REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primăria Constanța va DEMOLA construcțiile realizate ILEGAL la o terasă din zona Cazino

Primăria Constanța va DEMOLA construcțiile realizate ILEGAL la o terasă din zona Cazino

Replica API 23 decembrie 2019 | 00:00 671

Probleme pentru un afacerist din Mamaia!

Probleme pentru un afacerist din Mamaia!

Primăria Constanța a primit undă verde de la magistrați să demoleze, în cazul în care investitorul nu se va resemna, mai multe construcții realizate la o terasă în Mamaia. Este vorba despre terasa Iancu, situată în imediata apropiere a Piațetei Cazino, iar modificările au avut loc la începutul anului trecut. Imediat, polițiștii locali au intrat pe fir și au sesizat că societatea care administrează terasa, SC Litoral Real Invest, nu are autorizație pentru lucrări. Ulterior, reprezentanții terasei au încercat să intre în legalitate, solicitând certificat de urbanism, însă a primit de la Primăria Constanța răspuns negativ. De altfel, firma Litoral Real Invest pare să aibă și probleme financiare. Tot anul trecut, a fost executată silit în contul unor debite, rămânând fără un bar și un teren din stațiunea Mamaia, acestea fiind scoase la licitație.

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanța, Primăria Constanța a solicitat instanței să oblige SC Litoral Real Invest SRL să desființeze lucrările de construcții realizate ilegal și reținute prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor din 12 decmebrie 2018, să oblige societatea la plata cheltuielilor ocazionate cu desfășurarea prezentului proces ,iar in subsidiar, sa fie imputernicita autoritatea administratiei publice, ca în caz de neconformare, să desființeze, pe cheltuiala pârâtului, lucrările respective, după expirarea termenului stabilit. Pe 1 februarie 2018 , agenti constatatori din cadrul Direcției Poliția Locală au realizat un control la terasele 21-22 din zona Cazino. Cu această ocazie, s-au constatat ca societatea a executat, făra a deține autorizație de construire, o serie de lucrări motiv pentru care societatea a fost amendată. Ca sancțiune contravențională complementară, s-a dispus sistarea lucrării, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar aducerea imobilului la starea inițială în termen de 5 de zile după expirarea cele 90 de zile. Societatea nu a formulat în termen legal întâmpinare la cererea de chemare în judecată și nici nu s-a prezentat în fata instanței de judecată.

Instanța a admis acțiunea și să oblige pârâtul Litoral Real Invest SRL să desființeze lucrările nelegal realizate, care au fost constatate prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr.xxxxx/12.02.2018 , fixând în acest sens un termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii. Pe 13 februarie 2019, societatea a solicitat certificatul de urbanism pentru amenajarea terasei, însă a promis răspuns negativ. În sensul că nu poate amenaja terasa prin acoperire cu structură metalică deoarece, potrivit reglementărilor Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismuluui nu pot fi inițiate și aprobate documentații de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcții realizate fără autorizație.

Judecătoria a împuternicit, pe 17 decembrie, Primăria Constanța ca, în caz de neconformare a societății, să desființeze, pe cheltuiala celei din urmă, lucrările de construire realizate fără autorizație. ”Admite cererea formulată de reclamantul în contradictoriu cu pârâtul. Obligă pârâtul ca, în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe, să desfiinţeze lucrările de construcţii realizate ilegal şi reţinute prin procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor nr.21936/12.02.2018. Imputerniceste Primarul Municipiul Constanţa ca, în caz de neconformare, să desfiinţeze, pe cheltuiala pârâtului, lucrările, după expirarea termenului stabilit. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 20 lei, reprezentând cheltuieli de judecată- taxă judiciara de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în minuta instanței.

Societatea Litoral Real Invest este deținută de Iancu Ciprian și a fost inființată în 2014, are sediul în Poarta 6, strada Curcubeului. De altfel, trebuie precizat faptul că societatea a fost supusă, anul trecut, unei executări silite. Au fost scoase la licitație două bunuri imobile, precum un barul din Mamaia, aflat în apropierea plajei, în suprafață de 49 mp și teren în suprafață de 572 mp.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Mamaia trebuie RAS tot ce este pe plaja, dincolo de zid, intre aleea rutiera si mare. TOT!
9
0
Stirea pe care v-a trimis-o primaria este pentru prosti... toata lumea stie ca cine nu cotizeaza la idiotul de babu , are probleme...
12
0
no cheri di cta
4
3
Treaba este simpla,toate constructiile ridicate fara respectarea legi in totalitate trebuie sa dispara si daca cei care au incalcat legea bazanduse pe tupeu sau pile nu isi demaleaza singuri constructiile atunci sa plateasca costurile demolari.
7
0
Tot Cazinoul din Mamaia ar trebui curatat de profitori. Toti paduchii de acolo ar trebui goniti. S-a umplut de smecheri pe acolo. Se invart bani multi, foarte multi.
15
0
Saracii,nu au platit taxa de protectie la PSD.Parca ar fi singura constructie ilegala.Sunt sute de constructii ilegale dar PSD nu le vede.Misto viata in partidul asta.
15
3
"politistii locali au intrat pe fir " ce gluma mizerabila
19
1
Paiii......??!? Cand era Domnul sefu Encica inspector in mamaia timp de 10 ani Nu l a amendat , CI l a calculat In fiecare vara ...... ca de avea credite .... Acum ul demoleaza !!!! NU Uita ca ai fost socotitor la Mamaia 10 ani
11
2
Ce sa faci daca nu esti din gasca lor, nu ai cui sa ii dai banii, asa ca se pisa pe mine
19
2
Cand si blocurile lidele si peny cand le demolati au fist facute pe spagi date tot voua
22
4
La Iancu la casarie
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108