REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Primarii din Saraiu și Ciobanu sunt la cuțite, pentru 40 de ha de pășune

Primarii din Saraiu și Ciobanu sunt la cuțite, pentru 40 de ha de pășune

Ana Maria LIPAN 22 ianuarie 2023 | 00:00 773

Dacă mulți ar considera certurile pentru pământ un subiect de domeniul trecutului, desprins din lucrările lui Liviu Rebreanu, realitatea este totuși alta. Două comune din județul Constanța se judecă pentru aproximativ 40 de hectare pe pământ. Este vorba despre Comuna Ciobanu, reclamanta în cadrul dosarului înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, ce are ca obiect anularea unei hotărâri a Consiliului Local al Comunei Saraiu, care prevede inventarierea acestui teren în patrimoniul localității, ce o are în frunte pe Dorinela Irimia. Contactați, ambii primari au exprimat opinii diferite cu privire la acest subiect, susținându-și cauza.

Primarii din Saraiu si Ciobanu sunt la cutite, pentru 40 de ha de pasune

Două comune din județul Constanța se judecă pentru aproximativ 40 de hectare de pământ. Pe 13 iulie 2022 a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, dosarul prin care reclamanta, Comuna Ciobanu, cere anularea unei hotărâri a Consiliului Local al Comunei Saraiu, emisă în martie 2020. Detalii despre acest document le-am aflat chiar de la primarul din Saraiu, Dorinela Irimia, întrucât de pe site-ul oficial al administrației lipsesc cu desăvârșire datele din acel an. Nu este prima dată când două unități administrative sunt la cuțite din cauza terenurilor, totuși în anul 2023 oamenii se așteaptă la o mai bună colaborare între comunele vecine, o relație armonioasă putând conduce la progrese în infrastructură.

Contactată pentru un punct de vedere, Dorinela Irimia, primar al comunei pârâte în acest dosar ne-a oferit câteva lămuriri cu privire la acest dosar și la așteptările sale.

Primarii din Saraiu si Ciobanu sunt la cutite, pentru 40 de ha de pasune

„Eu sunt convinsă că noi vom câștiga. Așteptăm decizia instanței de judecată, să vedem o opinie corectă. Comisia locală de fond funciar consideră că UAT Saraiu are dreptate. Nu are cum să fie UAT Saraiu proprietar pe pășune în UAT Saraiu. Este vorba despre un hotar între UAT Saraiu și UAT Ciobanu. Pe limită administrativă eu nu am vecini pe UAT Ciobanu. Domnul primar pentru pășunea pe care o solicită a înaintat o cerere de anulare a hotărârii. Noi am depus documentele justificative prin care spunem că este pășunea localității Saraiu și face parte din inventarul său, cu toate actele necesare. Noi am supus dovezile de la OCPI, inventarierea, tot ce este necesar.”, a declarat primarul comunei Saraiu.

La rândul său Tudorel Gurgu, primarul Comunei Ciobanu, a afirmat:

Primarii din Saraiu si Ciobanu sunt la cutite, pentru 40 de ha de pasune

Și cu Hârșova avem aceeași situație. Cu Hârșova ne judecăm pentru 57 de hectare și la Saraiu cu aproximativ 40. Terenul acesta este în domeniul public. N-ai cum să-i schimbi destinația. A fost o delimitare făcută în 2010, din birou. S-au ciupit din birou. Când le-am semnalat mi-au spus că deja e inventariat, când UAT Ciobanu avea deja documente. Când a venit doamna primar la primăria părea că a înțeles deja că e domeniu public intangibil, inalienabil.”

Următoarea ședință din cadrul acestui dosar urmează să aibă loc pe data de 26 ianuarie a.c..

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212