REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primarul din comuna Pantelimon, operat pe creier în Turcia pentru că în România... NU SE POATE

Primarul din comuna Pantelimon, operat pe creier în Turcia pentru că în România... NU SE POATE

Replica API 23 martie 2017 | 08:25 816

Vasile Neicu

Pentru bolnavii de cancer din România, răbdarea este primordială atunci când vine vorba de tratament. Deşi orice moment contează în lupta cu boala, pacienţii sunt nevoiţi să aştepte şi jumătate de an pentru a începe şedinţele de radioterapie. Odată prinşi în schema de tratament, sunt nevoiţi să stea pe holurile spitalelor şi câteva ore, în fiecare zi. Sătui de condiţiile din România, aproximativ 3.000 de pacienţi români sunt internaţi anual într-o clinică din Istanbul. Acolo, stabilirea unui diagnostic şi a unei scheme terapeutice individuale durează între două şi patru zile, după care bolnavii pot începe deja tratamentul cu metode minim invazive.

Prin așa ceva a trecut și primarul din comuna Pantelimon, județul Constanța care a suferit o intervenție chirurgicală foarte complicată. Vasile Neicu susține că a avut o tumoare de 4,5 cm. ''Am fost operat pe creier, am avut o tumoare de 4,5 cm. Sâmbătă, pe data de 25 martie, a.c., fac două săptămâni și trebuie să îmi scot ațele. Intervenția a avut loc în Turcia, iar acum urmează radioterapia. Am avut cancer de gradul 4, însă am scăpat pentru că a fost extrasă tumoarea. La noi în România nu se putea face acestă operație'', a declarat pentru ''Replica'', Vasile Neicu, primarul comunei Pantelimon.

Că vorbim despre extirparea unor tumori sau a unor țesuturi canceroase în părți vitale ale organismului, chirurgia convențională implică proceduri cu grad de reușită limitat, peste care chirurgii nu pot trece, oricât de experimentați ar fi. Fiindcă tot ne lăudăm că suntem în secolul XXI, iată că a fost inventată, brevetată și pusă în practică o nouă procedură chirurgicală prin care pot fi eliminate aproape toate tipurile de tumori. Din această perspectivă, tehnica futuristă de care vorbim salvează vieți prin folosirea mai multor fascicule de radiații asupra tumorii sau a țesutului canceros, fără a afecta țesuturile sănătoase din jur. Toate aceste lucruri sunt disponibile doar în clinicile din Turcia.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Osa plateasca pentru pacatele lui acolo sus,doar Dumnezeu poate judeca omul,de ce credeti ca a dat canceru peste el?l-au ajuns blestemele oamenilor din comuna
0
27
Cel mai sarac primar din judetul Constanta are 5-600 ha teren,iar cel mai bogat o doamna peste 3500 ha.
32
0
In Romania se fac doar spalari de creier!
7
3
Cel mai bun primar
34
5
in turcia fac treaba de calitate,nu ca tine,PRIMARULE;ti ai batut joc de oameni si le ai confiscat paminturile a 2 a oara dupa comunisti.Sa stii un lucru;Dumnezeu nu doarme,hotilor . ati furat ca n codru munca cinstita a bunicilor si strabunicilor nostri Sa va fie rusine;mai aveti timp sa va pocaiti si sa restituiti ce ati furat.
6
38

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102