REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Primăria Limanu, PRECIZĂRI cu privire la spaţiile comerciale amplsate pe faleza din Vama Veche!

Primăria Limanu, PRECIZĂRI cu privire la spaţiile comerciale amplsate pe faleza din Vama Veche!

Replica API 14 iunie 2019 | 01:12 811

Reprezentanții Primăriei Limanu reacţionează după ce, în mediul online, au fost publicate aşa-zise informaţii referitoare la spaţiile comerciale amplasate pe faleza din Vama Veche. Astfel, primăria a reamintit că aceste spaii au fost licitate încă de anul trecut, iar anul acesta au fost suplimentate, pentru a oferi astfel posibilitatea unui comerţ decent, nu "pe trotuar", ilegal!

”Decizia a venit ca urmare a creșterii semnificative a solicitărilor de autorizare pentru acest tip de activitate, iar scopul a fost clar: să organizăm comerțul ambulant în mod legal și, totodată, să aducem bugetului local fonduri suplimentare. Suntem întrebați constant când investim în utilități, în asfaltarea drumurilor sau în ecologizarea localităților, dar iată că suntem criticați și atunci când încercăm să aducem, legal, mai mulți bani către administrația locală astfel încât să putem finanța proiectele noi. Toate acestea reprezintă costuri și nu pot fi susținute exclusiv din veniturile locale înregistrate în extrasezon. Este anormal ca, în timpul verii, agenții economici să poată să realizeze venituri consistente din activități comerciale, indiferent de natura acestora, iar administrația locală să fie atrasă într-un joc mediatic atunci când încearcă să valorifice, în mod legal, resursele pe care le are la dispoziție. Credem că este nevoie să păstrăm specificul satului, însă avem nevoie și de reguli și norme pe care să le respectăm cu toții. Spațiile comerciale amplasate pe faleza din Vama Veche au adus comunității locale aproximativ 154.500 lei, bani ce vor fi investiți în proiecte importante pentru localitatea noastră. În schimb, mai mult de jumătate din firmele care își desfășoară activitatea în Vama Veche nici măcar nu au sediul social în comuna Limanu, iar taxele plătite contribuie la bugetele localităților de reședință. Îmi doresc să ne respectăm, să colaborăm și să înțelegem că bugetul acestei localități este strâns corelat cu veniturile obținute în sezonul estival. Iar în ceea ce privește obturarea panoramei unui anumit local, administrația locală speră că va echilibra această neplăcere prin montarea unui sistem de iluminat public pe toată lungimea falezei, începând de săptămâna viitoare”, au precizat reprezentanții Primăriei comunei Limanu.

Precizări:

1. Anul acesta au fost amplasate doar 6 noi spații comerciale care au fost poziționate pe un teren care aparține Primăriei Limanu aflat într-o zona centrală, cu potențial din punct de vedere al agenților economici. Precizăm că și în sezonul anterior, în același perimetru, au funcționat 6 spații comerciale de tip căsuța. Practic, în acest sezon, a fost suplimentat numărul de spații comerciale, în total fiind acum în 12 astfel de locații. Decizia de a suplimenta numărul de spații destinate comerțului ambulant a venit că urmare a creșterii semnificative a solicitărilor de autorizare pentru acest tip de activitate.

2. S-a dorit reglementarea comerțului ambulant sub o formă legală, astfel încât Primăria Limanu să încaseze veniturile corespunzătoare din acest tip de activități. Banii rezultați din închirierea celor 12 căsuțe vor fi utilizați pentru finanțarea proiectelor locale, prioritare pentru comunitatea satelor Limanu, 2 Mai, Vama Veche și Hagieni. Valoarea încasată din inchiriera acestor spații comerciale este de aproximativ 154.500 lei , suma ce va fi redirecționată spre proiectele de asfaltare a străzilor din comună.

3. Aceste spații comerciale au fost create în mod unitar, în concordanță cu regulile de urbanism ale comunei Limanu și sunt destinate agenților economici care funcționează în mod legal. Scopul a fost acela de a crea un perimetru bine definit pentru comerțul ambulant, dar în care să respecte aceleași norme din punct de vedere estetic.

4. Licitația pentru aceste spații comerciale a fost organizată în mod transparent, în conformitate cu legislația în vigoare. În momentul în care a fost demarată procedura, persoanele care se consideră afectate de inițiativa autorităților locale se puteau opune acestui proiect. Până în prezent nu a existat nicio opinie împotriva acestui demers.

5. Considerăm că este anormal că în timpul sezonului estival agenții economici să poată realiza venituri consistente din activități comerciale, indiferent de natură acestora, iar administrația locală să fie atrasă într-un joc mediatic atunci când încearcă să valorifice, în mod legal, resursele pe care le are la dispoziție. În plus, sumele rezultate sunt utilizate tot pentru proiecte prioritare comunității.

6. Primăria Comunei Limanu este direct responsabilă de administrarea și întreținerea satului Vama Veche, dar toate aceste costuri nu pot fi susținute exclusive din veniturile locale înregistrate în extrasezon.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca vreti atmosfera de Vama Veche de odinioara, treceti vama si doar la 10 km de granita gasiti o plaja salbatica in dreptul localitatii Duranculac. Cazare ieftina . Vama Veche a devenit o tiganie de nedescris si mai scumpa ca Mamaia. Prosti, sunt cei care se mai duc! Nu uitati, Duranculac.
0
0
bravo dom Primar. Ne-ai dat chioscuri, ne-ai luit supararea cu mana. Tinem aproape....
0
1
Cred ca imi fac autodenunt!Da,recunosc!Am construit fara autorizatie pe domeniul public,exact unde a filmat PROTVul!Si ce?Unde puneam ceauanele?Mi se rupe!Nu platesc nimic,iau totu dea gata!Adica unde vroiam sa ma extind pune primaria chioscuri?!
1
0
Aspectul arhitectural din Vama Veche este al unui maidan reprobabil. Cine a autorizat astfel de constructii este lipsit de orice studii de specialitate.
4
0
tigania din satul de vacanta ati mutat-o in vama veche .ati transformat vama veche in statiune de cocalari si pitipoance mai scumpa decit la bulgari dubai bora bora sau hong kong .cazare cu 450 lei camera aveti , asteptam cu succes cluburile de manele
6
1
Chioscurile acestea sunt fabricate si vandute de firm lui Georgescu si Dumitru Marius Primariei lui Georgescu Ghe D. Oamenii astia psdisti au facut din primarie o afacere persoanla cu terenul limitrof plajei 2Mai si tamplariei lui dumitru marius. Cat a costat un chiosc oare? credeti ca cele 6 chioscuri costa mai mult decat incasarile?
6
0
Vrajeala de 2 lei. Te mai voteaza cucu bau.
6
0
Poate sa stea linistit DRACnea! Docila veorica merge mai departe cu ,, programul de guvernare" croit de DRACnea si valcov! Drept in gard cu tara dar, nici ca le pasa! Pregateste acum docila veorica o alta pomana electorala marca PSD: PENSII SPECIALE pentru primari, viceprimari, presedinti de CJ, adica toti astia din teritoriu care le mana oile la use sa-i voteze pe ei, lupi imbracati in strai de oaie! ! Asta-i adevaratul program de guvernare PSD: Bani cu duiumul la PSD si klika psd-ista...PENSII SPECIALE la toti PSD-istii si toate cozile lor de topor si ,TARA...Nici ca le pasa!
6
1
Petrina te rog sa ma ierti.Eu ti-am tras-o cu strada Falezei tot io ti-am pus si chioscuri in fata.Am votat tot in nemernicia mea.Da si tu esti fata rea!
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272