REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Prima decizie majoră luată de Prințul Charles în calitate de Rege

Prima decizie majoră luată de Prințul Charles în calitate de Rege

Replica API 8 septembrie 2022 | 00:00 4896

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 ani, la castelul Balmoral din Scoția, iar cel care va urca pe tron va fi Regele Charles de Wales (Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor).

Regele Charles de Wales

Se pare că prima schimbare pe care o va face Charles în calitate de Rege al Marii Britanii are legătură cu locul în care se va muta alături de Camilla, viitoarea regină consoartă.

După ce va fi încoronat rege al Marii Britanii, Prințul Charles se va muta la Palatul Buckingham, potrivit Daily Mail. În ultimii ani s-a speculat că reședința regală nu va mai fi locuită după moartea reginei Elisabeta a II-a.

„Nu există nicio îndoială. Alteța Sa Regală consideră este că este nevoie de un monarh la sediul monarhiei. Nu a existat niciun dubiu”, declara în urmă cu ceva timp o sursă citată de Daily Mail și antena3.ro.

Se pare că Prințul William și Kate Middleton ar putea moșteni Castelul Windsor în momentul în care Prințul Charles va deveni rege. Și asta deoarece acesta nu este încântat de locul în care este amplasat castelul, potrivit dailystar.co.uk, citat de tvmania.ro.

Ducele și ducesa de Cambridge ar putea prelua cel mai vechi și cel mai mare castel locuit din lume atunci când Prințul de Wales va deveni rege. Potrivit Daily Mail, când Charles va fi rege, el intenționează să se mute la Palatul Buckingham. El ar plănui să locuiască în „apartamentul lui deasupra magazinului”.

Împreună cu Palatul Buckingham și cu Palatul Holyrood din Edinburgh, Castelul Windsor face parte din reședințele principale a monarhilor britanici din Casa de Windsor.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 ani, la castelul Balmoral din Scoția.

"Regina a murit în pace la Balmoral, astăzi după-amiază. Regele (Charles) și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra", se spune într-un comunicat al Palatului Buckingham.

Potrivit presei britanice, regina va beneficia de funeralii de stat complete iar publicul va avea ocazia de a-și lua adio de la suverana care a domnit mai bine de 70 de ani.

Charles, noul rege, va semna planurile finale în zilele următoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
atarnatori ai societatii,toti oamenii s au nascut egali,au acelasi genom,titlurile sunt inventate
0
1
sa se pishe pe ea
0
0
cate ierni friguroase ,veri si primaveri ploioase si putin fericite a petrecut regina si a trait o ...vesniciie , noi ne c...m pe noi pentru niste scumpiri si inghet la iarna , traim mai putin si nu ne chinuim prea... mult!
0
0
... ii asteapta o iarna crunta , cu facturi la curent si gaze marite la nesimtire si preturi la alimente triplate ... si pe unii ii fwte grija ca a mierlit baboiul inglisilor si ca a fost incoronat tzoparlanul ala clapaug care isi insela printesa Diana cu Camila si care su-a cumparat zeci de proprietati la juma de pret prin Transilvania ! Ma lasi ... Ar trebui sa ne plangem noua de mila !
1
0
Domnu' deputat Iulian Bulai nu transmite condoleante in numele tuturor romanilor? Ca atunci cand a urat la multi ani Chinei.
1
1
ba Dobrogea, capisci?
0
0
Vrea sa alipeasca Treansialvenia la Gruet Britan?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212