REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

PRIMĂRIA plătește 800.000 de EURO pe CHIRIA SEDIILOR. Chițac: Plătim RECHINILOR IMOBILIARI

PRIMĂRIA plătește 800.000 de EURO pe CHIRIA SEDIILOR. Chițac: Plătim RECHINILOR IMOBILIARI

Replica API 29 mai 2021 | 23:02 2021

Primăria Constanța, după cum se știe, nu are un spațiu propriu adecvat desfășurării activităților aparatului de specialitate, fiind găzduită, printr-un contract de comodat, de Consiliul Județean în una din laturile Palatului Administrativ din Bd. Tomis nr. 51. Direcțiile au fost răspândite în tot orașul, pe Ecaterina Varga, la City Mall, pe Amzacea ori în Piața Ovidiu, iar cetățenii sunt nevoiți să facă drumuri suplimentare dacă au nevoie de mai multe servicii simultan.

Nevoia de a concentra toate serviciile într-o singură locație pentru a diminua timpii alocați transportării documentelor sau soluționării cererilor și de a asigura angajaților condiții optime de lucru, dar și ținând cont de administrația locală plătește sume exorbitante pe chirii, edilul Vergil Chițac a luat decizia de a demara procedurile pentru achiziția unui spațiu propriu sau, de ce nu, să construiască unul. În acest sens s-a supus la vot proiectul de hotărâre privind aprobarea oportunității achiziționării sau construirii unui spațiu necesar desfășurării activității departamentelor din cadrul Primăriei municipiului Constanța. Acesta a trecut, însă nu au lipsit nici „înțepăturile” marca PSD.

„Nu considerăm că este oportună această investiție. Cred că acești bani ar trebui investiți în gospodărirea orașului, în spații verzi, în asfatare. Acești bani trebuie dați către nevoile orașului, ale constănțenilor”, a declarat Costin Răsăuțeanu.

„Noi ne-am documentat pentru acest proiect. Anual, pe chirii, primăria plătește 800.000 de euro. Dacă dumneavoastră considerați că treuie să mai dăm în toate părțile acești bani, mie nu mi se pare corect. În această instituție sunt condiții improprii, avem toate direcțiile în tot orașul. Noi prezentăm o oportunitate de a construi sau de a cumpăra o clădire pentru Primărie. Plătim chirii către rechinii imobiliari. RAEDPP-ul stă și ea în chirie”, a declarat Vergil Chițac.

Citește și:

Primăria Constanța ar putea avea PROPRIUL SEDIU

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai fa ceva sau dai doar stiri asa ca sa vada lumea, vai ce baiat e domnu primar, ce a descoperit. Sau te oftici ca nu esti si tu printre ei care iau
3
1
invartiti hartii si dosare chinuiti oamenii si faceti afaceri. iesit naibii de prin cladirile alea sediul primariei e prea mare
5
0
Nu mai bine ii dai lui Comanescu?
5
4
O parte din chirie s a dus in buzunarele unor sefi din primarie
11
0
Bravo domnule Primar. Buna decizie. S a indestulat toata familia Moisoiu de pe urma chiriei platite de PMC pentru sediul de pe Mihaileanu.
13
0
Mai dati afara din putorile.angajate pe bani publici sa vedeti ce loc aveti. Nu mai platim chirie rechinilor dar cumparam un sediu de la rechini. Mmm chitac
17
0
Daca dadea vreun primar bani din buzunarul lui primaria era demult digitalizata,numarul angajatilor era mai mic si actualul sediu era suficient,dar asa in primarie este huzur pe bani publici.
15
0
Oricum sunteti prea multi frecatori de menta , inainte incapeau toti in casa alba fara probleme
24
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272