REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
32.4° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Primarii din județ nu vor să se mute la PSD, așa cum declara Felix Stroe

Primarii din județ nu vor să se mute la PSD, așa cum declara Felix Stroe

Cristina BĂRBUCEANU 31 decembrie 2022 | 00:00 2530

Dat fiind faptul că, recent, Felix Stroe, președintele PSD Constanța, a declarat că mulți primari din alte partide, din PNL, în special, se vor alătura Partidului Social Democrat la următoarele alegeri, am decis să îi întrebăm pe primarii din județ dacă au de gând să schimbe partidul. Astfel că toți ne-au declarat că nu există nici cea mai mică posibilitate să se mute la alt partid, ei contestându-l, în prezent, pe Felix Stroe.

În centru este Felix Stroe, președintele PSD Constanța

Primarii PNL vor rămâne în PNL

Recent, președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a declarat: „Avem primari foarte buni, de la Năvodari până la Grădina, cu care vom merge în continuare. Există primari care vor să vină la PSD de la alte partide. Sunt 12 nume grele dintre primari, care vor să vină în PSD. Dintre aceștia, 9 vin sigur. Sunt de la PNL, dar și de la alte partide.”.

Pe baza acestei declarații, reporterul Replica a contactat mai mulți primari din localitățile județului Constanța, pentru a da un verdict: vor rămâne sau nu în PNL? Pentru majoritatea primarilor, culoarea politică nu este totul. Astfel că, foarte mulți primari spun că mai mult contează persoana decât partidul. În plus, cu toate că anul 2022, dar și anul 2023 sunt ani ai schimbării, după cum chiar aleșii locali afirmă adesea, primarii PNL-iști din localități aparținând județului Constanța nu vor să schimbe partidul politic în care se află.  Așadar, mai mulți primari care se află acum în PNL au afirmat tare, clar și răspicat că nu vor trece într-un alt partid. Astfel, primarul din Negru Vodă, Petre Urziceanu, a declarat: „Nu, niciodată nu voi schimba partidul. Eu sunt din 2007 și nu m-am schimbat. Niciodată nu m-am gândit la chestia asta. Mai bine plec acasă decât să schimb partidul”.

Cojocaru Gheorghe, primarul din Murfatlar

Cojocaru Gheorghe, primarul din Murfatlar a răspuns în aceeași manieră: „Nu, n-am în plan să schimb partidul. Da, va rămâne tot acesta”. Și primarul din Ciocârlia, Șerbu Ionuț, a dat un răspuns cât se poate de clar: „Nu, nu doresc să schimb partidul. Ce schimbare?! Că partidele nu contează la noi la țară, ci omul”.

Șerbu Ionuț, primarul din Ciocârlia

Nici în Cuza Vodă nu există o dorință de schimbare a partidului, primarul Dulgheru Viorel declarând: „Nu, nu am în plan să schimb partidul politic. Mă simt foarte bine aici la acest moment. Cu siguranță, dacă suntem sănătoși, voi candida tot din partea Partidului Național Liberal. Am primit sprijinul de care credeam eu că am nevoie din partea PNL-ului. Nu mi-am propus să schimb partidul”.

Dulgheru Viorel, primarul din Cuza Vodă

„Categoric că nu m-am gândit la așa ceva (n.r. să schimb partidul), nu m-am gândit”, a spus și primarul Armășescu Costel din Pantelimon. Primarul din Rasova, Neamțu Mihalache, a spus clar: „Nu, niciodată nu m-am gândit să schimb partidul.”. „Eu sunt din `94 în PNL, așa că...”, a răspuns scurt și clar primarul din Eforie, Robert Șerban.

Șerban Robert, primarul din Eforie

Primarul din Fântânele, Roșu Ion Adrian, a declarat: „Nu, răspunsul este nu. Nu am venit de nicăieri să merg către niciunde. Sunt în partidul ăsta de prin `98. Nu mă caracterizează să mă mut dintr-o parte în alta”.

„Nu m-am gândit la așa ceva. Sunt în partid de 6 ani”, a spus, la rândul său, primarul din Horia, Ioniță Nicolae.

Ioniță Nicolae, primarul din Horia

Rămâne de văzut dacă, la următoarele alegeri, primarii care au spus clar „Nu părăsim PNL!” se vor ține sau nu de cuvânt.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lungoci a făcut pace cu Felix și i-o trage pe la spate lui Horica. Eheheee politichia asta...
2
0
si aur se muta la psd si usr cred
0
0
Tutuianu cu Lungici sunt doua nulitati. Ei si slugile de pe langa ei vor sa-l casapeasca pe Felisx si sa cirdeasca partidul. Inutil pentru ca Bucurestiul adica Ciolak au predat PSD Constanta la PNL de 4 ani si acum la Constanta este PNL are 85%.
0
0
Ar fi fost mai indicat sa il intrebati pe Scupra!
0
0
Dumitrache & Felix la alegerile interne de la Mun Constanta va belim.. Iar tu Horia Tutuianu esti un ordinar arogant care crezi ca nu ai nevoie de psd-istii de jos, surpriza, noi decidem
7
0
a ti vazut voi ca am facut eu ceva pentru constanta de cand sunt deputat ?
5
0
PE MITROI DE LA VALUL LUI TRAIAN , LA-TI INTREBAT ? PRIMARII , MERG ACOLO UNDE SUNT BANI . ACUM ESTE CIUDATUL ASTA DE GENERAL PREMIER , CAND O SA VINA CIOLACU , SA VEDETI SCHIMBARI .
3
2
Ma da ursi sunteti... pai daca ii intrebati voi, presa, credeti ca o sa zica ?
1
2
Iar te-au turnat cu minciuna felics?
7
2
zice si el sa nu taca. Doar sa vina niste iinfractori ca el in pesede. De anul nou ii urez multa mwie cu mult kkat. Si-mi doresc sa-i trimita replica tote copiile urarilor primite de analfabetul stroe de la toti si sa nu mai stearga aceste urari de bine !!!
9
2
Ce ziceti de Stroe? Pareri
7
1
Vai, dar intrebati pe primarul Mangaliei, ori pe primarul din Medgidia. Amandoi sunt primari de municipiu.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510