REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Prim-ministrul indian Narendra Modi l-a invitat pe Papa Francisc să viziteze India

Prim-ministrul indian Narendra Modi l-a invitat pe Papa Francisc să viziteze India

Replica API 3 noiembrie 2021 | 23:07 450

Premierul indian Narendra Modi l-a invitat sâmbătă pe Papa Francis să efectueze o vizită în ţara sa, un gest amical faţă de liderul a 1,3 miliarde de catolici din partea liderului unei ţări majoritar hinduse, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Am avut o întâlnire foarte călduroasă cu Papa Francisc. Am avut posibilitatea de a discuta cu el despre numeroase subiecte şi de asemenea l-a invitat să viziteze India", a postat Modi pe contul său de Twitter după întrevederea cu Suveranul Pontif.

Premierul indian, al cărui guvern naţionalist hindus este acuzat cu regularitate că persecută minorităţile religioase, a fost primit la Vatican de un pichet de onoare al Gărzii elveţiene.

Vaticanul a precizat într-un scurt comunicat că audienţa acordată de papă lui Narendra Modi a avut ca temă "relaţiile amicale" între India şi Sfântul Scaun.

Într-un mesaj făcut public vineri, în ajunul vizitei premierului indian la Vatican, Consiliul pontifical pentru dialog inter-religios a adresat "prietenilor săi dragi hinduşi (....) salutul său cel mai cordial" cu prilejul Diwali, sărbătoarea religioasă hindusă a luminilor care are loc la începutul lui noiembrie.

Audienţa de sâmbătă a fost prima între papă şi Narendra Modi. Ministrul afacerilor externe indian Harsh Vardhan Shringla a subliniat şi el în urmă cu două zile că aceasta este "foarte importantă".

Potrivit unor responsabili religioşi, discriminarea şi violenţele împotriva minorităţile religioase în India, unde hinduşii sunt majoritari, sunt în creştere continuă după venirea la putere în 2014 a partidului naţionalist hindus Bharatiya Janata al lui Narendra Modi.

Dacă musulmanii, care reprezintă 14% din populaţia ţării, au fost primii vizaţi de violenţe, creştinii (2% din populaţie) au avut şi ei de suferit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272