REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Prima reacție a lui Marcel Ciolacu, după insolvența Euroins

Prima reacție a lui Marcel Ciolacu, după insolvența Euroins

A.F. 17 martie 2023 | 17:38 613

Președintele Camerei Depitaților, Marcel Ciolacu, liderul PSD, afirmă, vineri, că EximBank și CEC Bank „au obligația” să intervină pe piața RCA, după decizia ASF privind compania Euroins. Compania a venit cu un mesaj care îi vizează pe toți asigurații.

Prima reactie a lui Marcel Ciolacu, dupa insolventa EuroinsMarcel Ciolacu

„Am vândut toate firmele de asigurări, iar astăzi, când a doua companie intră-n insolvență, căutăm soluții și căutam în continuare vinovați. Avem obligația, au obligația cei de la CEC, de la EximBank să creeze pârghiile de care au nevoie românii ca statul român să poată interveni eficient pentru români și pentru companiile românești. S-a terminat cu amatorismul”, spune Marcel Ciolacu, scrie stiripesurse.ro.

El afirmă că în noul program de guvernare va exista „patriotismul economic”.

„Avem obligația ca în ac perioadă nu foarte ușoară să apărăm populația și companiile românești prin programe. Am identificat deja două domenii - industria alimentară și industria materialelor de construcții - două domenii deficitare ale Ro. Trebuie să venim cu programe de susținere, acceptate și de CE, de dezvoltare a domeniilor esențiale ale României”, adaugă liderul PSD.

ASF a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea FGA ca administrator interimar al societății.

„Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea FGA ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuțiile conducerii societății se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar”, potrivit unui comunicat de presă.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614