REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Preţurile TERENURILOR din cartierul VETERANI sunt RUPTE de REALITATE

Preţurile TERENURILOR din cartierul VETERANI sunt RUPTE de REALITATE

Replica API 3 noiembrie 2020 | 00:00 10157

Renumitul cartier Veterani, situat în sudul municipiului, chiar la ieșirea spre Cumpăna, este într-o continuă dezvoltare în ceea ce priveşte proiectele imobiliare. Se știe despre acest cartier că este alcătuit din loturi de câte 500 de metri pătraţi, oferite veteranilor, majoritatea terenurilor fiind aflate, în prezent, în proprietatea moștenitorilor lor. La finele anului 2020, cartierul Veterani se rezumă la terenuri şi vile vândute pe mii de euro, lipsa accesului la utilităţi publice şi străzi neasfaltate, circulându-se mai rău ca pe uliţele din mediul rural.

Cu promisiunea că vor beneficia de utilități, în urmă cu câțiva ani, oamenii s-au apucat să-și construiască locuințe în zonă, doar că Primăria Muncipiului Constanța a uitat de ei, iar condiţiile de trai de acolo sunt neschimbate şi în anul 2020. Oamenii locuiesc ca la țară, în mijlocul câmpului şi, cu toate acestea, preţurile terenurilor de vânzare din zonă sunt uriaşe, fiind vorba de zeci de mii de euro.

Preţuri cuprinse între 40 şi 80 de mii de euro

Cine doreşte să scape de aglomeraţia urbană şi să se mute în cartierul Veterani, o zonă mai liniştită şi retrasă, trebuie să scoată din buzunar între 40 şi 80 de mii de euro, potrivit site-urilor de vânzări, şi asta doar pentru achiziţionarea terenului. În plus, va trebui să ia în calcul şi faptul că nu beneficiază de prea multe avantaje, ci doar de multe gropi, de vegetaţie uscată, mormane de gunoaie şi moloz.

De exemplu, un teren aflat pe strada Mareşal Antonescu, în careul F3, lot 20, cu fundaţie turnată pe o suprafaţă de 60 de mp, cu proiect P+M, ajunge până la 80.000 de euro. Sunt şi preţuri ceva mai mici, pe care le-am putea numi o excepţie de la regulă. De exemplu, un teren intravilan cu o suprafaţă de 500 de mp, situat în acelaşi cartier, este vândut cu 35.000 de euro.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
alea sunt terenuri gratis primite de la directia patrimoniu de la cineva care lucra acolo pe foloase si acum vor strazi parca nu stim cum merge primaria
0
0
ba multi comentatori de .... PUZ KM 5 Veterani este singurul facut cum trebuie de la inceput cu strazi late si cu parcele definite ce poti construi pe ele , ca primaria nu a facut infrastuctura asta este alta problem si ptr uni lumea buna fuge la periferie unde e liniste si sa ai si o curet da la noi e invers unde iti ei casa in centru pe 100m de curte si nai loc de parcare si 5 m deschidere la curte si cand ajungi acasa te invarti o ora sa parchezi masina
3
1
se afla la taxe si impozite,cand cumperi un teren,casa cu 100.000 euro,automat tb reactualizate taxele si impozitele la noua valoare,adica cam 2000 euro pe an,..astfel toata piata imobiliare din Ro cade,ajustandu-se la valoarea reala,...asa se face in occident,astfel se autoregleaza piata imobiliara Asta-i secretul celor ce au 5 case si platesc un impozit ca in comunism,de aceea occidentalii nu-si permit mai mult de o casa,f rar a doua,..Romania raiul pe pamant al smecherilor
7
1
sunt vreo patru puz uri finalizate la veterani deci pretul nu mai poate scadea ci doar urca si este deja cartier rezidential de vile private nu cutii de chibrituri comunistoide
5
7
Acolo tema nanca serpii si ei vor 80.000 de euro printre scaieti?Nu este prost cine cere ci cel care da banii astia!
15
4
Si voi care acum ziceti ca stati "in oras", daca traiati in anii '70 erati tot la periferie. Asa ca nu mai comentati. Noroc ca v-a facut Ceausescu blocuri si v-a dat degeaba, acum va dati smecheri ca stati in oras. Sunteti invidiosi ca nu puteti cumpara teren.
10
13
cumparati sclavetilor... bagati gypu n mocirla. faceti 45 min pana la scoala "buna" in cta.
12
5
ala nu este cartier .E doar un fost teren agricol pe care citiva s-au apucat sa construiasca in mocirla
18
3
Nu e fraier cine cere,zice o vorba din batrani!O gramada de bani pe terenuri aflate pe niste coclauri in momentul de fata!Ca si in alte zone sau localitati limitrofe se construiesc doar locuinte,nu tu vreo scoala,dispensar,nu mai zic de spital,dimineata alearga pe sosele care-ncotro,tot spre scolile si liceele din oras!
17
3
@adina ....tu esti rupta in gura ......ti-ai dracu cu preturile voastre , la niste terenuri de cacat..
13
5
Tu esti rupt de realitate.
6
16

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614