REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Sâm., 2 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6565
14° Constanța Sâmbătă, 2 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6565

Primarii din județ zic că momentan nu au probleme cu facturile la energie electrică

Primarii din județ zic că momentan nu au probleme cu facturile la energie electrică

Victor ROTARU 8 decembrie 2022 | 00:00 949

Ușor, ușor, iarna începe să-și intre în drepturi, iar facturile reprezintă cea mai mare temere atât pentru populație dar și pentru unitățile administrativ teritoriale. Pentru că sărbătorile de iarnă bat la ușă, localitățile au îmbrăcat haine de sărbătoare, care pot genera creșteri la facturile de energie electrică. Chiar și așa, unii dintre edili par să nu-și prea facă mari griji în această privință.

Iarna anului 2022 a fost anunțată drept cea mai grea din ultimii ani, mai ales dacă ne uităm la prețurile produselor de la rafturi, însă cea mai mare problemă fiind legată de plata facturilor, având în vedere că prețurile la energie, gaze și chiar la lemne au crescut.

Pentru a putea vede cum se descurcă localitățile cu facturile la diferite utilități, reporterii de la Replica de Constanța au contactat mai mulți primari pentru a afla dacă întâmpină probleme în ceea ce privește facturile.

Raportat la nivelul nostru, avem facturi foarte mari. Am discutat cu consilierii locali, și după sărbători, vom reduce programul la iluminatul public. Cel puțin de sărbători să beneficieze locuitorii de iluminat public toată noaptea. După aceea, vom lua legătura cu un distribuitor de materiale electrice, să vină să ne instaleze un contor, cu ceas și vom stabilii programul și cu cetățenii și cu consilierii locali. Facturile nu au venit pentru luna trecută, dar am plătit odată 125.000 doar pentru iluminatul public. Sunt facturi mari, foarte mari.” a declarat Nicola George, primarul localității Aliman.

Nicola George

Nu ne-au venit facturile mari, au venit cam la consumul de anul trecut, cu mici diferențe, pentru că au mai crescut prețurile, dar pe contractele pe care le avem, nu au venit exagerat de mari, în special la curent. Noi nu avem probleme cu iluminatul stradal, acesta e pe led, nu avem probleme. Din 2017 iluminatul este pe led într-un sat, din 2018 în alte două, cu lămpi de 20W, nu mai avem consumuri mari. Am achiziționat panouri fotovoltaice pentru primărie, tot în ideea de a face economie. La anul vom depune și proiectul de finanțare pentru panouri pentru iluminatul public.” a declarat Manta Gheorghe, primarul localității Chirnogeni.

Manta Gheorghe

Noi în comună nu avem gaze, iar facturile la energia electrică nu sunt exagerate. Consumul este normal, nu avem nici o problemă.” a declarat Dan Marian, primarul localității Deleni.

Dan Marian

Am vorbit cu contabila, mi-a transmis că nu avem facturi de speriat. Iluminatul stradal îl avem cu neoane economice, nu avem probleme.” a declarat primarul localității Topalu, Baltă Constantin.  

Baltă Constantin

La iluminat, ca să facem ceva economie, ne-am gândit să împodobim câte un singur brad în fiecare sat, și am discutat cu consilierii locali și ne gândisem prima dată să întrerupem, un bec da, unul nu, dar erau costurile prea mari pentru intervenția aceasta, dacă veneam cu o firmă, și după, când trebuiau legate la loc plăteam iar, așa că am decis să nu mai facem această modificare. Pornim iluminatul când se întunecă bine, și îl oprim imediat după ce se luminează de zi.” a declarat primarul localității Lipnița, Dinu Nicolae Florin.   

Dinu Nicolae Florin

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
21491054326-11-2023
5/49
32195312716
joker
2 4 8 6 8 3134232633