REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primăria a ţinut cont de sfaturi! Se vor monta rampe pentru persoanele cu dizabilităţi la intersecţia de la City Park!

Primăria a ţinut cont de sfaturi! Se vor monta rampe pentru persoanele cu dizabilităţi la intersecţia de la City Park!

Replica API 28 martie 2017 | 08:30 237

Persoanele cu dizabilităţi din Constanţa sunt lăsate în voia sorţii şi ignorate de autorităţi, chiar dacă legislaţia românească stipulează o serie de drepturi şi facilităţi pentru aceste persoane. La intersecţia de la City Park se lucrează de zor. Se montează borduri noi şi se reface scuarul de lângă marcajul pietonal. Constănţenii au sesizat Primăria Constanţa cu privire la faptul că oamenii cu afecţiuni locomotorii nu pot traversa singuri marcajul pietonal, din cauza lipsei rampelor. Primăria nu a rămas indiferentă și a răspuns

Programul de lucrări al autorităţilor locale prevede reparaţia mai multor scuaruri şi borduri din oraş. Acest lucru se întâmplă de aproximativ două săptămâni. În intersecţia de la City Park Mall au fost făcute nişte modificări. S-a mărit spaţiul pentru pietonii, astfel au fost tăiate aproape două benzi de circulaţie, şi au fost montate borduri noi.

Ei bine, aceste borduri sunt foarte înalte şi totodată, foarte incomode pentru pensoanele cu dizabilităţi. Constănțenii au sesizat imediat municipalitate cu privire la acest aspect, iar autoritățile locale susțin că se vor respecta toate legile. Urmare a unei sesizări vă comunicăm că toate trecerile de pietoni din zona intersectiei străzii Soveja cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu vor fi amenajate conform standardelor în vigoare pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amatori ca de obicei!!! Asa era proiectul de la inceput cu trecerile de pietoni mai retrase fata de intersectie , de aceea acolo bordura este mai inalta. Dar ce sa stiti voi doar ati facut jurnalismul la fara frecventa !!!
3
0
Cred ca trebuia sa tina cont atunci cind s-au distrus cele existente. Cred ca trebuia sa tina cont atinci cind s-a reabilitat . Cred ca a avea facilitati pentru diferite persoane , aceste treceri sunt folosite nu numai de persoane cu dificultati de deplasare , este o obligatie morala daca nu si reglementata prin lege. Asa ca Primaria C-ta ar trebuii sa isi ceara scuze ca nu si-a facut treaba nu sa se impauneze cu asa ceva. Despre voi... va grabiti sa pupati mana care va hraneste. Pupati dar mai cu perdea.
1
0
Nu a tinut cont de niciun sfat, asa e proiectul dar nu a fost terminat, in schimb voi va-ti grabit cu aprecierile.
5
0
La sediul cel nou din bdul. Tomis cand accesibilizati cladirea? Pacat ca sediul este nou si acolo exista relatii cu publicul, pentru cine are ochi sa vada.....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218