REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primăria Constanţa va deschide adăpostul public pentru câinii fără stăpân!

Primăria Constanţa va deschide adăpostul public pentru câinii fără stăpân!

Replica API 5 aprilie 2018 | 02:32 686

Instituţie trezită la realitate de incidentele din ultima perioadă

Instituţie trezită la realitate de incidentele din ultima perioadă

Adăpostul public pentru câini fără stăpân din municipiul Constanţa îşi va începe activitatea cât de curând, după cum precizează reprezentanţi ai Primăriei Constanţa. Aceste detalii vin la scurt timp după ce în spaţiul public au apărut mai multe cazuri despre copii şi adulţi care au fost muşcaţi de câinii maidanezi. Cert este că, spun reprezentanţii primăriei, în cel mai scurt timp echipele de ecarisaj îşi vor începe activitatea. Primarul Decebal Făgădău a dorit să pună la punct acest serviciu după ce au fost depuse nenumărate reclamaţii cu privire la numărul câinilor fără stăpân de pe străzile constănţene. Iubitorii de animale, pe de altă parte, susţin că acest serviciu de strângere animalelor nu înseamnă decât condamnare la moarte a acestora.

Însă, spun reprezentanţii primăriei, pentru a oferi un serviciu de calitate, municipalitate va face angajări de personal, inclusiv de medici veterinari care să se ocupe de sterilizarea animalelor, dar şi de îngrijirea lor după ce sunt capturate. Vor fi angajaţi şi hingheri, iar adăpostul va fi cel de pe strada Vârful cu Dor din Constanţa. Desigur, reprezentanţii primăriei au precizat că vor fi făcute modernizări şi adăpostul va fi reabilitat. Capacitatea va fi de aproximativ 400 de câini fără stăpân.

Achiziţii pentru cabinetul veterinar

Primii paşi au fost făcuţi deja municipalitate. Pentru cabinetul veterinar din cadrul adăpostului urmează a fi achiziţionate următoarele: frigider cu compartiment de congelare separat, închis cu uşă obligatoriu şi cu termometru pentru monitorizarea temperaturii interioare; congelator pentru păstrarea deşeurilor de origine animală (diferite mărimi); congelator pentru păstrarea deşeurilor biologice până la livrare; geantă izotermă dotată cu termometru pentru transport vaccinuri; geantă izotermă dotată cu termometru pentru transport probe biologice; masă de operaţie din material continuu şi rezistent la dezinfectanţi; masă de consultaţie din material rezistent la dezinfectanţi; stativ perfuzie; termometru; stetoscop; sterilizator umed sau uscat; cutimetru; bisturiu; lame bisturiu; foarfecă curbă; foarfecă dreaptă; pensă anatomică; pensă hemostatică; pensă intestinală; speculum vaginal; microcip; mobilier pentru medicamente; dulap cu cheie pentru produse anestezice şi cele folosite la eutanasie; dulap Venena şi Separanda; mijloace de contenţie, diferite mărimi (botniţe etc.); lampă cu ultraviolete pentru sterilizarea sălii de operaţie; cuşti sau boxe pentru animale (diferite mărimi); birou consultaţii; scaun consultaţii; umidometru.

Echipamente pentru hingheri şi consultare de oferte

De asemenea, hingherii urmează a fi echipaţi cu haine şi încălţări corespunzătoare. Municipalitate consultă piaţa pentru a primi oferte cu privire la următoarele: preţ îmbrăcăminte/ bucată, pentru: sezon vară: pantalon scurt, tricou guler; sezon toamnă şi primăvară: costum salopetă pieptar, tricou iarnă cu mânecă lungă; sezon iarnă: haină vătuită, pantalon cu pieptar vătuit, tricou iarnă cu mânecă lungă; preţ încălţăminte /bucată, pentru: sezon vară: pantofi lucru; sezon toamnă şi primăvară: pantofi lucru; sezon iarnă: bocanci de lucru; preţ recipient depozitare hrană câini/bucată; preţ crosă capturare câini/bucată.

