându-se în staÈ›iile OMV, iar preÈ›ul unui litru de motorină superioară se situa între 7.42 È™i 7.72 lei.

Preturile benzinei si ale motorinei au inceput, din nou, sa creasca! Care este explicatia?!

PreÈ›ul unui litru de benzină s-a majorat cu 3,9% în ultima lună

Comparativ cu luna trecută, preÈ›ul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 3,9%, ceea ce înseamnă că un plin de 50 de litri costă cu 13 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, preÈ›ul mediu al unui litru a crescut cu 6,4%, ceea ce înseamnă că un plin de 50 de litri costă cu 21 de lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Cu toate că preÈ›urile au crescut, din nou, în această perioadă, România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria È™i Malta, la fel ca È™i în cazul motorinei, conform peco-online.ro

Preturile benzinei si ale motorinei au inceput, din nou, sa creasca! Care este explicatia?!

Prețurile la pompă ale carburanților reflectă cotațiile internaționale Platts

PreÈ›urile carburanÈ›ilor în staÈ›iile de alimentare au o evoluÈ›ie similară cu cea a cotaÈ›iilor internaÈ›ionale Platts pentru benzină È™i motorină, dar cu o diferenÈ›a de câteva zile, a constatat Consiliul ConcurenÈ›ei în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotaÈ›iilor se transmit în preÈ›urile la pompă.

CotaÈ›ia Platts este un preÈ› de referință internaÈ›ional pe piaÈ›a benzinei sau motorinei È™i reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta È™i tranzacÈ›iile realizate între traderi pe piaÈ›a angro a combustibililor. CotaÈ›iile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze acelaÈ™i trend cu preÈ›urile barilului de petrol.

AÈ™adar, atunci când cotaÈ›iile internaÈ›ionale Platts la benzină È™i motorină cresc, se majorează È™i preÈ›ul la pompă al carburanÈ›ilor în România, iar când cotaÈ›iile scad, se diminuează preÈ›ul acestora în staÈ›iile de alimentare. Cea mai mare parte a ajustării preÈ›urilor la pompă se produce în interval de o săptămână, atât la creÈ™terea, cât È™i la scăderea cotaÈ›iei internaÈ›ionale de referință Platts.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
replica ,mancatori de rahat si atat,sa justificati ce ,ciordeala ordinara a statutului .
2
0
renoveaza vilele de la Monaco?
1
0
Statul prin reprezentantii lui,asigura jecmanirea romanilor in folosul haitelor de privilegiati. Banii adunati in buget se cheltuiesc pe orice,numai in folosul majoritatii romanilor nu. E simplu. O populatie bleaga irecuperabil,este spoliata de nist unii. Peste toate,se toarna cantitati masive de tampenii care sa justifice jafurile. Nimeni nu le crede,insa nimeni nu face decat sa fei spectator . Suntem calcati pe cap iar restul e vorbarie goala.
8
1
E bine ba. Cat mai putini saraci pe strazi, trafic mai lejer, rable mai puține. Masina trb sa fie lux ptr cne într-adevăr își permite nu toate sarakiile care se duc la oferta 1 plus 1 si 5 lei cafeaua.
6
6
trebuie bani pentru pensii nesimtite baieti asa ca strangeti cureaua si votati PNL PSD . am pregatit si USR Aur pentru astia mai capoși dar tot noi suntem. Nu cumva sa votati altceva poate doar UDMR.
2
3
Iar incepeti ca avem a treia cea mai ieftin motorina ma??? Jigodii ordinare!
16
1
locul 3, combustibili ieftini, dar comparativ la salarii, cum stam?
13
1
Nu sunt bani de pensii speciale si bonuri de vacanta pentru bugetari asta este explicatia .Vin alegerile si voturile trebuiesc fidelizate pentru pesedei .
7
3
Vrajeala! Consiliul Concurentei, ca si Autoritatea de Supraveghere Financiara, ca si mai toate organele de supraveghere economica din tara noastra, nu face decat sa ofere o justificare a abuzurilor pe care ar trebui sa le previna sau combata. Totul se intampla pe buzunarul omului de rand, cre este sufocat de taxe, dari, preturi, inflatie etc. O tara (ma refer desigur la autoritati) care nu-si protejeaza cetatenii, ci pe cei care ii abuzeaza, nu poate avea nici un viitor. Cand va aparea o criza majora (de alta natura decat cea economica), ne va gasi descoperiti ca de obicei, fara posibilitati de a o contracara. Din pacate, suntem condusi de lichele. Clasa noastra politica este o clasa de hoti. Nu mai vorbim ca barbati de stat, nu se nasc decat doi-trei la un secol. In secolul 21, n-am vazut inca nici unul.
12
0
taxele mari la stat. foamea lor k sa isi faka salarii mari,sedii,masini, in egypt e 24 centi ltr, la noi jaf pi fatza. daca soferii accepta pretul asta e atunci prostia
8
2
Ecplicatia e ca trebuie sa nationalizam petrolul si sa dam omv ul afara din tara
17
1
Parca nu era indeajuns ca avem inflatie destul de mare; suntem blestemati ?
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272