REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Primăria Constanţa, achiziţie în toiul iernii: serviciul de tăiere sau toaletare arbori în caz de forţă majoră

Primăria Constanţa, achiziţie în toiul iernii: serviciul de tăiere sau toaletare arbori în caz de forţă majoră

Replica API 18 decembrie 2018 | 00:00 253

Cotidianul “Replica” de Constanţa relata, în ediţia de ieri, păţania unui constănţean: s-a trezit, la începutul anului trecut, cu mașina făcută praf de un copac care s-a prăbușit fix pe ea. Autoturismul era parcat în fața blocului din cartierul Tomis 3 în momentul producerii incidentului cauzat de viscolul puternic.

Pentru repararea mașinii, asiguratorul a achitat, în aprilie 2017, către proprietar, suma de 11.300 lei. Ulterior, firma s-a îndreptat împotriva celui considerat vinovat pentru producerea incidentului. Adică, împotriva Primăriei Constanța, în contextul în care copacul căzut se afla pe domeniu public.

În instanță, apărătorii administrației locale au invocat faptul că, potrivit unei adrese emisă de Direcția Gestionare Servicii Publice – Serviciul Gestionare Spații Verzi, Asociația de Proprietari nu a depus nici o cerere de tăiere/toaletare arbori, arborii din fața blocului menționat fiind de talie mică și cu o stare fitosanitară bună, motiv pentru care nu exista pericol de prăbușire. În ciuda apărării primăriei, instanța de fond a decis obligarea acesteia la plata prejudiciului. La primul termen de la recurs, judecătorul de caz a amânat cauza pentru 21 februarie, în vederea întocmirii raportului de expertiză auto.

Rămâne de văzut ce se va petrece la acest termen, cert este că Primăria Constanţa a decis, încă din data de 14 decembrie, să se pună la adăpost în cazul unor evenimente similare. Cel puţin, parţial. Mai exact, în data de 14 decebrie, Primăria a anunţat următoarea achiziţie: Serviciul tăiere/toaletare arbori în caz de forță majoră din municipiul Constanţa.

Durata contractului de prestare servicii este de două luni de la data semnării și înregistrării Contractului de către ambele părți. Serviciul cuprinde operațiunile de tăiere, toaletare arbori în caz de forță majoră în municipiul Constanța precizate în Caietul de Sarcini, pe care prestatorul se obligă să le execute lunar pe baza ordinelor de lucru ca urmare a sesizărilor de la Dispecerat, IGSU, a notelor telefonice respectiv a notelor de constatare emise de beneficiar.

Serviciul cuprinde lucrări de tăiere și toaletare arbori în caz de forță majoră în municipiul Constanța. Se consideră caz de forță majoră: arborii înclinați indiferent de starea de vegetație; arborii uscați care prezintă risc iminent de prăbușire; arborii cu trunchiul rupt total sau parțial; arborii dezrădăcinați care prezintă risc iminent de prăbușire; arborii ale căror ramuri prezintă un risc de desprindere de arbore și pun în pericol traficul auto și/sau pietonal; arborii ale căror ramuri afectează rețelele tehnico-edilitare sau îngreunează vizibilitatea în trafic a indicatoarelor rutiere, semafoarelor. Valoarea contractului este estimată la suma de 135.001,83 lei fără T.V.A. Detaliile şi caietul de sarcini pot fi consultate pe site-ul primăriei, cu menţiunea că azi e ultima zi de depunere a ofertelor.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O doamna Catalina taie si...spanzura.Am fost si la primarie ...mi.a promis ca va veni dar s.a dus la alta adresa .Copacii care trebuie taiati au peste 35 de ani.
0
0
pai achizitia asta se face in toiul iernii pe repede inainte?cine nu si-a facut de acolo treaba?ca avem sefi mari si mici, directori si directorasi, mari consilieri si referenti cu grade, dar nu prea se vede, nu-i asa?
2
0
primarii si consilierii ar trebui sa fie acuzati de tradare pentru salariile pe care le aproba bugetarilor din administratiile locale.Cum sa mai avem muncitori care produc cind trintorii primesc asemenea salarii ca sa voteze psd
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272