Se solicită oferta furnizorilor pentru o cantitate mare de hrană uscată zilnic necesară a câinilor din adăpost, cu privire la: preţ hrană uscată pentru câine adult per kilogram; preţ hrană uscată pentru câine junior per kilogram. Mai mult, municipalitatea a lansat o consultare de oferte pentru achiziţionarea serviciului de ridicare, transport şi neutralizare deşeuri de origine animală, din adăpostul public pentru câini fără stăpân din municipiul Constanţa. Este cert faptul că se pune la punct serviciul de ridicare a câinilor fără stăpân din municipiu pentru a gestiona acuzele că sunt lăsate de izbelişte în stradă.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca s-ar da 10 %reducere la impozit daca adopti un maidanez castrat sau sterilizata ar fi solutia ideala!Verificat in fiecare an daca mai exista...si tot asa!E cea mai simpla solutie!
0
0
ong nu sorb banii, retardule.. firma de hingheri primeste de la primarie un miliard de lei pt a omori cainii.. sunteti prosti dar semnalizati
1
0
Si eu iubesc animalele am si eu caini pe care mii tin in curte nu de izbeliste pe strada ... de vina sunt asa zisele ONG care sorb bani .... asa zisi iu iubitori de animale care ascund cainii cand vin himghieriii pai ba fratilor daca vreti animale tinetii in plm in casa,curte nu pe strada pupatii in cur
2
3
Vreau si eu un adapost!
5
0
Ca institutia sa fie trezita la realitate cu adevarat sa dea si o HCL prin care toti plimbatorii de caini sa stranga rahatii dupa potaile ce cu mandrie ii plimba ...amenzi usturatoare...si punguta de strans rahatul in buzunarul stapanului de patruped...nu se mai poate...sunt pline trotuarele si locurile de joaca ale copiilor de rahati de caine.
5
4
Sper din suflet sa adunati, cat mai repede, toti cainii fara stapan. S-au inmultit in ultima perioada si pun in pericol viata noastra si a copiilor nostri. Domnilor responsabili, strangeti toti cainii din Km 4-5, din jurul Scolii Nr. 33. Le este frica copiilor nostri sa mearga la scoala din cauza acestor caini agresivi. Faceti ceva pana nu se va intampla o nenorocire. Iubitorii de animale sa-i ia in casa. Atata timp cat sunt agresivi, fac galagie, mizerie nu au ce cauta pe strazi.
5
5
va musca grav un copil , atunci se vor lua masura . Unde e cel cu trei rotw, sa vina reprezentantii primariei si politiei locale in parc la tabacarie , daca tot ne-a invitat omul....cu pistoale si amenzi usturatoare , nu au ce cauta cainii cu talie in parcuri pt copii .
5
7
liber la ciordeala din banii nostrii mai bine ecarisaj pentru javrele cu doua picioare ,popor de mizerii fara de suflet
8
5
Ecarisajul din constanta nu e decat o condamnare la moarte pentru ei. Ma indoiesc ca fabulosul nostru primar va face un adapost adecvat cum sunt cele din america sau anglia. Si de ce decid ei daca sa ii sterilizeze sau nu? Ar trebui facut un program cum trebuie pentru adoptia lor nu pentru sterilizare sau omorare. Hingherii astia nu sunt decat niste animale am vazut eu cum prind ei cainii.
13
7
Pe cand un adapost pentru oamenii si copiii strazii ?
16
7
cel mai important program pe care trebuie sa il implementeze primaria este sterilizarea animalelor cu si fara stapan
22
1
Ok... Luati cainii fara stapan, dar nu cei pe care ii vedeti ca ies din curti
14
9
Acesti "iubitori de animale" sa semneze foi de asumare a raspunderii. A muscat pe cineva ? Raspunzi. Latra si fag galagie aiurea ? Raspunzi. Au umplut blocul de purici ? Raspunzi. Asa doar sa ii hranesti la coltul blocului apoi sa urli pe facebook ca iubesti animalele e usor
35
8
Rugam iubitori de caini vagabonzi sa doneze mancarea cainilor care vor fi cazati pe bani constantenilor.Macar atata sa faca!Cand e vorba de caini vagabonzi se bat cu pumnii in piept ca primaria nu respecta legea insa cand e vorba sa adune rahatul facut de proprii caini nu si mai aduc aminte de legea care ii obliga sa stranga rahatul Prea le suflam in fund acestor iubitori de animale!Pentru pescarusi nu se face un adapost? Ca si ele sunt tot animale si vad ca maninca resturi ca peste nu ai este!
24
14
sunteti o fituica si atata. nu stiti decat sa incitati contra animalelor. vai de capul vostru
15
23
in gospodarii se se controleze daca sunt toti cainii castrati conform legii si sa se pedepseasca abandonul tot conform legii. A;tfel sunt niste bani sifonati printr-o forma de casa, taranii arunca, hingherii prind bietele animale aruncate de idioti si smecherii fac bani. Daca nu ar mai fi caini pe strazi ar fi o neorocire pentru afaceristi. vine puppy vet inapoi sau ce smecherii se pun la cale?
21
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614