REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Primarul din Adamclisi, Ion Dumitru, a accesat proiecte de 8 milioane de euro. Video

Primarul din Adamclisi, Ion Dumitru, a accesat proiecte de 8 milioane de euro. Video

Andreea VLAICU 18 mai 2024 | 00:00 1621

Ion Dumitru, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Adamclisi, s-a aflat vineri, 17 mai, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre proiecte, dar a dezvăluit și motivele care l-au determinat să intre în cursa electorală. De asemenea, Dumitru ne spune și cum a privit tranziția de la viceprimar la primar, pentru că, după cum se știe, primarul ales în 2020, Cecilia Șerbănescu, a murit în 2021.

Primarul din Adamclisi, Ion Dumitru, a accesat proiecte de 8 milioane de euro. Video

În debutul interviului, Ion Dumitru a vorbit despre faptul că decesul primarului din Adamclisi l-a pus în poziția de a prelua toate atribuțiile acestuia. „A fost un moment tragic dispariția doamnei primar. Eu cu doamna Șerbănescu am făcut o echipă extraordinară. Vă dați seama, a fost un șoc și o trecere bruscă. A durat o perioadă de timp până m-am acomodat. Lucrurile au mers în continuare normal. În mare parte am avut o echipă în spate. Consiliul Local m-a ajutat la aprobarea proiectelor, a facilitat derularea lor pe toată această perioadă. A fost destul de greu, dar orice provocare nu este imposibilă”, a spus candidatul PNL.

La întrebarea de ce candidează la Primăria Adamclisi, acesta a mărturisit că își iubește comuna și se consideră pregătit pentru un nou mandat ca primar. „Mă consider pregătit pentru această funcție. Faptele o spun. Am accesat proiecte în valoare de aproximativ 8 milioane de euro și 90% sunt din fonduri nerambursabile. Știți de ce? Îmi iubesc comuna. Îmi iubesc oamenii. Există o perioadă în viață când trebuie să dai societății înapoi ceea ce ea ți-a oferit până atunci, adică educație, un mediu de desfășurare profesionist. (...) Iubesc copiii. Vreau ca Adamclisi să devină un centru de referință, fiind o localitate binecuvântată de Dumnezeu”, a spus Dumitru.

Video 1:

Evenimente culturale la Tropeum Traiani

Ion Dumitru a vorbit și despre evenimentele ce au avut loc în anul anterior la cetatea Tropaeum Traiani, evenimente care, conform primarului, au fost un adevărat succes. „Anul trecut am organizat cu ajutorul Consiliului Județean și a Muzeului de Istorie 3 evenimente deosebite, o reconstituire a luptelor romane. Două evenimente au fost ale Consiliului Județean unde noi am fost parteneri, iar al treilea spectacol a fost câștigat printr-o bursă Erasmus în colaborare cu o localitate din Bulgaria. Au fost niște evenimente extraordinare, de un real succes. La primul eveniment au participat în jur de 2.000 de spectatori, aproape câți locuitori sunt în comună. La următorul spectacol cifra s-a triplat. A fost ceva de vis. Mă bucur că am putut să ajut la realizarea acestor spectacole pentru a readuce istoria în fața oamenilor”, a relatat Ion Dumitru.

Primarul din Adamclisi, Ion Dumitru, a accesat proiecte de 8 milioane de euro. VideoIon Dumitru

Ion Dumitru: Am asfaltat total Urluia într-un timp foarte scurt

În ceea ce privește proiectele finalizate în Adamclisi, Ion Dumitru se laudă cu ceea ce a reușit să facă în localitate:  „Am continuat proiectele doamnei primar. Am avut o colaborare extraordinară. Am continuat acele proiecte. Aveam un proiect pe PNDL, grădinița din Adamclisi, pe care am pus-o în funcțiune. De anul acesta școlar copiii învață acolo. Un cămin cultural care în momentul acesta este în faza de recepție în localitatea Zorile. Vorbim de reabilitarea căminului prin fonduri externe. Două case mortuare. Chiar dacă sună cam sumbru, sunt o necesitate în localitatea Zorile. (...) Am asfaltat total localitatea Urluia. Un proiect destul de ambițios, într-un timp foarte scurt. Acum 3 ani era la stadiul de cerere de finanțare. Am ajuns la o frumusețe de străzi în Urluia. Deci se poate”, a mai adăugat primarul.

 „Trebuie să finalizez reabilitarea dispensarului din localitate, reabilitarea sediului primăriei. Am un proiect tare îndrăzneț, asigurarea infrastructurii TIC, adică informatizarea totală a serviciilor primăriei. Reabilitarea liceului din localitate, adică a școlii profesionale. Toate aceste investiții sunt proiectate într-un stil nou, ultimele tehnologii: încălzire în pardoseală, aer condiționat, recuperatoare de căldură, pompe de căldură. Panourile fotovoltaice vor fi sursă de energie”, a spus primarul referitor la proiectele pe care le are în vedere spre implementare.

Video 2:

Nu mai puțin de șapte candidați la Primăria Adamclisi

La Primăria Adamclisi sunt 7 candidați pentru funcția de primar. Primarul în funcție spune că are parte de o campanie cât de cât liniștită și că le urează succes celorlalți candidați. „Este o campanie electorală ca toate campaniile electorale. Le urez succes candidaților! Niciodată nu este o campanie liniștită nicăieri. Îmi doresc o campanie electorală bazată pe proiecte, pe discuții cu cetățeanul de unde poți obține sugestii, foarte multe dintre ele să le poți aplica ulterior”.

Ion Dumitru, despre contracandidații săi 

Despre Mariana Petruț de la Forța Dreptei a spus că „este o fată inteligentă”, iar lui Ionuț Floca din PSD îi urează succes. Cât despre Silviu Șerbănescu, care candidează anul acesta din partea USR, fiind soțul primarului defunct, acesta a spus că este alegerea lui și că probabil a vrut mai mult. 

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Comandat de partidul PNL - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240015

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436