REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Primarul ales al Chişinăului, Ion Ceban, anunţă că se va suspenda din PSRM după învestirea în funcţie

Primarul ales al Chişinăului, Ion Ceban, anunţă că se va suspenda din PSRM după învestirea în funcţie

Replica API 5 noiembrie 2019 | 00:00 391

Ion Ceban, foto Agerpres

Primarul ales al municipiului Chişinău, Ion Ceban, a anunţat, luni, că se va suspenda din calitatea de membru al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), imediat după ce va fi învestit în funcţie.

El a declarat, într-un briefing de presă susţinut la sediul PSRM, că va renunţa la poziţia sa politică pentru că îşi doreşte să fie "primarul tuturor".

"Cum am spus, vreau să fiu primarul tuturor şi voi fi primarul tuturor. În momentul în care îmi va fi validat mandatul, îmi voi suspenda calitatea de membru al Partidului Socialiştilor, aşa cum am zis anterior, şi vreau să muncesc pentru toţi chişinăuenii. Am spus că vin în funcţia de primar pentru a dezvolta oraşul, pentru a dezvolta suburbiile şi nu pentru a spera la alte funcţii", a afirmat Ceban.

Noul primar al Chişinăului a relansat propunerea către reprezentanţii Blocului ACUM de a forma o majoritate în Consiliul Municipal.

"Ceea ce îmi doresc este să formăm o majoritate formală, neformală, pentru Chişinău şi chişinăueni. Prima solicitare ar fi totuşi, aşa cum am spus-o şi anterior, către Blocul ACUM. Noi avem 22 de mandate, ei au 19 mandate şi ştiu că putem să avem un plan foarte concret pe toate problemele cu care se confruntă Capitala şi locuitorii ei şi îmi propun să divizăm aceste responsabilităţi", a adăugat Ceban.

Ion Ceban s-a impus în alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, câştigând al doilea tur desfăşurat duminică în faţa reprezentantului Blocului ACUM (DA şi PAS), Andrei Năstase.

Potrivit datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală, după numărarea voturilor în cele 307 secţii de votare din Capitala Republicii Moldova, Ceban a fost susţinut de 52,39% dintre votanţi, în timp ce contracandidatul său a primit încrederea a 47,61% dintre alegători.

Practic, candidatul socialiştilor a avut un total de 123.807 voturi, cu 11.294 mai mult decât pro-europeanul Andrei Năstase, care a acumulat 112.513 voturi.

Prezenţa la vot în turul al doilea al alegerilor locale pentru funcţia de primar al Capitalei Republicii Moldova a fost de 37,78%. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lupul schimba blana,dar naravu ba.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212