REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Prețurile petrolului au atins cel mai mare nivel din ultimele două luni

Prețurile petrolului au atins cel mai mare nivel din ultimele două luni

Replica API 31 mai 2022 | 22:26 758

Prețurile petrolului au atins cel mai mare nivel din ultimele două luni, deoarece comercianții anticipează un acord cu întârziere pentru limitarea importurilor rusești de petrol către UE, alături de alți factori, cum ar fi o redresare a cererii în China, pe măsură ce restricțiile pandemice se uşurează, transmite The Guardian.

Cotația futures pentru țițeiul Brent au crescut la peste 120 de dolari pe baril în cursul dimineții de luni, pentru prima dată de la sfârșitul lunii martie.

Cotaţia futures la barilul de ţiţei WTI (West Texas Intermediate n.r.) a ajuns la 115 dolari luni dimineață.

UE ar trebui să poată conveni luni noi sancțiuni, inclusiv asupra petrolului rusesc, potrivit șefului diplomației europene, Josep Borrell.

„Trebuie să decidem în unanimitate. Au avut loc discuții dure ieri după-amiază, precum și în această dimineață. Cred că în această după-amiază vom putea oferi șefilor statelor membre un acord”, a transmis Borrell reporterilor luni dimineață.

Guvernele Uniunii Europene nu au reușit să ajungă duminică la un acord privind embargoul asupra petrolului rusesc, în timp ce încearcă să pregătească un draft pentru summitul UE programat luni după-amiază.

Întrebat dacă planurile de a include o interdicție de a importa petrol rusesc ar putea eșua din cauza rezistenței din partea Ungariei și a altor state est-europene, Borrell a spus: „Nu, nu cred … va exista un acord în cele din urmă”, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212