REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primăria Medgidia, contract prin încredinţare directă către firma deţinută de soţul unei angajate

Primăria Medgidia, contract prin încredinţare directă către firma deţinută de soţul unei angajate

Replica API 7 martie 2018 | 00:00 759

Mană cerească

Mană cerească

Primăria Medgidia a oferit fără licitaţie, prin încredinţare directă, un contract pentru servicii IT unei firme deţinute de soţul uneia din funcţionarele instituţiei. Valoarea înţelegerii nu este mare, dar incompatibilitatea pare flagrantă. Şi, ţinând cont de motivarea autorităţii contractante pentru absenţa licitaţiei, respectiv păstrarea unui drept de exclusivitate, se poate deduce că firma nu se află la prima colaborare cu Primăria Medgidia.

Primăria Medgidia a atribuit pe 06.03.2018 un contract pentru „servicii de asistenţă tehnică şi dezvoltare programe software”. „Prezenta documentaţie de atribuire conţine cerinţele, criteriile, regulile şi informaţiile necesare pentru a asigura ofertanţilor o informare completă, corectă şi explicită cu privire la modul de aplicare a procedurii de atribuire având ca obiect servicii de asistenţă tehnică şi dezvoltare programe software”, explică primăria. Iar informarea oferită pare foarte clară: contractul a fost atribuit prin negociere fără anunţ de participare, pentru că „lucrările / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”, firmei Binar Gate SRL din Medgidia.

Contract cât afacerile pe un an

Valoarea finală a contractului este de 54.000 de lei, fără TVA, în condiţiile în care valoarea estimată iniţial era de 60.000 lei. Binar Gate SRL a fost înfiinţată în anul 2010 şi are ca domeniu de activitate consultanţa în tehnologia informaţiei. Firma a raportat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 70.055 lei şi pierderi de 4.738 lei, cu un singur angajat, dar şi datorii de 67.359 lei. Unic asociat şi administrator este Ionuţ Cătălin Baroncea, soţul Nicoletei Baroncea, angajată de mai mulţi ani în cadrul Primăriei Medgidia. Nicoleta Baroncea se prezintă a find angajată la Apollo Ecoterm, regie a municipalităţii, iar în trecut apărea ca membră în comisiile de achiziţii publice ale primăriei.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tare in gura esti tu mai slugoiule de retardat cine iti scrie mesajele tu vorbesti stii tu de astea
2
0
Sa se verifice profund afacerile familiei Baroncea..ea lucra la achizitii in primarie iar sotul avea contract cu primaria. Apoi a fost defa achizitii la Apollo si tot sotul ei avea contract de mentenanta IT cu Apollo..Sa fie intrebat babos, vladescu si altii cum au lucrat acolo.. Firma a ajuns asa din cauza psd istilor coordonati de vicesa si babos.
5
1
Noi stiam ca APOLO ECOTERM a intrat in faliment!
2
2
e singurul vinovat pentru tot ce se intampla in Medgidia,adica mai nimic.Sta si o tot freaca de doi ani de zile,ne mangleste cu vrute si nevrute si acum mai nou face si ciordeli din baniii publici!!!Un hotzoi de cea mai joasa speta,un golan ieftin.
7
0
Apollo Ecoterm este societatea primariei unde actionar majoritar este consiliul local. Doamna din imagine lucreaza la achizitii la aceasta societate, iar sotul ei are birou chiar in primarie. Daca ea este platita din bani publici, este limpede ca au o problema destul de serioasa, insa lui Vrabie chiar nu-i pasa de nimeni si de nimic, mai ales de legile din tara asta. Vrabie este seful meu si este prea smeker pt voi toti, se pisa pe toata lumea fraierilor.
9
5
Doamna a fost angajata la Primaria Medgidia iar din 2013 la Apollo ecoterm. In calitate de sef serviciu Achizitii la Apollo a incheiat contract cu firma sotului...Verificati..politica dusa de babos, vladescu si psd istii din perioada 2013-2017...
11
5
Stimabili jurnalisti ar trebui sa fiti dati in judecata pentru informatii calomnioase. Doamna la care faceti referire NU ESTE angajata a primariei Medgidia. Ati cerut si un punct de vedere oficial de la institutie??
2
9
labarule , ma-ta cum sta cu muia ?
0
8
Familia Baroncea a avut acelasi contract si pe vremea primarului Marian Iordache. Nu cred ca pe incredintare directa, ci pe selectie de oferte. Vine omul cu inca doua oferte, luate de la prieteni, care sunt un pic mai mari fata de a lui si castiga el. Dar pe vremea lui Iordache nu se sesiza nimeni, ca nu se incredinta direct ca acum.
8
2
vrabie este prea prost si prea hotz
13
3
Asa si ?! Nu s-a incakcat nicio lege
4
8
Da dc dracu va mai mirati?...analizati dupa ce este in Cta...dc nu faceti o investigatie ?...vedeti cum se fac angajarile pe la SPIT sau SPAS unde este liderul suprem Emil Mereuta cel care vindea puii saracilor cand era la pachete pe vremea lu Mazare...akm rupe in doua...angajeaza aici in functii cheie pe cine vrea...el alc cerintele si bibliografia si tot el in in comisii de concurs el cu cei mai apropiati lui....si asa ca in functiile cheie ajunge doar cine vrea el...mecanismul e simplu...
4
4
Apuca-te si ia-o la mana. Freac-o bine ca tie nu ti-o suge!
2
9
Astazi 7 martie fcsb o mierleste cu jiji.Steaua continua in liga 4 si fcsb se retrage din liga 1.
1
3
Muista asta seamana cu Ana Birchall aia care sge pula pe internet
8
4
Lu asta ii dadeam limbi in pizda cand eram mai mic , acum am crescut mai mare, si ii dau lu Marcela, zis Marci. Va pup in pula pe toti, semnat si redactat "Faruk Mutalap"
3
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108